به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، سیداحسان خاندوزی صبح امروز در حاشیه بازدید از گمرک و انبارهای منطقه ویژه اقتصادی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به منظور تهیه گزارشی به هیئت دولت در خصوص وضعیت تجارت در نقاط گمرکی و مرزی کشور امروز را با بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) آغاز کردیم و بعد از آن نیز از منطقه ویژه شهید رجایی در استان هرمزگان بازدید خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه در کشور حدود 160 میلیون تن کالای صادراتی و وارداتی در سال وارد مرزها و گمرکات کشور می شود، تصریح کرد: از این رقمحدود 500 هزار تن به صورت رسوب در ایامی از سال وجود دارد که بعد از واردات کالای جدید در کشور توزیع می شود؛ بدین معناست که سه هزارم حجم تجارت در ایران انجام میگیرد و رویه متعارفی در فرآیندهای کالاهای تجاری و گمرکی کشور است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در سال جاری هیئت دولت برای تسریع بخشیدن به فرآیند کالاهای اساسی کشور و تجهیزات حوزه سلامت و دارو اقداماتی را انجام داده است، عنوان کرد: مصوبه کاهش نرخ حقوق ورودی از چهار درصد به یک درصد صادر شد، در همین راستا کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده اکثر این کالاها از 9 درصد به یک درصد نیز کاهش یافت.
وی ادامه داد: وزارت اقتصاد و گمرک ایران زمینه اخذ ضمانت نامه بجای سایر مدارک و نیز ترخیص درصدی را پیش رو قرار داد بطوری که تا 90 درصد برای برخی از کالاهای اساسی و تا 100 درصد برای شرکت های مهم کالاها به صورتی درصدی ترخیص می شوند تا ماندگاری و رسوب آن ها به حداقل برسد.
خاندوزی با عنوان اینکه در ماه های نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد کاهش رسوب در کالای تجاری کشور را داشتیم، تصریح کرد: بخشی از کالاهای اظهار نشده که در مناطق گمرکی و محوطه های بندری وجود دارد به دلیل این است که شناسه های ارزی برای تخصیص ارز خود هنوز دریافت نکرده اند.
وی اضافه کرد: برخی کالاهای دیگر نیز به دلیل عدم دریافت استعلام دستگاه های مربوطه مانند استاندارد، قرنطینه، سازمان غذا و دارو و سایر دستگاه های مربوطه همچنان در محوطه وجود دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه در برخی موارد با وجود تعیین تکلیف کالا توسط گمرک به دلیل احکام قضایی امکان خروج آن ها وجود ندارد، اذعان کرد:در خوزستان 29 هزار دستگاه کولر داریم که چندین سال است به دلیل مسئله قضایی بلاتکلیف مانده و با وجود اینکه 2 حکم قضایی گرفته اما از سال گذشته به دلیل دستور موقت این تعداد کولر همچنان بلاتکلیف مانده است که در این خصوص اگر دستگاه قضایی مساعدتی داشته باشد می توان از این ظرفیت استفاده کرد.
وی در پایان تاکید کرد: با مجموع همکاری دستگاه های مختلف حوزه قوه مقننه و قضایی رقم کاهش 15 درصدی رسوب کالا در سال جاری کمتر و باعث ثبت یک رکورد جدید خواهد شد.
مجوز فروش 3000 خودرو معطل مانده در گمرکات گرفته شد
خاندوزی در حاشیه بازدید از گمرک، انبارهای سازمان اموال تملیکی استان هرمزگان در بندر شهید رجایی و انبار کالاهای رسوبی عنوان کرد: در راستای دستور رئیس جمهور برای تهیه گزارشی از وضعیت تجارت، گمرکات و انبارهای تجاری کشور امروز 2 بخش مهم و کلیدی که سهم بسیار پررنگ و مهمی در اقتصاد دارد را بازدید کردیم که بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین مبدا تجاری کشور و و بندر امام خمینی(ره) رتبه اول بنادر در واردات کالاهای اساسی کشور را شامل میشود.
خاندوزی افزود: مجموعه کالاهای رسوبی در گمرکات کشور حدود 500 هزار تُن است که در مقایسه با عدد 160 میلیون تُن حجم صادرات و وارداتی که در گمرکات انجام میشود عدد بسیار پایینی است و تقریبا سه هزارم مجموعه تجارت بزرگی است که در کشور انجام میشود.
وی ، ادامه داد : این آمار حکایت از کاهش حدود 15 درصدی رسوب کالا در بنادر و گمرکات نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد، در حالی که در همین بندر شهید رجایی 19 درصد افزایش اظهارنامههای صادراتی و افزایش 10 درصدی اظهارنامههای وارداتی را داشتهایم و کاهش 15 درصدی رسوب نشان از همکاری خوب دستگاههای اجرایی در بالابردن سرعت تخلیه کالاها دارد، هر چند همین میزان کمِ چند هزارم نیز به دلیل مدیریت بهینه مطلوب نیست.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت : در بحث کالاهای اساسی، چند تصمیم مهم اتخاذ شده که هم کاهش میزان حقوق ورودی کالای اساسی از 4 درصد به یک درصد و هم کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده از 9 درصد به یکدرصد و در برخی از کالاها به صفر درصد و همچنین اجازه دادن برای استفادهکردن از ضمانتنامه، استفاده از ظرفیت ترانزیت به سمت انبارهای داخلی کشور و استفاده از ظرفیت ترخیص درصدی، اتفاقات خوبی است که در این حوزه رقم خورده است.
خاندوزی با بیان اینکه مسئله شناسه تخصیص ارز نیز موجب طولانیشدن ترخیص برخی از کالاها میشود که با همکاری بانک مرکزی، سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد کشور بهبود می یابد، اضافه کرد: همچنین اطاله در انبارهای اموال تملیکی نیز حاکی از این است که هنوز احکام قضایی صادر نشده است.
وی، یادآور شد: 950 دستگاه تلویزیون در استان کردستان، 129 دستگاه از موتورسیکلتهای استان مازندران، 3500 یخچال هتلی در استان چهارمحال و بختیاری، 22 هزار مورد لوازم خانگی در استان تهران، 70 خودرو در استان بوشهر و 185 هزار مورد لوازم برقی در استان آذربایجان غربی برای حل و فصل شدن نیازمند تسریع صدور احکام قضایی هستند.
خاندوزی بیان داشت : با ظرفیتی که در قانون بودجه ایجاد شده است تا پایان تابستان درخصوص 3000 خودرویی که در گمرکات کشور معطل مانده بودند مجوز فروش را گرفتهایم و 400 دستگاه مربوط به حوزه راهسازی نیز با این ظرفیت تعیین تکلیف خواهد شد.
وزیر اقتصاد، خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات بسیار مهمی که در استان هرمزگان با هدایت و راهبردی استاندار محترم، همکاری دستگاههای اجرایی و دستگاه قضایی انجام شده است تعیین تکلیف حدود 600 کانتینر است که از همین امروز صبح بین گمرک و سازمان اموال تملیکی کارهای اولیه در حال انجام است و امیدواریم در چند هفته آتی به پایان برسد.
انتهای پیام/
∎