شناسهٔ خبر: 60352795 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

گام بلند ایران و اندونزی برای دلارزدایی در دیدار روسای جمهور دو کشور برداشته شد

انجام تبادلات تجاری با ارز‌های ملی

صاحب‌خبر -
رئیسی در نشست مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهور اندونزی ضمن اشاره به هدفگذاری انجام شده برای رساندن حجم مبادلات تجاری دو کشور به رقم ۲۰ میلیارد دلار گفت: دو کشور تصمیم گرفته‌اند مبادلات خود را با ارزهای ملی انجام دهند.
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های سفر رسمی به اندونزی، در نشست مطبوعاتی مشترک با «جوکو ویدودو» رئیس جمهور این کشور، با ابراز امیدواری نسبت به اینکه در این سفر گام‌های بلندی در جهت توسعه روابط با اندونزی برداشته شود، گفت: دو کشور در ۷۰ سال سپری شده از برقراری روابط دیپلماتیک، همواره تعاملات خوبی در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری و منطقه‌ای و بین‌المللی داشته‌اند.رئیس جمهور با اشاره به هدفگذاری انجام شده برای رساندن حجم مبادلات تجاری دو کشور به رقم ۲۰ میلیارد دلار افزود: البته دو کشور تصمیم گرفته‌اند که مبادلات خود را با ارزهای ملی انجام دهند.رئیس جمهور در ادامه سخنانش با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با وجود فشارها و تحریم‌های ظالمانه با همت متخصصین جوان خود گام‌های ارزشمندی در جهت رشد علم و فناوری و نیز توسعه اقتصادی برداشته است، تصریح کرد: تحریم‌ها و تهدیدها به هیچ عنوان نتوانسته ایران را متوقف کند.
رئیسی همکاری و ارتباط با کشورهای مسلمان، همسایه و همسو را اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران عنوان و خاطرنشان کرد: گسترش روابط با اندونزی به عنوان یکی از کشورهای مهم و موثر در آسیا و جهان که در سازمان‌های مهم منطقه‌ای و بین‌المللی عضویت دارد، برای ایران اهمیت زیادی دارد. رئیس جمهور با بیان اینکه ایران و اندونزی نسبت به مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله مسئله فلسطین و وضعیت افغانستان دیدگاه‌های مشترکی دارند، گفت: دو کشور به حمایت از حقوق مردم فلسطین تا آزادی قدس شریف متعهد و پایبند هستند. همچنین دیدگاه دو کشور درباره ضرورت تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان که همه اقوام و مذاهب را نمایندگی کرده و در جهت احقاق حقوق همه مردم این کشور گام بردارد، یکسان است.
رئیسی در پایان با بیان اینکه ایران و اندونزی زمینه‌ها و ظرفیت‌های متنوع و فراوانی برای ارتقای سطح روابط خود دارند، اظهار امیدواری کرد که این سفر بتواند در جهت گسترش تعاملات فیمابین دو کشور بزرگ و قدرتمند اسلامی در منطقه و جهان تاثیرات سازنده‌ای داشته باشد و آثار آن با سفر متقابل رئیس جمهور اندونزی به تهران کامل شود. در همین حال رئیس‌جمهوربا بیان اینکه دوران یکه‌تازی آمریکا و نظام سلطه تمام شده است، گفت: دشمن یک بار با خلق داعش، بار دیگر با امپراتوری رسانه‌ای و یکبار با اهانت به نبی اکرم به دنبال این است که امت اسلامی نتواند متحد باشد. آیت الله رئیسی رئیس جمهور در جمع مردم جاکارتا گفت: کسانی که به نام اسلام و دین در جامعه اسلامی اختلاف افکنی و خون ریزی می کنند و هیچ نسبتی با اسلام و قرآن ندارند.وی ادامه داد: کشورهای اسلامی امروز باید روابط بسیار صمیمی با هم داشته باشند.
رئیسی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی امروز حق مردم فلسطین را پایمال می کند. کسانی که به مسلمانان ظلم می‌کنند اگر وحدت و یکپارچگی و بیداری و دشمن شناسی مسلمانان را ببینند نمی توانند به ظلم خود ادامه بدهند.وی ادامه داد: هدف از سفر من توسعه روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی و تمدنی بین ایران و اندوزی است.رئیسی با بیان اینکه اراده ایران و اندونزی برای توسعه روابط اراده قطعی است، گفت: ما روابط خوبی با اندوزی داریم ولی این سطح از روابط کفایت نمی کند.
وی گفت: باید برای نجات مردم فلسطین تلاش کنیم. مسلمانی ما در گرو آن است که به مسلمانان مظلوم و محروم در عالم توجه کنیم. ما نسبت به همه مظلومان عالم مسئولیت داریم.هر مظلومی که در یمن، فلسطین، افغانستان، میانمار و ... باشد ما نسبت به آن احساس مسئولیت می کنیم وی با بیان اینکه دوران یکه تازی آمریکا و نظام سلطه تمام شده است، خطاب به آمریکا و نظام سلطه گفت: اگر دنبال دموکراسی هستید بگذارید در فلسطین خودشان سرنوشت شان را رقم بزنند. آمریکا و غرب دروغ می گویند که دنبال دموکراسی هستند. بگذارید در یمن و افغانستان خودشان برای خودشان تصمیم بگیرند چرا در امور آن دخالت می کنید؟ کشورهای غربی و آمریکا دنبال دموکراسی نیستند دنبال سلطه طلبی و غارت ثروت ملت ها هستند.
لازم به ذکر است دیروز در جریان سفر رئیس جمهور به اندونزی ۱۱ سند همکاری میان مسئولین دو کشور امضا شد که یکی از تفاهمنامه ها لغو روادید میان دو کشور است.تفاهمنامه تجارت ترجیحی، لغو روادید، مبادلات فرهنگی، همکاری نظارتی بر تولید فرآورده‌ای دارویی، همکاری در زمینه‌های علمی، فناوری و نوآوری و همکاری دو جانبه در زمینه نفت و گاز از جمله اسناد همکاری امضا شده میان وزاری امور خارجه، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نفت و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و معاون وزیر صمت با همتایان اندونزیایی بود.

نظر شما