شناسهٔ خبر: 6066907 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جمهوری‌اسلامی | لینک خبر

استقبال مردم از نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بیشتر می‌شود

صاحب‌خبر -

بخش خبری: بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم این شب‌ها مورد استقبال بیشتری از بازدید کنندگان قرار گرفت و به نظر می‌رسد هر قدر که به شب‌های قدر نزدیک می‌شویم تعداد بازدید کنندگان از نمایشگاه قرآن هم بیشتر می‌شود.
این نمایشگاه از سوم تیرماه در باغ موزه دفاع مقدس و باغ کتاب تهران آغاز به کار کرده و تا 23 ماه جاری مصادف با بیست و هفتم ماه مبارک رمضان همه روزه از ساعت 19 تا 24 میزبان علاقه مندان است.
معاون وزیر ارشاد: بخش هنری نمایشگاه قرآن چشمگیر است
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بخش هنری نمایشگاه قرآن امسال در رشته‌های خوشنویسی، هنرهای سنتی، عکاسی، نقاشی و نقاشی خط، تصویرگری و هنرهای حجمی یکی از چشم گیرترین بخش‌های نمایشگاه است.
حجت الاسلام محمدرضا حشمتی افزود: بخش هنری امسال به دو دلیل فضای گسترده و مناسب برای نمایش آثار و همچنین غنای هنری آثار به ویژه بخش حجمی مفهومی نسبت به سال گذشته حضور بسیار چشمگیرتری داشته است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال‌های گذشته توجه چندانی به این بخش نمی‌شد، مسئولان نمایشگاه باید از دانشجویان و هنرمندان برای بازدید از این بخش نمایشگاه دعوت کنند و حتی اگر لازم باشد تدابیر ویژه‌ای برای بازدید آنها اتخاذ شود.
وی افزود: حتی در نمایشگاه بین‌المللی تهران که فضای کاملا اختصاصی برای نمایشگاه طراحی شده چنین امکاناتی را ندارد. البته تنها 30 درصد سالن‌های باغ موزه و باغ کتاب در اختیار نمایشگاه قرآن قرار گرفته است و تنها از 50 درصد امکانات آن در حال حاضر بهره‌برداری می‌شود.
امسال طی فراخوانی در بخش هنری نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، بیش از دو هزار اثر در 6 رشته هنری خوشنویسی، هنرهای سنتی، عکاسی، نقاشی و نقاشی خط، تصویرگری و هنرهای حجمی به بخش مسابقه دبیرخانه هنر فرستاده شد.
از میان این آثار در نهایت 350 اثر برگزیده شده و در فضای نگارخانه‌ای بخش هنری در بخش هنری به نمایش گذاشته شده است.
پاسخگویی به سئوالات شرعی و شبهات مهدوی
حجت‌الاسلام سیدابوالحسن معنوی از ایجاد مرکزی برای پاسخگویی به مسائل شرعی و اجتماعی و شبهات مهدوی زیر نظر آیت‌الله صافی گلپایگانی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن خبر داد و گفت: این مرکز که از روز نخست بازگشایی نمایشگاه قرآن کریم فعال شده است با حضور دو کارشناس هرشب به مسائل شرعی 80 نفر پاسخ داده می‌شود.
وی با اشاره به مدت زمان پاسخگویی به مسائل شرعی و شبهات دینی بازدید کنندگان بیان کرد: کارشناسان در این مرکز همزمان با ساعت بازگشایی نمایشگاه قرآن از ساعت 19 تا 24که ساعت پایانی نمایشگاه است به مسائل شرعی بازدید کنندگان پاسخ می‌دهند.
رئیس موسسه دارالزهرا وابسته به دفتر آیت‌الله صافی گلپایگانی ادامه داد:این مرکز هیچ تلاقی و تراضی با مرکز پاسخگویی به شبهات و مسائل دین دفتر تبلیغات که در این نمایشگاه دایر است ندارد.
وی افزود: برخی اشخاصی که به این مرکز مراجعه می‌کنند پرسش‌های فراوانی دارند که پاسخ به تمام این مسائل زمان فراوانی را می‌طلبد و کارشناسان با سعه صدر به تمامی این مسائل پاسخ می‌دهند.
معنوی خاطرنشان کرد: بیشتر پرسش‌هایی که مراجعه کنندگان دارند به احکام روزه، ماه مبارک رمضان،نماز،مسائل شرعی و خمس اختصاص دارد که براساس فتوای آیت‌الله صافی به ایشان پاسخ مناسب ارائه می‌شود.
وی با بیان اینکه اغلب مراجعه کنندگان از مقلدان آیت‌الله صافی هستند تصریح کرد: در صورتی که مراجعه کننده‌ای مقلد دیگر مراجع عظام باشد براساس نظر همان مرجع تقلید به ایشان پاسخ مطلوبی داده می‌شود.
رئیس موسسه دارالزهرا وابسته به دفتر آیت‌الله صافی یاد آورد شد: بازدیدکنندگان از نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم می‌توانند شبهات مهدوی و پرسش‌های شرعی خود را در غرفه انتشارات آیت‌الله صافی گلپایگانی پاسخ بگیرند.
تعویض قرآن‌های نو با فرسوده در نمایشگاه قرآن
سازمان دارالقرآن با حضور در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن اقدام به تعویض قرآن‌های فرسوده با نو می‌کند.
مسئول غرفه سازمان دارالقرآن در این باره گفت: شهروندانی که قرآن‌های فرسوده دارند که از نظر صحافی یا چاپ قابل استفاده نیست، می‌توانند با مراجعه به غرفه دارالقرآن در نمایشگاه قرآن برای تعویض قرآن‌های فرسوده خود با قرآن‌های جدید اقدام کنند.
سعید تواضعی افزود: علاقه مندان می‌توانند با حضور در این غرفه و اهدای قرآن فرسوده یک قبض شامل مشخصات فردی و تاریخ تحویل را تکمیل کرده و سپس به انتخاب خودشان یکی از دو نوع قرآن عرضه شده در غرفه‌های بخش فروش را تحویل بگیرند.
وی ادامه داد: تعویض قرآن‌های فرسوده با نو هیچ هزینه‌ای برای مردم ندارد و بودجه آن از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تامین شده و سازمان دارالقرآن فقط مجری این طرح است.
تواضعی افزود: انتظار می‌رود در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن بیش از 5 هزار جلد قرآن تعویض شود.
بررسی مسایل و مشکلات خانواده‌ها در نمایشگاه قرآن
به منظور ارج نهادن به کانون خانواده ایرانی، برای نخستین بار در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با برپایی غرفه‌ای با عنوان به وقت خانواده با حضور کارشناسان، مسایل و مشکلات پیشروی خانواده مدرن بررسی و پاسخ‌های لازم به بازدیدکنندگان ارایه می‌شود.
معاون اجرایی بخش خانواده ستاد برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در خصوص برپایی این غرفه، اظهارداشت: سیر تحولات در دنیای امروز موجب بروز برخی مسایل و مشکلات در زندگی خانواده‌ها شده که این روند روز به روز بر فاصله بین این نهاد مقدس با قرآن کریم منجر شده است.
سیده زهرا حسینی گفت: در این خصوص آیات بسیاری در تقدس نهاد خانواده در قران کریم آمده و مکررا بر حفظ ارزش جایگاه آن در جریان سیر تحولات تاکید شده است.
در حاشیه برپایی غرفه به وقت خانواده، در دو بخش خانواده و کودک برای بازدیدکنندگان توسط کارشناسان مشاوره ارایه می‌شود.
خیران پرونده زندانیان جرائم غیرعمد را بخوانند و به آنها کمک کنند
غرفه ستاد دیه در بخش نهادها و سازمان‌های بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با هدف جمع آوری کمک برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد مستقر شده است.
بازدیدکنندگان از بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن می‌توانند نسبت به کمک به آزادی زندانیان دیه اقدام کنند.
زینب عادل مددکار ستاد دیه استان تهران با اشاره به اینکه این غرفه مربوط به ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند استان تهران است گفت: این ستاد تنها متولی آزادسازی زندانیان نیازمند جرائم غیرعمد است. بازدیدکنندگان از نمایشگاه قرآن کریم می‌توانند با اهدای مبالغی هر چند اندک، در کمک به آزادی این افراد سهیم شوند.
وی افزود: این ستاد در اواخر سال 1369 با هدف کمک به زندانیان جرائم غیرعمد شامل قتل غیرعمد، بدهی‌های غیرکلاهبرداری مانند صدور چک بی‌محل و ترک انفاق تشکیل شده است.
عادل گفت: براساس آمار ستاد دیه استان تهران، تنها در سال 93 بیش از 800 نفر از زندانیان جرائم غیرعمد با کمک شهروندان خیر آزاد شده‌اند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از بازدیدکنندگان از نمایشگاه قرآن به انجام یک فعالیت خیر در این ماه مبارک تمایل دارند، اظهار کرد: فضای نمایشگاه قرآن فرصت مناسبی برای تشویق شهروندان به مشارکت در کار خیر است. امیدواریم با معرفی این ستاد در نمایشگاه قرآن، بتوانیم توجه بازدیدکنندگان را جلب و آنها را به کمک برای رسیدن به هدف ستاد که همان آزادی زندانیان جرائم غیرعمد است ترغیب کنیم.
براساس آماری که ستاد دیه استان تهران منتشر کرده، از ابتدای سال 83 تا پایان سال 93، 3414 نفر از محکومان دیه و 2972 نفر از محکومان مالی، با بهره گیری از کارشناسان و مددکاران موفق شدند آزادی خود را به دست بیاورند. در غرفه ستاد دیه استان تهران در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن، خیران می‌توانند با مطالعه پرونده‌های معرفی زندانیان جرائم غیرعمد، به این افراد کمک کنند تا با پرداخت دیه یا بدهی خود، به آغوش خانواده هایشان بازگردند.
آشنایی با داستان‌های قرآنی؛ برگزاری مسابقه برای کودکان
کودکان و نوجوانان بازدیدکننده از نمایشگاه قرآن می‌توانند با حضور در غرفه قصه‌گویی در محیطی شاد با مضامین و قصه‌های قرآنی آشنا شوند.
حمید بحرکاظمی مربی و گرداننده غرفه قصه‌گویی که حدود 7 دوره در بخش قصه گویی کودک و نوجوان نمایشگاه قرآن حضور دارد، در این باره می‌گوید: بخش کودک و نوجوان بر عهده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و بخش قصه‌گویی آن به مرکز تربیت مربی کودکان از موسسه افق اندیشه سپرده شده است.
وی با بیان اینکه غرفه قصه‌گویی یکی از غرفه‌های فعال بخش کودک و نوجوان است، افزود: همیشه این تصور وجود داشته که یادگیری قرآن، فقط باید روخوانی، حفظ و قرائت امکان‌پذیر است؛ گرچه همه این موارد خوب هستند، اما امروزه با روش‌های دیگری هم می‌توان به اشاعه مسائل دینی به ویژه در میان کودکان و نوجوان پرداخت.
تصاویر کتاب‌های دینی کودکان در نمایشگاه قرآن
مجموعه‌ای از تصاویر 14 کتاب دینی و مذهبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن‌کریم به نمایش گذاشته شده است.
به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ این تابلوها در بخش کودک و نوجوان این نمایشگاه تصویری از یک کتاب را به همراه بخش کوتاهی از آن اثر بر روی دیواره غرفه‌ای به نمایش گذاشته است.
بازدیدکنندگان علاقه‌مند به آثار تصویرگری کتاب‌های کودک و نوجوان شب‌های ماه مبارک رمضان و در گذر از مسیر این بخش نمایشگاه آثاری ارزشمند از هنرمندان قدیم و جدید عرصه تصویرگری را مشاهده می‌کنند.
مضمون این آثار به صورت عمده وقایع صدر اسلام مانند هجرت و غدیر و دیگر داستان‌های قرآنی و اسلامی را در بر می‌گیرد.
این آثار را موزه کودک مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون از میان هزاران تصویر اصلی کتاب‌های کانون انتخاب و آماده‌سازی کرده است.