شناسهٔ خبر: 6088893 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کائنات | لینک خبر

ستون اخبار

صاحب‌خبر - مصرف ۹,۵ میلیارد مترمکعب
 گاز در صنایع کشور
گروه انرژی :صنایع عمده کشور در ۱۰۰ روز امسال نزدیک به ۹,۵ میلیارد مترمکعب گاز مصرف کرد که نسبت به پارسال بیش از ۲۰۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: از ابتدای امسال تاکنون به صورت متوسط روزانه نزدیک به 95 میلیون مترمکعب گاز به صنایع عمده تحویل شده است.
ناصر ابراهیمی با بیان این که شرکت ملی گاز ایران با هدف افزایش تحویل گاز و تامین سوخت نیروگاهها در فصل تابستان حجم تحویل گاز به این بخش از مصرف را افزایش داده است، افزود: در 100 روز امسال بیش از 18 میلیارد مترمکعب گاز در نیروگاهها مصرف شده است.
وی ادامه داد: تحویل گاز به نیروگاهها در بازه زمانی یادشده نسبت مدت مشابه نزدیک به سه میلیارد مترمکعب افزایش داشته است.
به گفته وی، گازرسانی به نیروگاهها امسال هفت میلیارد مترمکعب نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش می یابد.
ابراهیمی اعلام کرد: بخشهای خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده نیز در 100 روز امسال، 17 میلیارد و 342 میلیون مترمکعب گاز مصرف کرده اند که این مقدار نسبت به مدت مشابه پارسال 11 میلیون مترمکعب کاهش داشته است.

تولید نفت‌خام و میعانات گازی 5درصد افزایش یافت
گروه انرژی :میزان تولید نفت خام و میعانات گازی در سه‌ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال پنج درصد افزایش یافته است.آمارهای وزارت نفت نشان می‌دهد میزان تولید نفت خام و میعانات گازی درسه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال پنج درصد افزایش یافته است؛ ایران آمادگی دارد تا در صورت لغو تحریمها میزان تولید نفت خود را در فاصله کوتاهی 500 هزار و پس از آن تا یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد؛ همچنین با تکمیل تمام فازهای پارس جنوبی ظرف سه سال آینده تولید میعانات گازی به یک میلیون بشکه در روز می رسد.براساس این گزارش، تولید گاز نیز در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 10 درصد افزایش یافته است؛ تکمیل فاز 12 پارس جنوبی در سال گذشته و وارد مدار شدن بخشی از فازهای 15 و 16 و همچنین فازهای 17 و 18 سبب رشد 10 درصدی تولید گاز در کشور شده است.اگرچه کمبود منابع مالی و محدودیتهای بین المللی همچنان یکی از بزرگترین مشکلات صنعت نفت است اما حتی با این شرایط تلاش شده با افزایش گازرسانی به نیروگاهها و صنایع مصرف سوخت مایع کاهش پیدا کند. سال گذشته گازرسانی به نیروگاهها 50 میلیارد مترمکعب افزایش پیدا کرده که قرار است این رقم امسال به 60 میلیارد مترمکعب درروز برسد؛ در واقع با افزایش گازرسانی دیگر ال پی جی، نفت سفید و گازوییل در خانه ها و صنایع مصرف نمی شود یا به حداقل می رسد.

هند بیمه نفت‌کش‌های ایران را یک سال تمدید کرد     
گروه انرژی :هند توافق با دو شرکت بیمه ایرانی را برای کشتی‌هایی که در بنادر هند لنگر می‌اندازند به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.
به گزارش رویترز،  این اقدام که به واردات نفت از ایران کمک خواهد کرد تا 25 ژوئن 2016 اعتبار دارد.تمدید شش‌ماهه قبلی که به شرکت‌های بیمه کیش کلوب و قشم اینترنشنال تراست الاینس (که سابقا با نام کلوب کیتا خوانده می‌شد) ارایه شده بود روز 26 ژوئن منقضی شد.
این تمدید به هند کمک خواهد کرد نفت خریداری‌شده از ایران را در کشتی‌های ایران دریافت کند.صادرات کالاهای غیرنفتی و صنعتی عمدتا از طریق کشتی‌های شرکت کشتی‌رانی حافظ دریا آریا صورت می‌گیرد.
هند چهارمین مصرف‌کننده بزرگ نفت در دنیا و بزرگ‌ترین مشتری ایران بعد از چین است و در ماه مه نسبت به یک سال پیش، واردات نفت خود را از ایران 66 درصد افزایش داده است.تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران از اول ژوئیه 2012 موجب شد اعضای گروه بین‌الملل بیمه که سهم اصلی بیمه تانکرهای نفتی را دارد نتوانند نفت و سایر محموله‌های ایران را بیمه کنند.

چالش عربستان و ایران
 در بازاریابی نفت
گروه انرژی :رئیس موسسه فکت گلوبال انرژی گفت: تاثیر افزایش صادرات ایران روی بازار کاهش حدودا سه تا شش دلار در هر بشکه خواهد بود.به گزارش پرس تی وی فریدون فشارکی رئیس موسسه فکت گلوبال انرژی در لندن افزود: اگر عربستان فضا را برای بازگشت ایران باز نکند، ممکن است ایران در بازاریابی بشکه های اضافی نفت خود دچار چالش شود.
وی تاکید کرد: ایران واقعیت‌های تازه بازار امروز نفت را می‌داند و بعید است که وارد جنگ قیمتی شود که نمی‌تواند در آن پیروز شود.
کارشناسان در جلسه ای کارشناسی که توسط شرکت خدمات مالی بین المللی کردیت سوئیس برگزار شد به این نتیجه رسیدند که هدف ایران برای افزایش تولید نفت خود پس از لغو تحریمها امکان‌پذیر است.