به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه المیادین، روزنامه جروزالم پست در گزارشی با اشاره به رونمایی از موشکهای بالستیک نقطهزن خیبر، توانمندی موشکی ایران را تهدیدی برای رژیم صهیونیستی و آمریکا دانست.
در ادامه این گزارش آمده است: ایران از دهه هشتاد میلادی در پی تقویت توانمندیهای موشکی خود بوده و امروز نیز در صدد افزایش بُرد و دقت موشکهایش است.
جروزالم پست در ادامه تصریح کرد: ایران مجموعه متنوعی از موشکها را بر مبنای میزان برد و سوخت مورد استفاده دارد، که هر کدام از آنها از سوی بخشی از صنایع دفاعی و فضایی ایران تولید میشوند.
جروزالم پست در ادامه نوشت: ایران در شرایط کنونی در حال توسعه توان موشکهای سوخت جامد و سوخت مایع خود به طور جداگانه است. همچنین آنها درصدد پیشرفت توان خود در زمینه موشکهای ماهوارهبر، موشکهای کروز و موشکهای نقطهزن هدایت شونده هستند.
این روزنامه عبری در ادامه اذعان کرده است که ایرانیها گزینههای متعددی را در زمینه تسلیحاتی و به ویژه بخش موشکی در اختیار دارند که میتواند آمریکا و رژیم صهیونیستی را مورد تهدید قرار دهد.
موشکهای ایران چه تواناییهایی دارند؟
جروزالم پست در ادامه نوشت: موشکهای ایران اغلب در کانون توجه قرار دارند و اطلاعات زیادی در مورد آنها وجود دارد. مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی مستقر در واشنگتن گزارشی درباره برنامه موشکی ایران در اختیار دارد که به اکثر توانمندیهای ایران در این زمینه اشاره شده است. این فهرست شامل موشکهای بالستیک میانبرد عماد، قدر ۱، خرمشهر، سجیل و شهاب ۳ است. همچنین موشکهای بالستیک کوتاهبرد ذوالفقار، تندر ۶۹، شهاب ۱ و ۲، قائم ۱، فاتح ۱۱۰ و فاتح ۳۱۳ و البته خودروهای پرتاب ماهواره که شامل سفیر و سیمرغ هستند.
در ادامه این گزارش آمده است: در ارتباط با برد موشکهای ایران میتوان گفت که برد موشکهای خرمشهر که همان کلاس از موشکهایی است که اخیراً ایران آزمایش کرده، بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر است در حالی که برد موشکهای شهاب ۳، عماد و قدر ۱۷۰۰ تا ۱۹۵۰ کیلومتر است. سجیل مانند خرمشهر تا ۲۰۰۰ کیلومتر برد دارد. ایران موشک کروز سومار را نیز میسازد که ادعا میکند میتواند دارای بردی ۳۰۰۰ کیلومتری باشد. موشکهای ایرانی بر حسب ارتفاعی که میتوانند ماهواره را در مدار زمین قرار دهند، ۵۰۰ کیلومتر برد مفید دارند. البته بسیاری از موشکهای دوربرد ایران مانند سیمرغ، عماد، قدر و خرمشهر نیز همچنان در دست توسعه هستند.
جروزالم پست خاطرنشان کرد: موشکهای ایران را میتوان از لحاظ سوخت مصرفی به دو دسته تقسیم کرد، به عنوان مثال موشکهای شهاب، عماد، قدر، خرمشهر و قیام همگی با سوخت مایع کار میکنند و موشکهای سجیل، فاتح، دزفول، رعد، ذوالفقار و تندر با سوخت جامد عمل میکنند.
وی افزود: موشکهای سوخت جامد ممکن است از نظر سرعت استفاده مزایایی داشته باشند، به طوری که ایران میتواند به سرعت موشکهای خود با سوخت جامد را حتی اگر مورد حمله قرار گیرد، جهت شلیک آمادهسازی کند.
این روزنامه عبری، موشکهای ایران را دارای یک تهدید چندوجهی علیه منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست و نوشت: ایران همچنین به دنبال ساخت موشکهای پیچیدهتر در زمینه نوع سوخت مورد استفاده است، آنها همچنین در صدد افزایش توانمندی خود در بخش موشکهای کروز و دقت این موشکها هستند. آنها همچنین به دنبال استفاده هماهنگ از موشکها و پهپادها در حملات خود هستند.
جروزالم پست در ادامه مدعی شده است: واضح است که تلاش ایران برای توسعه موشکهای دوربرد میتواند شامل موشکهای دارای قابلیت حمل کلاهک هستهای باشد، که اوج تهدیدات موشکی محسوب میشود.
این روزنامه صهیونیستی در پایان گزارش خود نوشت: دستاوردهای اخیر ایران در مورد سرعت موشکها و توانایی آنها در فرار از رادار یا جنگ الکترونیک، مهم است و باید جدی گرفته شود، هرچند نمیتوان تشخیص داد که آیا این مسائل دقیق است یا خیر.
گفتنی است در پی رونمایی ایران از موشکهای خیبر، رسانههای صهیونیستی زمانبندی این رونمایی را بخشی از دکترین بازدارندگی ایران توصیف کردند که رژیم صهیونیستی و تهدیدات ناشی از آن را هدف قرار داده است.
صهیونیستها در سالهای اخیر همواره از توانمندی موشکی ایران ابراز نگرانی کرده و آن را اصلیترین عامل تهدید کننده برای امنیت این رژیم دانستهاند، در همین راستا نیز کشورهای غربی در دو دهه اخیر در راستای گنجاندن موضوع توانمندی موشکی ایران در مذاکرات تلاشهای وافری داشتهاند، اقداماتی که البته با پافشاری ایران ناکام مانده است.
نظر شما