شناسهٔ خبر: 60938718 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

نماینده مجلس: آقای مصباحی‌مقدم مردم ایران نجیب‌اند و قانع. شما که اهل مقایسه‌اید، چرا دولت‌‌های ایران و چین را با هم مقایسه نمی‌کنید؟

آقای مصباحی‌مقدم که مردم ایران و چین را هم مقایسه می‌کند، چرا دولت ایران را با دولت چین مقایسه نمی‌کند؟ دولت چین در تمام عرصه‌ها از برنامه پنج‌ساله‌اش جلوتر است. یعنی اگر قرار بوده است طی پنج‌سال به رشد سه درصدی در بخش کشاورزی برسند، به رشد 6درصدی رسیده‌اند.

صاحب‌خبر -
به تازگی غلامرضا مصباحی‌مقدم در گفت‌وگویی بیان کرده است که «چین ظرفیت‌های ما را ندارد. موقعیت جغرافیایی چین موقعیت ما نیست. چین به اندازه موقعیت و شرایط ما نیست. موقعیت انرژی که ما داریم چین ندارد. البته موقعیت جمعیتی که چین دارد را ما نداریم. آن جمعیت قانع است، جمعیتی که به دوعده یا یک وعده غذا در شبانه روز اکتفا می‌کند. این فرهنگ کاملاً متفاوتی است».
 
منصور حقیقت‌پور، تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره سخنان اخیر مصباحی‌مقدم به مثلث‌آنلاین گفت: «من این ادبیات را درباره مردم ایران نمی‌پسندم. این همکار سابق من که اکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت است، بهتر است با ادبیات فاخر با مردم ایران سخن بگوید. مردم ایران بزرگ‌تر از این حرف‌ها هستند. آقای مصباحی‌مقدم که مردم ایران و چین را هم مقایسه می‌کند، چرا دولت ایران را با دولت چین مقایسه نمی‌کند؟ دولت چین در تمام عرصه‌ها از برنامه پنج‌ساله‌اش جلوتر است. یعنی اگر قرار بوده است طی پنج‌سال به رشد سه درصدی در بخش کشاورزی برسند، به رشد 6درصدی رسیده‌اند.
 
او ادامه داد: «آقای مصباحی‌مقدم که در مجمع تشخیص مصلحت نشسته است، چرا درباره اجرایی‌نشدن سند چشم‌انداز 20ساله از تمام دولت‌ها پرسش نمی‌کند؟ چرا تقصر دولت‌ها در به وجودآمدن اقتصادی نابسمان را نادیده می‌گیرد؟»
 
این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «اتفاقا مردم ایران نجیب‌اند و قانع. یک شانه تخم‌مرغ صدهزار تومان شده، یک کیلو گوشت بیش از 400هزار تومان شده است و مردم دم نمی‌زنند. چرا باید با این مردم اینگونه سخن گفت؟ چرا ایشان نمی‌گوید که رشد اقتصادی کشور چه قدر است؟ آیا او نمی‌تواند به عنوان یک عضو، در مجمع تشخیص این بحث‌ها را مطرح کند؟».
 
حقیقت‌پور در پایان گفت: «من ادبیات او را نپسندیم. این حرف حضرت امیر(ع) است که می‌فرمایند والی، موظف است نعمت را بر مردم تمام کند. آیا مسئولان اینگونه رفتار می‌کنند؟ سفره مردم روز به روز کوچک‌تر شده است و مردم با سیلی صورت خود را سرخ می‌کنند و با آبرو، حیا و عزت نفس مدارا و زندگی می‌کنند و اعتراضی هم نمی‌کنند. چرا قدر این مردم را نمی‌دانیم؟ بهتر است با مردم متکبرانه سخن نگوییم و سعی کنیم از مسئولان مربوطه بخواهیم که هرچه سریع‌تر وضعیت معاش مردم را درست کنند، نه آنکه نمک به زخم مردم بپاشیم».