به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در بازدید اخیر رئیس قوه قضائیه از بندر امیر آباد در شمال کشور، به مسائل مهمی درباره عدم تعیین تکلیف روغن های مانده در این گمرک اشاره شده که احتمال می رود حتی بخشی از آن در معرض فساد باشند و شرکت بازرگانی دولتی ایران بعد از گذشت یک سال اقدام به ترخیص این محصولات نکرده است.
عدم تخلیه به موقع روغن از بنادر علاوه بر اینکه بیت المال را در معرض خسران قرار میدهد، امکان واردات و استفاده از ظرفیت های ذخیره سازی روغن توسط وارد کنندگان جدید را میگیرد و برای تخلیه محموله های شان مخازن خالی ندارند.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنیاژه ای رئیس قوه قضاییه در این ارتباط اظهار داشت: زمانی که شرکت بازرگانی دولتی ایران برای واردات این محصولات اقدام میکند برای نحوه تامین ارز این محصولات نیز توجه داشته باشد؛ اگر به هر دلیلی بانک مرکزی ارز مورد نیاز واردات این محصولات را تامین نکرد و این روغن فاسد شد چه کسی جوابگو است.
بنابراین گزارش در این فیلم توسط یکی از حاضرین اشاره میشود: شرکت بازرگانی دولتی ایران حتی منعی برای واردات این محصول نداشته است.
کشور به شدت به یک کالا نیاز دارد اما در گمرک فاسد میشود!
رئیس دستگاه قضا همچنین در بخشی از بازدید خود اظهار داشت: شاهد هستیم در جایی که کشور به شدت به یک کالا نیاز دارد آن کالا در انبارها فاسد میشوند؛ لذا ضرورت دارد معضل کالاهایی که در انبارهای بنادر و گمرکات، متروکه و فاسد میشوند و برای آنها ارز تخصیص داده شده و بعضاً نیز در زمره نیازهای ضروری کشور است و حتی امحای آنها هزینهزاست، با اقدامی عاجل و مدبرانه رفع گردد.
رئیس عدلیه در ادامه، در واکنش به عدم ترخیص 70 هزار تن روغن که از اردیبهشت سال گذشته وارد کشور شده، علیرغم اینکه روغن در زمره کالاهای مورد نیاز مردم است، با خطاب قرار دادن مدیرکل غله استان مازندران اظهار داشت: بنابر اعلام مسئولان ذیربط، علت عدم ترخیص محموله 70 هزار تنی روغن، علیرغم نگهداری حدودا یکساله آن در مخازن بندر امیرآباد، انتظار اداره غله برای افزایش قیمت این کالا در کشور است؛از سویی دیگر ماهانه مبلغ معتنابهی از ناحیه اداره غله ماهانه صرف نگهداشت این محموله روغن میشود که از این حیث نیز به بیتالمال خسارت وارد میآید این موارد تحقیق و بررسی جدی میشود.
در ادامه بازدید میدانی رئیس قوه قضاییه از بخشهای مختلف بندر نوشهر واقع در غرب استان مازندران، رئیس قوه قضاییه به محل مخازن روغن خوراکی این بندر رفت و مشاهده کرد که بالغ بر 10 هزار تن روغن خوراکی متعلق به شرکت بازرگانی دولتی ایران بیش از 300 روز در مخازن بندر نوشهر مانده است.
بنابر اظهارات مسئولان بندر، به دلیل پایین آمدن قیمت روغن نسبت به زمان خرید آن و عدم پرداخت هزینه انبارداری، شرکت مذکور تمایل به ترخیص کالا ندارد؛ حال آنکه در صورت تخلیه این روغنها، مخازن بندر نوشهر قابلیت حداقل 10 مرتبه بارگیری در سال و کسب درآمد بیشتر را خواهند داشت.
رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید از این بخش، سوالات مهمی را از مسئولان مربوطه بهویژه متولیان شرکت دولتی صاحب 10 هزار تن روغن خوراکی موجود در بندر نوشهر مطرح کرد؛ از جمله اینکه آیا موضوع عدم تمایل این شرکت به فروش این محموله روغن به واسطه کاهش قیمت و به تبع آن عدم ترخیص، مقرون به صحت است یا خیر؛ رئیس قوه قضاییه در این رابطه دستور شفافسازی موضوع را صادر کرد.
محسنیاژهای در جریان بازدید از قسمت مخازن روغنهای خوراکی بندر بوشهر بر این مقوله مهم تاکید کرد که چنانچه عواملی نظیر سهلانگاری و تلاش برای کسب منفعت بیشتر از ناحیه عدهای مانع از ترخیص سریع کالاهایی نظیر روغن خوراکی شود، مشکلاتی برای کشور ایجاد خواهد شد لذا باید سریعا در راستای رفع این قبیل مسائل، اقدامات مقتضی را بهعمل آورد.
بنابراین گزارش خبرگزاری تسنیم موضوع عدم ترخیص به موقع روغن های شرکت بازرگانی دولتی ایران بعد از گذشت یک سال را از مسئولان این شرکت پیگیری کرد اما هنوز پاسخی در این ارتباط ارائه نکرده اند.
انتهای پیام/
∎
نظر شما