به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، مقامات ارشد یونان درحالی وارد مذاکره با طلبکاران خود شدهاند که میزان بدهیهای این کشور 321 میلیارد یورو برآورد شده که معادل 175 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است.
اکثر بستانکاران یونان نهادهای پولی بینالمللی حاضر در حوزه یورو هستند که میزان بدهی یونان به آنها 193 میلیارد یورو برآورد شده است. بدهی یونان به دارندگان اوراق قرضه 48.8 میلیارد یورو، صندوق بینالمللی پول 32.3 میلیارد و بانک مرکزی اروپا 20 میلیارد یورو اعلام شده است.
بحران پولی یونان تنها این کشور را با خطر مواجه نساخته و کشورهای زیادی نیز به واسطه این بحران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کردهاند. آلمان کشوری است که بیش از 56 میلیارد یورو از این بحران متضرر شده است. فرانسه با 42 میلیارد و ایتالیا با 37 میلیارد یورو در رتبههای بعدی قرار دارند.
یونان در دو سال آتی باید حدود 40 میلیارد یورو از بدهیهای خود به بانک مرکزی اروپا، صندوق بینالمللی پول و بانکهای داخلی این کشور پرداخت کند اما کاهش شدید نقدینگی موضوعی است که این کشور را تهدید میکند.
همچنین گشایش بازارهای بورس جهان در نخستین روز هفته با کاهش شدید شاخص ها و نرخ برابری یورو همراه بود. تالارهای بورس فرانکفورت، لندن و پاریس کار خود را به ترتیب با 3.3، 2 و 7.4 درصد کاهش آغاز کردند. نرخ برابری پول واحد اروپا با دلار آمریکا نیز کاهش 2 درصدی را نشان می دهد. بورس آتن نیز روز دوشنبه برای در امان بودن از این کاهش شوک آور بسته ماند.
وضعیت بازارهای بورس آسیا نیز مناسب نیست. در توکیو، هنگ کنگ و شانگهای شاخص های بورس بین سه تا هفت درصد کاهش داشته اند.
مهم ترین دلیل این رویداد جو روانی حاصل از تعطیلی بانک ها در یونان، اعلام همه پرسی و احتمال خروج این کشور از منطقه یورو اعلام شده است. انتظار می رود که این روند نزولی و شوک آور در طول روز دوشنبه محدودتر شود.
انتهای پیام/