شناسهٔ خبر: 61002026 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

درخواست بغداد برای استرداد عراقی که نسخه‌ای از قرآن کریم را در سوئد آتش زد

صاحب‌خبر -

شفقنا-شورای عالی قضایی عراق از اتخاذ اقدامات قانونی علیه فردی که اقدام به آتش زدن نسخه‌ای از قرآن کریم در برابر مسجدی در استکهلم، پایتخت سوئد کرده بود، خبر داد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از العربی الجدید، شورای عالی قضایی عراق در بیانیه‌ای تاکید کرد: این اقدامات شامل درخواست استرداد این شخص به مقامات سوئدی و محاکمه وی بر اساس قوانین عراق است.

بر اساس این بیانیه، «فائق زیدان»، رئیس شورای عالی قضایی عراق دستور داده تا اقدامات قانونی علیه این فرد به موجب احکام ماده 14 قانون مجازات عراق اتخاذ شود.

این بیانیه پس از آن صادر شد که موج خشم گسترده‌ مردمی در پی اقدام «سلوان مومیکا»، پناهنده عراقی به سوئد در آتش زدن نسخه‌ای از قرآن کریم ایجاد شد.

مومیکا در سال 2016 میلادی گروهی مسلح به نام «صقور السریان» تاسیس کرد که در مناطق سهل نینوا فعالیت می‌کرده است.

در همین رابطه، یکی از مسئولان امنیتی نینوا به العربی الجدید گفت: «اختلافات شدیدی میان مومیکا و ریان الکلدانی رهبر گروه مسلح بابلیون درگرفت که به درگیری مسلحانه میان دو طرف کشید، علت اصلی این اختلافات، تقسیم نفوذ در مناطق سهل نینوا بوده است؛ در پی این اختلافات و درگیری‌ها، مومیکا در سال 2017 میلادی عراق را به مقصد سوئد ترک کرد و افراد گروه وی هم به بابلیون پیوستند که اکنون بخشی از الحشد الشعبی است.»

این مسئول عراقی تاکید کرد: «مومیکا با اتهامات و دعاوی قضایی در سهل نینوا و موصل درخصوص نقض قانون و تخلفات دیگر مواجه است.»

وزارت امور خارجه عراق پیش از این ضمن تقبیح این اقدام تاکید کرد: این رخدادها می‌تواند به تحریک و تنش‌آلود کردن احساسات مسلمانان در سراسر جهان منجر شود.

«سید مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر عراق هم امروز در توئیتی ضمن درخواست برای برگزاری تظاهرات گسترده در برابر سفارت سوئد در بغداد، بر قطع روابط با این کشور تاکید کرد.

متن این خبر در العربی الجدید