به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز سهشنبه (2 خرداد) انتخابات هیئت رئیسه اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم مجلس شورای اسلامی برگزار شد که طی آن، محمدباقر قالیباف با رای 210 نفر از نمایندگان مجدداً رئیس مجلس ماند.
برای این کرسی، الیاس نادران و فریدون عباسی نیز ثبتنام کرده بودند.
همچنین با رای نمایندگان مجلس، عبدالرضا مصری با 158 رای به عنوان نائب رئیس اول انتخاب شد اما انتخاب نائب رئیس دوم با گذشت بیش از یک ساعت از رایگیری، با حواشی زیادی همراه است.
* حاشیههای انتخاب نائب رئیس دوم
برای این دو کرسی، علاوه بر مصری، علی نیکزاد و مجتبی ذوالنور نیز نامزد شده بودند که آرای نیکزاد و ذوالنور با هم برابر شد (152 رای) و همین موجب شد تا چندین بار آرا بازشماری شود و این بلاتکلیفی بیش از یک ساعت پس از رای گیری نیز ادامه داشت.
اختلاف بر سر شمارش آرا در حدی بود که حتی منجر به درگیری بین برخی نمایندگان ازجمله مرتضی محمودوند نماینده خرم آباد و مهدی عیسی زاده نماینده میاندوآب میز شد اما نهایتاً با قرعه کشی، مجتبی ذوالنور به عنوان نائب رئیس دوم انتخاب شد. (در صورت برابر بودن آرا، گزینه نهایی با قرعه کشی مشخص میشود.)
با این حساب، نائب رئیس اول مجلس (مصری) در جای خود ابقا شد و در نائب رئیسی دوم، ذوالنور جای نیکزاد را گرفت.
با این حال بازشماری آرا همچنان ادامه دارد و اسامی منتخبان نواب رئیس هنوز به شکل رسمی اعلام نشده است.
برای جایگاه دبیران هیئت رئیسه نیز احمد امیرآبادی، احمد نادری، محمد رشیدی، محسن دهنوی، مجتبی یوسفی، حسینعلی حاجیدلیگانی، روحالله متفکر آزاد، علی کریمی فیروزجایی و مرتضی محمودوند ثبتنام کرده بودند که رای نمایندگان به انتخاب احمد نادری با 167 رای، محمد رشیدی191 رای، محسن دهنوی 196 رای ، مجتبی یوسفی 152 رای ، روحالله متفکر آزاد 180 رای ، علی کریمی فیروزجایی 165 رای اختصاص یافت.
همچنین علی رضایی، محمدحسین فرهنگی، علیرضا سلیمی، محسن پیرهادی و سید نظامالدین موسوی برای ناظرین هیئت رئیسه ثبتنام کرده بودند که با رأی نمایندگان مجلس، علیرضا سلیمی با 181 رای ، محسن پیرهادی با 183 رای و سید نظامالدین موسوی با 185 رای به هیئت رئیسه مجلس ورود پیدا کردند.
خوشوبش نیکزاد و ذوالنور پس از پایان انتخابات نواب رئیس مجلس
هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با رای مستقیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی متشکل از یک رئیس، دو نایب رئیس، شش دبیر و سه ناظر برای یک دوره یک ساله انتخاب میشوند.
در این میان، رئیس مجلس (که وظیفه اداره صحن را برعهده دارد) با اکثریت مطلق آرای نمایندگان و انتخاب سایر اعضای هیئت رئیسه نیز بصورت جداگانه و با اکثریت نسبی انتخاب میشوند.
انتهای پیام/+
∎