شناسهٔ خبر: 60928839 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان صنعت | لینک خبر

سود ۲۰ درصدی با قیمت خرید تضمینی گندم ۱۷ هزار تومانی

علی کریمی

در حالی که هنوز قیمت خرید تضمینی گندم نهایی نشده که رئیس بنیاد ملی گندمکاران می‌گوید با نرخ پیشنهادی کشاورزان ۲۰ درصد سود می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جهان صنعت نیوز، رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: قیمت خرید تضمینی گندم ۱۷ هزار تومانی، قابل دفاع و برپایه هزینه تمام شده تولید به‌دست آمده است.

اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس، قول داده‌اند در خصوص تامین اعتبار و نقدینگی خرید گندم با این نرخ، متممی در بودجه ۱۴۰۲ در نظر بگیرند. اگر این اتفاق رخ ندهد بدون تردید خرید تضمینی گندم کاهش پیدا خواهد کرد.

عطاءالله هاشمی ادامه داد: فصل برداشت گندم در استان‌های سیستان و بلوچستان و بوشهر آغاز شده است. اما از هفته آینده خرید انبوه شکل منظمی به خود می‌گیرد. از آنجایی‌که نرخ خرید تضمینی گندم در سال جاری هنوز تعیین نشده، خرید‌ها با قیمت سال گذشته انجام می‌شود. اما هر قیمتی که برای امسال تعیین شود مابه التفاوت آن را دولت به کشاورزان پرداخت خواهد کرد.

کشاورزان کمپین‌هایی تشکیل و تعداد قابل توجهی امضا جمع کردند. اعتراض آن‌ها طبیعی است چراکه خواهان تغییر قیمت و منطقی شدن قیمت خرید تضمینی گندم هستند.

پیش از آغاز سال جدید بنیاد ملی گندمکاران از وزیر کشاورزی تقاضای تشکیل جلسه فوق العاده درخصوص تجدید نظر درباره نرخ گندم را کرده بود. اما تداخل جلسات پایانی سال تشکیل این جلسه را به تعویق انداخت از این‌رو مجبور به نگارش نامه به رییس جمهور شدیم.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران تصریح کرد: قیمت پیشنهادی خرید گندم کیلویی ۱۷ هزار تومان، قابل دفاع و برپایه هزینه تمام شده تولید به‌دست آمده است. اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس، قول داده‌اند در خصوص تامین اعتبار و نقدینگی خرید گندم با این نرخ متممی در بودجه ۱۴۰۲ در نظر بگیرند که اگر این اتفاق رخ ندهد بدون تردید خرید تضمینی گندم کاهش پیدا خواهد کرد.

به گفته رئیس بنیاد ملی گندمکاران؛ عدم خرید گندم از سوی دولت احتمال قاچاق و سرازیر شدن گندم خوراک انسان به مراکز پرورش دام و طیور را افزایش می‌دهد. در این شرایط دوباره ایران به یکی از بزرگترین واردکنندگان گندم در دنیا تبدیل خواهد شد. البته مشروط بر اینکه بتوانیم خرید کند.

هاشمی تاکید کرد: اگر بارندگی‌های در هفته‌های باقی مانده از فروردین و اردیبهشت در مناطق شمال و غرب خوب و متوسط باشد به نظر می‌رسد در سال جاری حدود ۱۰.۵ تا ۱۱ میلیون تن گندم برداشت کنیم. اگر قیمت خرید تضمینی گندم اصلاح نشود بدون تردید خرید کاهش پیدا خواهد کرد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: دولت مجبور است که با این نرخ موافقت کند و باید این نرخ را بپذیرد. کیلویی ۱۷ هزار تومان بر پایه هزینه‌های تولید است.

مطابق با گزارش‌های مرکز آمار و بانک مرکزی تورم سال گذشته ۴۶.۵ درصد بود و هزینه‌های تولید با این تورم ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. اگر دولت می‌خواهد از مصرف‌کنندگان حمایت کند باید خودی نشان بدهد و از جیب‌اش خرج کند. به بیان دیگر اگر دولت در پی امنیت غذایی پایدار به‌خصوص در محصول استراتژیکی مانند گندم است باید الزامات این امینت را فراهم کند.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته خرید گندم کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان توانست رضایت کشاورزان را جلب کند. اگر با خرید گندم کیلویی ۱۷ هزار تومان موافقت شود در نهایت ۲۰ درصد سود عاید کشاورزان خواهد شد.

این در حالی است که برخی کشاورزان می‌گویند که حتی قیمت ۱۷ هزار تومانی هم برای آن‌ها سودده نیست. درصورتی که حتی قیمت ۱۷ هزار تومانی هم نهایی شود، حاضر به فروش به این قیمت نیستند.

عضو شورای قیمت‌گذاری گندم افزود: مصوبه شورا در حکم مصوبه هیات دولت است و باید اجرایی شود. هم‌اکنون این شورا در مرحله هماهنگی با دولت و مجلس برای تعیین قیمت است. امیدواریم که سازمان برنامه بودجه نرمش نشان بدهد و الزامات خرید گندم کیلویی ۱۷ هزار تومان را فراهم کنند.

هاشمی اضافه کرد: افزایش تولید در گرو فراهم کردن الزامات تولید است. نتیجه افزایش تولید داخلی مهار تورم است. دولت خواهان مهار تورم است و باید برای کنترل آن هزینه کند.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران خاطر نشان کرد: سال گذشته ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم وارد کشور شد. به نظر بنده، کشور به این حجم گندم وارداتی نیاز نداشت. ایران با تولید ۱۱ میلیون تن گندم به راحتی اداره می‌شود.

آمار نیاز کشور به ۱۴ میلیون تن گندم در سال انحراف دارد و در آن منافع شخصی نهفته است. سالیانه به ۸ میلیون تن گندم در بخش خبازی، ۱ و نیم میلیون تن برای صنف و صنعت و ۱ و نیم میلیون تن برای بذر نیاز داریم.

شناسه : 345168
لینک کوتاه : https://jahansanatnews.ir/?p=345168

نظر شما