شناسهٔ خبر: 60816114 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

آتش نشانی اهواز: بیش از ۲۱۰۰ حادثه در اهواز در دو ماه اخیر/ تابستان سخت و طاقت‌فرسایی خواهیم داشت/ ۴۰ خودروی آتش‌نشانی اهواز به علت نبود نیرو، از خط خارج‌اند

ابراهیم قنبری: بر اساس دستورالعمل وزارت کشور هر دو نیروی آتش‌ نشان باید ۳ هزار نفر از شهروندان شهر را پوشش بدهند؛ با این حساب باید بیش از ۸۳۹ نیروی انسانی در شهر اهواز داشته باشیم تا با ۲۵ ایستگاه آتش‌ نشانی و ۱۸۴ خودرو، خدمات را ارائه دهیم اما اکنون تنها ۹۸ خودرو داریم.

صاحب‌خبر -
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز با اشاره به حادثه آتش‌سوزی هفته گذشته در منطقه نیوساید که منطقه مسکونی و اداری متعلق به شرکت نفت است، نیز گفت: شرکت نفت، شرکت ملی حفاری، نیشکر، راه آهن، دانشگاه‌ها و تمام موسسات مستقر در اهواز عملا تمام بار ایمنی شهر و پشتیبانی شهر را از روی دوش خود برداشته‌اند و روی دوش شهرداری اهواز قرار داده‌اند.
 
به گزارش ایسنا، ابراهیم قنبری در یکصد و هجدهمین جلسه علنی شورای شهر اهواز که امروز (۲۹ خردادماه) برگزار شد، اظهار کرد: سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهوازٰ شهری با جمعیت یک میلیون و ۲۹۰ هزار نفر را با سالانه بیش از ۸ هزار و ۶۰۰ حادثه پوشش می‌دهد.
 
وی افزود: حجم حوادث در سه ماهه اخیر در اهواز، نشان می‌دهد تابستان سخت و طاقت‌فرسایی خواهیم داشت.
 
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز گفت: این سازمان با ۳۱۹ نیروی عملیاتی در ۱۷ ایستگاه در حال ارائه خدمات به مردم است که ۱۳۹ نفر از این نیروها کارایی پشتیبانی در عملیات ندارند زیرا ۸۹ نفر از این تعداد بالای ۵۰ سال سن دارند و ۳۳ نفر به دلیلی بیماری و حوادث، فاقد توان جسمی لازم هستند و عملا از چرخه عملیات خارج شده‌اند.
 
کمبود خودرو و نیروی انسانی در آتش‌نشانی اهواز
 
وی بیان کرد: بر اساس دستورالعمل وزارت کشور هر دو نیروی آتش‌نشان باید ۳ هزار نفر از شهروندان شهر را پوشش بدهند؛ با این حساب باید بیش از ۸۳۹ نیروی انسانی در شهر اهواز داشته باشیم تا با ۲۵ ایستگاه آتش‌نشانی و ۱۸۴ خودرو، خدمات را ارائه دهیم اما اکنون تنها ۹۸ خودرو داریم.
 
قنبری با بیان اینکه در یکی دو سال گذشته بیش از ۱۳۰ نفر از نیروهای سازمان آتش‌نشانی اهواز بازنشسته شده‌اند، عنوان کرد: در سال ۹۸ که این مسئولیت را بر عهده گرفتم، ۲۶ خودرو داشتیم. در چند سال گذشته بیش از ۲۵ مورد مکاتبه با وزارت کشور داشتیم که با پیگیری شهردار اهواز در سفر رئیس جمهور، مجوزی برای توسعه نیروهای آتش‌نشانی دریافت کردیم اما حداقل یک سال و نیم تا دو سال طول می‌کشد تا نیروها به چرخه خدمات افزوده شوند.
 
وی بیان کرد: در یکی دو سال گذشته دو ایستگاه آتش‌نشانی، ۱۰ خودروی جدید و یک نردبان ۳۲ متری بعد از ۳۰ سال به این سازمان اختصاص یافت.
 
۴۰ خودروی آتش‌نشانی اهواز به علت نبود نیرو، از خط خارج‌اند
 
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز گفت: ۱۰ ایستگاه از ۱۷ ایستگاه آتش‌نشانی اهواز تنها چهار خودرو و یک راننده دارند و عملا ۴۰ خودروی این سازمان به دلیل نداشتن نیروی انسانی و ۸۰ نیرو در شیفت از خط خارج هستند.
 
قنبری بیان کرد: با برنامه‌ریزی انجام شده، قرار است نیروهایی که در مناطق و سازمان‌ها حضور خود را می‌زدند اما در اصل خارج از چرخه بودند، به چرخه برگردند و باید سریعتر این کار انجام شود.
 
همزمانی سه حادثه مهم آتش‌سوزی در یک محله اهواز
 
وی با اشاره به حادثه آتش‌سوزی ساختمان مسکونی در منطقه گلستان که موجب جان باختن سه کودک شد، عنوان کرد: در ماه گذشته در یک روز (۲۸ اردیبهشت‌ماه) همزمان سه حادثه در کوی دانشگاه، بیمارستان گلستان و خیابان شیراز در محدوده منطقه گلستان رخ داد که همکاران ما در کمتر از سه دقیقه در محل حادثه حضور پیدا کردند اما به دلیل کمبود نیروی انسانی، با تک خودرو به محل حادثه رسیدند که منجر به آن حادثه شد. 
 
لزوم تحقیق و تفحص درباره کشته شدن ۳ کودک اهوازی در آتش‌سوزی  
 
نفت و فولاد و حفاری، حداقل تجهیزات بدهند
 
قنبری با اشاره به حادثه آتش‌سوزی هفته گذشته در منطقه نیوساید که منطقه مسکونی و اداری متعلق به شرکت نفت است، نیز گفت: شرکت نفت، شرکت ملی حفاری، نیشکر، راه آهن، دانشگاه‌ها و تمام موسسات مستقر در اهواز عملا تمام بار ایمنی شهر و پشتیبانی شهر را از روی دوش خود برداشته‌اند و روی دوش شهرداری اهواز قرار داده‌اند. امیدواریم اعضای شورای شهر در کمترین زمان، بحث مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های مستقر در اهواز از جمله فولاد خوزستان، شرکت نفت و شرکت ملی حفاری را پیگیری کنند تا حداقل برای قرار دادن تجهیزات در اختیار ما کمک کنند تا حوادثی مانند نیوساید یا حوادثی مانند واژگونی خودروهای حمل سوخت و جایگاه‌های سوخت پوشش داده شود.
 
بیش از ۲۱۰۰ حادثه در شهر اهواز در دو ماه اخیر
 
وی عنوان کرد: در سه ماه اخیر بیش از ۲ هزار و ۱۰۵ حادثه در اهواز رخ داده است که یک هزار و ۱۷۰ مورد از این تعداد، حادثه آتش‌سوزی و ۶۳۹ مورد در حوزه امداد و نجات بوده است.
 
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز گفت: در این مدت، بیشترین حوادث در بازه زمانی ساعت ۱۸ تا ۲۱ و ۲۱ تا ۴ بامداد رخ داده‌اند. بیشترین حوادث نیز در منطقه ۲ شهرداری اهواز رخ داده است که دو ایستگاه این حوزه، تک خودرو هستند یعنی با وجود اینکه باید ۱۷ نیروی آتش‌نشان داشته باشند، سه نیرو دارند.
 
اعلام وضعیت بحران به آتش‌نشانی اهواز از اول خردادماه
 
وی بیان کرد: از ابتدای خردادماه وضعیت بحران در آتش‌نشانی اعلام شده است و نیروها در آماده‌باش کامل هستند. فراخوان داده شده است تا نیروهای در استراحت نیز از نیروهایی که در شیفت هستند پشتیبانی کنند.
 
قنبری تصریح کرد: عمده علت حوادث این است که آپارتمان‌های موجود در شهر چهار آیتم را رعایت نمی‌کنند؛ سیستم اعلام حریق غیرفعال، استفاده از پله‌های فرار به عنوان انباری، قفل بودن درهای خرپشته ساختمان‌ها به منظور تامین امنیت و جلوگیری از سرقت و از خط خارج بودن سیستم ساختمان‌ها از خط، عمده‌ترین علت این حوادث هستند.
 
ماجرای تلخ آتش‌سوزی گلستان
 
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز در خصوص کشته شدن سه کودک در حادثه آتش‌سوزی در منطقه گلستان گفت: زمان اعلام حادثه به این سازمان ساعت ۲۲:۴۳ بود و نیروها ساعت ۲۲:۴۶ در محل حادثه حضور پیدا کردند و مستندات نیز موجود است.
 
وی افزود: در آن روز در همان محدوده ایستگاه آتش‌نشانی، سه حادثه رخ داد که با توجه به آتش زدن درختان دانشگاه شهید چمران اهواز (در کوی دانشگاه)، با دستور رئیس شورای تامین اهواز، خودروی آتش‌نشانی در دانشگاه مستقر شد.
 
قنبری ادامه داد: از طرف دیگر، تیمی که به محل حادثه گلستان اعزام شد سه مامور و دو راننده داشت. البته باید توجه شود که آن حریق در طبقه دوم رخ داده بود و نیازی به نردبان ۳۲ متری نبود. 
 
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز بیان کرد: ۹ خودرو، سه تانکر آبرسان و خودروی نردبان به محل حادثه اعزام شدند و خودروی نردبان در کمتر از ۵ تا ۷ دقیقه در محل حادثه حضور داشت اما احتیاجی به درگیر کردن این خودرو نبود. 
 
وی با بیان اینکه در این حادثه مقصر خود ساکنان ساختمان مسکونی بودند، تصریح کرد: حریق در طبقه دوم رخ داده بود که یک کارگاه کیک‌پزی بود و خانواده‌ای در آن ساکن نبودند. خانواده‌ای که در طبقه هفتم ساکن بودند بی‌محابا به راهروی پله فرار آمدند و پشت سر آن‌ها در واحد مسکونی‌شان مسدود شد. از طرف دیگر در خرپشته سه قفل داشته است اما همکاران نتوانستند قفل‌های کتابی را از جا در بیاوردند بنابراین از خیابان پشتی با نردبان وارد ساختمان شدند و ۲۷ نفر را نجات دادند.
 
قنبری عنوان کرد: اگر این خانواده در واحد خود مستقر می‌ماندند و به هشدارهای آتش‌نشانی که اعلام شد در جای خود بمانند تا نیروها آن‌ها را نجات دهند، گوش می‌دادند این اتفاق رخ نمی‌داد. خر پشته ساختمان را هم من قفل نکرده بودم و پله فرار هم انبار منزل یکی از مسئولان استانداری خوزستان شده بود. آن قسمت پله فرار انبار کارتن تلویزیون و وسایل مازاد شده بود در حالی که پله فرار برای نجات جان شهروندان در چنین شرایطی است.
 
بودجه ساخت دو ایستگاه آتش‌نشانی سریعتر اختصاص یابد
 
به گزارش ایسنا، در ادامه علی شمسی سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری اهواز نیز گفت: در این دوره بیش از ۱۰ خودروی آتش‌نشانی تجهیز شدند، دو ایستگاه آتش‌نشانی ایجاد و نردبان ۳۲ متری خریداری شده و در حال استفاده است. در بحث نیروی انسانی نیز پیگیری‌ها انجام و دستور اولیه وزیر کشور صادر شده و مراحل اداری در حال انجام است.
 
وی افزود: به کارگیری نیروهای آتش‌نشانی شرایط خاصی دارد و با برگزاری دو امتحان تئوری و عملی انجام می‌شود.
 
سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری اهواز گفت: با توجه به شرایط پراکندگی شهر و گرمای هوا، حوادث به وفور در حال رخ دادن هستند بنابراین از همکاران در شیفت استراحت درخواست کرده‌ایم حداکثر کمک را داشته باشند تا مشکل حادی از نظر نیروی انسانی نداشته باشیم.
 
شمسی بیان کرد: درخواست ما این است که برای ایمنی بیشتر مردم، بودجه احداث ساختمان دو ایستگاه آتش‌نشانی که در بودجه پیش‌بینی شده است، سریع اختصاص یابد.
 
وی افزود: منطقه مهدیس در گوشه‌ای از شهر قرار گرفته است که اگر خودروی آتش‌نشانی از نزدیک‌ترین ایستگاه به این منطقه اعزام شود، حدود ۸ دقیقه طول می‌کشد تا به محل حادثه برسد و با این عدد، چهار دقیقه از استاندارد عقب هستیم. امیدواریم سریعا ایستگاه آتش‌نشانی این منطقه ایجاد شود. 

برچسب‌ها: