شناسهٔ خبر: 6092132 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه خراسان | لینک خبر

وزيرو کارگروه فيلترينگ خبرفيلترينگ تلگرام را تکذيب کردند

وزير ارتباطات: هيچ برنامه اي براي محدودسازي شبکه هاي اجتماعي نداريم

صاحب‌خبر -
مديران تلگرام در جست و جوي دلايل کندي اين شبکه در ايران

فاطمي- وزير ارتباطات با قاطعيت از عدم فيلترينگ تلگرام خبر دادو به صراحت اعلام کرد که فيلتر شدن تلگرام به هيچ وجه واقعيت ندارد.سرانجام پس از انتشار شايعه هاي متعدددرباره فيلترينگ تلگرام و بعد از اين که سخنگوي وزارت ارتباطات اين موضوع را تکذيب کرد، اين بار خود وزير ارتباطات به موضوع ورود کرده است.در اين ميان مديران تلگرام نيز براي يافتن دليل کندي اين شبکه در ايران وارد عمل شده اند. طي روزهاي گذشته در فضاي مجازي بحث هاي مختلفي درباره فيلتر شدن شبکه اجتماعي تلگرام در آينده نزديک مطرح و از سوي کاربران مطالب متعددي منتشر شده به گونه اي که حتي وزير ارتباطات نيز نسبت به اين موضوع واکنش نشان داده و در صفحه خود در شبکه هاي اجتماعي به ارائه توضيحاتي در اين باره پرداخته است. به گزارش ايسنا، در مطلبي روي شبکه اجتماعي کلوب به نقل از وزير ارتباطات آمده است: متاسفانه در شبکه هاي اجتماعي شايعاتي درباره محدوديت يا فيلتر شدن شبکه اجتماعي تلگرام توسط وزارت ارتباطات منعکس شده ،اين مطالب صرفا شايعه است و به هيچ وجه واقعيت ندارد. بنده و همکارانم در وزارت ارتباطات هيچ برنامه اي براي محدودسازي شبکه هاي اجتماعي نداريم و به کاربرد اين شبکه ها در زندگي روزمره واقفيم و طي اين مدت همواره پيگير تداوم فعاليت شبکه هاي اجتماعي بوده ايم. در ضمن از کاربران عزيز تقاضا دارم تا حصول اطمينان نسبت به يک خبر، از ارسال و انتشار آن در شبکه هاي اجتماعي و ارتباطي خودداري کنند تا اين گونه شايعات کمتر فضاي نشر در جامعه داشته باشند.وزير ارتباطات پيش از اين زماني که بحث برخي استيکرهاي غيراخلاقي تلگرام مطرح شده بود ، گفته بود: براي شبکه هايي که از محتوا يا استيکرهايي در قالب توهين به مقامات کشور استفاده يا نسبت به ترويج مسائل غيراخلاقي مبادرت مي کنند، بر اساس قانون محدوديت اعمال مي کنيم.

در اين زمينه عضو کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه(کارگروه فيلترينگ) نيز گفت: کارگروه درباره فعاليت يا عدم فعاليت سرويس حکم صادر مي کند و از لحاظ قانوني در وظايف اين کارگروه نيست که دستور به اختلال يا ايجاد کندي در سرويسي دهد.اسفناني در گفت وگو با فارس، اظهار داشت: کندي يا اختلال در سرويس ها، ارتباطي با کارگروه تعيين مصاديق ندارد.وظيفه و مسئوليت کارگروه، شناسايي محتواي داراي اشکال و تشخيص درباره مجرمانه يا غيرمجرمانه بودن محتواست.اگر فضايي مشکوک به مجرمانه بودن باشد کارگروه براي بررسي و تصميم گيري تشکيل جلسه مي دهد و حکم قاطع براي فعاليت يا عدم فعاليت سرويس صادر مي کند؛ بنابراين از لحاظ قانوني در وظايف کارگروه نيست که دستور به اختلال يا ايجاد کندي در سرويسي بدهد.

در همين حال به دنبال درخواست از مديريت تلگرام براي بررسي دلايل کند شدن اين شبکه اجتماعي در ايران، آن ها قول دادند موضوع را رسيدگي کنند.خبرآنلاين با اعلام اين خبر نوشت: مسئولان اين شبکه اجتماعي - با بيش از 60 ميليون کاربر – در توئيتي اعلام کردند:"اپراتورهاي محلي ايران در حال محدودسازي ترافيک تلگرام هستند. ما تلاش مي کنيم دلايل آن را پيدا کنيم."با اين توضيح مي توان فهميد مديران تلگرام متوجه مشکل کاربران ايراني شده اند و با پاسخي غيرمستقيم توپ را به زمين ايران انداخته اند. حال بايد منتظر پاسخ فني مديران تلگرام بود تا واقعاً مشخص شود مشکل از کدام طرف ايجاد شده است.

مهم ترين نکات

وزير ارتباطات به صراحت اعلام کرد که فيلتر شدن تلگرام به هيچ وجه واقعيت ندارد.

عضوکارگروه فيلترينگ: از لحاظ قانوني در وظايف کارگروه نيست که دستور به اختلال يا ايجاد کندي در سرويسي بدهد.

به دنبال درخواست از مديريت تلگرام براي بررسي دلايل کندي شبکه، آن ها قول دادند موضوع را رسيدگي کنند.

برچسب‌ها: