به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سازمان جهاد دانشگاهی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، در راستای توسعه فناوری سامانه کمک ناوبری بصری باند فرودگاه با شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران جهت تجهیز روشنایی سطوح پروازی فرودگاه بینالمللی شهید دستغیب شیراز قرارداد امضا کرد.
این سامانه به دست پژوهشگران جوان این سازمان و بصورت کاملاً بومی و کاربردی طراحی شده است و در هنگام مانورهای فرود (Landing) و برخاست (Takeoff) و تاکسی (Taxi) به خلبان کمک میکند تا این عملیات را به صورت ایمن و کارآمدتر انجام دهند.
فرودگاهها عموماً در سه دستهبندی بینالمللی CAT I، CAT II، CAT III قرار میگیرند تا بتوانند میزبان هواپیماهای بزرگ در رده بینالمللی باشند. این سامانه به صورت پیوسته توسط برج مراقبت فرودگاه پایش و به درخواست خلبان کنترل میشود. سامانه کمک ناوبری بومی علاوه بر افزایش امنیت پرواز، زمان آماده به کار فرودگاه در شرایط آب و هوایی مختلف را افزایش میدهد.
مهندس حامد نظیفی؛ مدیر بخش CCR این طرح در این زمینه گفت: با توجه به وجود تحریمها و عدم پشتیبانی شرکتهای خارجی، انجام این طرح از نقطه نظر استراتژیک، کشور را از وابستگی شرکتهای خارجی بینیاز کرده و تمامی پشتیبانی در داخل ایران قابل انجام است. در نتیجه عمده تحریمهای این حوزه را بیاثر و خنثی میکند.
وی افزود: در این طرح در گام نخست مطالعات میدانی فرودگاههای بزرگ دنیا انجام شده و سپس طراحی و مدلسازی ماژولهای CCR و تهیه مدلهای مکانیکی صورت گرفته است. سپس در فاز دوم طراحی، مدلسازی و شبیهسازی و پیادهسازی سیستم کنترلی در نرمافزار و همچنین تست و بررسی عملکرد کنترلر انجام پذیرفته و رفع اشکالات آن انجام شده است. در گام سوم نیز صنعتیسازی نمونه اولیه و ساخت سیستم نهایی و همچنین تست میدانی و کنترل کیفی سیستم نهایی انجام شده است.
همچنین مهندس مددی؛ مدیر بخش چراغهای روشنایی باند در خصوص اهمیت این قرارداد، گفت: این قرارداد یکی از بزرگترین طرحهای توسعهای در حوزه سامانههای کمک ناوبری بصری در کشور بوده که شامل تعداد قابل توجهی چراغ فرودگاهی از نوع ران وی؛ تاکسی وی و PAPI است.
در راستای استانداردسازی محصولات طراحی و تولید شده در حوزه روشنایی باند فرودگاه، سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیر موفق به کسب گواهینامه انطباق از سازمان ملی استاندارد ایران بر اساس استانداردهای بینالمللی FAA و ICAO شده است.
از مزایای بومیسازی سیستم روشنایی باند فرودگاه که بر پایه LED است میتوان به امکان استفاده از دانش بدست آمده در طراحی انواع سیستمهای روشنایی بخصوص روشنایی کف معابر و جادهها و امکان هوشمندسازی چراغ و نظارت دقیق بر عملکرد چراغ اشاره کرد.
انتهای پیام/
∎