شناسهٔ خبر: 60441076 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

۷ توصیه بهداشتی برای زائران خانه خدا | نحوه مقابله با گرمازدگی

زائران برای تشرف به حج تمتع باید به برخی از نکات توجه داشته باشند تا سفری بیادماندنی را تجربه کنند که در این گزارش ۷ نکته مهم از نحوه آمادگی برای زیارت خانه خدا تا نکات مهم در طول سفر را بیان کردیم.

صاحب‌خبر -

امسال بیش از 2 میلیون و 500 هزار زائر از کشورهای مختلف به حج تمتع مشرف می‌شوند که هر کدام از این زائران ممکن است ناقل بیماری بومی کشور خود باشند.

بر همین اساس، در ایام حج تمتع در کنار سختی‌ها اعمال حج و فضای متفاوت این سفر معنوی، بروز برخی از بیماری‌ها شایع است و زائران برای جلوگیری از چنین بیماری‌هایی باید به برخی از نکات توجه کنند.

در ادامه به برخی از توصیه‌های مهم برای آمادگی زائران و تشرف به حج تمتع می‌پردازیم:

1. برای تشرف به حج تمتع آمادگی لازم را کسب کنید: قبل از اعزام به سرزمین وحی، خود را برای زندگی جمعی آماده کنید و همچنین با توجه به گرمای هوا و سخت‌ های ممکن در اعمال حج، ورزش کرده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنید.

2. بیماری خود را صادقانه با پزشک در میان بگذارید: قبل از اعزام، بیماری خود را صادقانه به پزشک کاروان اطلاع دهید و داروهای مورد نیاز خود را با نسخه انگلیسی آن به همراه داشته باشید. همچنین سوابق پزشکی خود را در این سفر با خود ببرید. علاوه بر این، به تکمیل واکسیناسیون و تزریق واکسن مننژیت حداقل 10 روز قبل از اعزام توجه داشته باشید.

3. نکات بهداشتی را رعایت و در مکان‌های شلوغ از ماسک استفاده کنید: یکی از نکات مهم در سفر حج تمتع، رعایت نکات بهداشتی و شست‌وشوی مداوم دست‌هاست. علاوه بر این، توصیه می‌شود زائران در مکان‌های شلوغ از ماسک استفاده کنند.

4: با راهکارهای مختلف، مانع بروز گرمازدگی شوید: گرمازدگی نیز از دیگر مشکلاتی است که هم‌زمان با گرمای هوا در عربستان به ویژه در ایام حج تمتع سال جاری می‌تواند موجب بروز مشکلاتی برای زائران شود. بر همین اساس، توصیه می‌شود که زائران از قرارگیری در معرض آفتاب مستقیم تاحد امکان پرهیز کنند و به مصرف مایعات بدون کافئین و خنک کردن محیط و استراحت کافی اهتمام داشته باشند. استفاده از لباس‌های خنک و گشاد و همچنین کلاه لبه‌دار، چتر و عینک آفتابی نیز می‌تواند از بروز گرمازدگی تا حدی جلوگیری کند. همچنین بهتر است زائران مقداری تخم شربتی همراه داشته باشید و در صورت نیاز آن را با شربت آبلیمو میل کنید تا از عطش و گرمازدگی بکاهد.

5. به تغذیه در طول سفر توجه کنید: از مصرف بی‌رویه مواد قندی و نوشابه گازدار یا حتی موز کال بپرهیزید و در طول سفر به مصرف غذای سبک و میو‌های مناسب اهتمام داشته باشید. همچنین از خرید غذای بیرون از کاروان به ویژه دستفروشان خودداری کنید.

6. اقدامات لازم در صورت بیماری در ایام حج را جدی بگیرید: هنگام بیماری در جمع ماسک بزنید و استراحت بیش‌تری داشته باشید. علاوه بر این، مرتب آب نمک قرقره کنید و از خوردن غذاهای چرب و ادویه‌دار پرهیز کرده و سوپ، چای و مایعات گرم، میوه و سبزیجات تازه را جایگزین کنید.

7. از حضور در تجمعات بپرهیزید: اگر در معرض تجمع و ازدحام جمعیت بودید، با موج جمعیت همراه شوید و سعی نکنید خلاف جهت حرکت کنید. آرامش خود را در طول سفر حفظ کنید. چرا که استرس موجب بالا رفتن فشار خون می‌شود. همچنین در مرکز تجمع و ازدحام جمعیت از هل دادن و وارد کردن آوردن فشار به سایر افراد به ویژه افراد سالمند خودداری کنید.

در سال‌های گذشته سرماخوردگی، شعف و بی‌حالی، کوفتگی و گرفتگی عضلات از مهم‌ترین بیماری‌های شایع در ایام حج تمتع بوده است که امسال با توجه به گرمای هوا، گرمازدگی هم افزایش خواهد یافت. البته مرکز پزشکی حج و زیارت در عربستان فعال است و در صورت نیاز، پزشکان این مرکز در درمانگاه‌های مدینه و مکه به زائران خدمات ارائه می‌دهند.

تسنیم

نظر شما