شناسهٔ خبر: 6086102 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: موج | لینک خبر

مدير عامل بانک خاورميانه:

راهکار خروج مسکن از رکود در کوتاه‌مدت، استفاده از بازار پول است

موج - مدير عامل بانک خاورميانه راهکار تأمين مالي مسکن مبني بر تشکيل صندوق پس‌انداز منطقه‌اي با نظارت بانک مسکن را ارائه داد.

صاحب‌خبر - به گزارش خبرگزاري موج، پرويز عقيلي کرماني، مدير عامل بانک خاورميانه، در پنل تخصصي نقشه راه تأمين مالي مسکن که پيش از ظهر امروز سه‌شنبه، ۹ تير، در دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد با اشاره به لزوم تشکيل صندوق‌هاي پس‌انداز منطقه‌اي گفت: در اين صندوق بايد ۲۰ درصد بانک مسکن، ۲۰ درصد بانک‌هاي تجاري و ۶۰ درصد عامه مردم سپرده‌گذاري کنند تا هر منطقه با استفاده از تسهيلات اين صندوق رونق يابد.
مدير عامل بانک خاورميانه با تأکيد بر اين که اين صندوق بايد تنها يک شعبه داشته باشد، افزود: سرمايه مورد نياز اين صندوق ۶۰ هزار ميليارد تومان است که سپرده‌گذاران مي‌توانند از ۶ ماه تا سه سال سپرده‌گذاري با سود صفر درصد تسهيلات دريافت کنند.
وي با تأکيد بر حمايت دولت از صندوق‌هاي مسکن منطقه‌اي با پرداخت يارانه مسکن ادامه داد: نقش بانک مسکن در اين صندوق‌ها راهبري صندوق‌هاي پس‌انداز منطقه‌اي است. به عنوان مثال ايجاد بازار رهن ثانويه از سوي بانک مسکن در قبال تسهيلات بلندمدت بانک‌ها يکي از راهکارهاي حمايتي بانک مسکن از بخش مسکن است همان کاري که در آمريکا بانک‌هاي حامي صندوق‌هاي منطقه‌اي ۵۰ سال است که انجام مي‌دهند.
عقيلي کرماني ادامه داد: نقش ديگر بانک مسکن تجهيز صندوق‌هاي منطقه‌اي از طريق اخذ پول از دولت و بانک مرکزي است. نقش سوم اين بانک نظارت قوي بانک مسکن بر صندوق‌هاي پس‌انداز منطقه‌اي مسکن است.
وي با بيان اين که راهکار خروج مسکن از رکود در کوتاه‌مدت، استفاده از بازار پول (بانک) به عنوان روش تأمين مالي کوتاه‌مدت مسکن است، گفت: دولت بايد رقمي را به عنوان تعديل سود تسهيلات کوتاه‌مدت پرداخت کند و سپس در دراز مدت از بازار سرمايه در بخش مسکن تأمين مالي مي‌شود.