خبر مهم ديگر در هفته گذشته، مربوط به يونان بود که مشغول مذاکرات مهمي درباره بدهي هاي خود به اتحاديه اروپا است. بر اين اساس قرار است در اين کشور بر سر شرايط توافق بازپرداخت بدهي با وام دهندگان بين المللي در پنجم ژوئيه (14 تير) رفراندومي ملي برگزار شود.
در اين همه پرسي از يوناني ها پرسيده مي شود که آيا اصلاحات رياضتي اقتصادي پيشنهاد شده به وسيله طلبکاران را براي شکستن قفل بدهي کمک هاي مالي ميليارد دلاري آتن، مي پذيرند يا نه. اين پيشنهاد رفراندوم، طلبکاران خارجي يونان را بسيار خشمگين کرده و احتمال خروج يونان از منطقه ارزي يورو را افزايش داده است که بسياري از تحليلگران معتقدند خروج يونان از يورو ممکن است بحراني اقتصادي شبيه بحران سال 2008 را رقم بزند.
اين روزها بسياري از سرمايه گذاران در بورس جهاني نفت، منتظر تعيين نتيجه مذاکرات هسته اي ايران و غرب هستند. در صورت لغو تحريم هاي ايران، ميزان نفت اوپک بيش از مقدار کنوني افزايش خواهد يافت که اين امر مي تواند نفت شيل را از بازار به بيرون براند. ايران اعلام کرده است که مي خواهد توليد نفت خود را به روزي 4 ميليون بشکه برساند. عربستان نيز اعلام کرده است که مي تواند ظرفيت توليد نفت خود را 1.5 تا 2 ميليون بشکه در روز افزايش دهد. بر اين اساس، مديران مالي ميزان سود کوتاه مدت خود را در سرمايه گذاري براي خريد نفت وست تگزاس تا 4.3 درصد و سود بلند مدت را تا 0.8 درصد کاهش داده اند. همچنين براي ششمين هفته ، ناچار شده اند که بازده سرمايه گذاري روي نفت برنت را هم کاهش دهند.
در روزهاي آينده، مقامات چيني با آمريکايي در واشنگتن ديدار مي کنند. پيش بيني مي شود عمده مذاکرات اقتصادي بين اين دو کشور بر سر سرمايه گذاري چند سطحي و هم چنين پرداختن به اختلافات پيرامون بانک زيرساخت آسيايي صورت گيرد.دو کشور تلاش مي کنند فهرست منفي زمينه هايي که سرمايه گذاري در چين در آنها امکان ندارد، را به فهرست مثبت تبديل کنند. از سوي ديگر امسال مسئله عضويت کشورها در بانک آسيايي سرمايه گذاري زيرساختي که چين آن را تشکيل داده، در مرکز توجهات سازمان هاي بين المللي اقتصادي بود؛ چين اين بانک را به عنوان جانشين بانک جهاني و صندوق بين المللي پول راه انداخته و عضويت برخي از کشورها در آن مانند انگلستان، مايه نارضايتي آمريکا را فراهم کرده است.