به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "فرانک والتر اشتاین مایر"، وزیر امور خارجه آلمان در بخشی از گفتگوی مفصل خود با روزنامه آلمانی "دی ولت" به مسئله یونان پرداخته و گفت: یونان یک عضو برابر اتحادیه اروپا است. هیچ کس آسیب هایی را که ملت یونان در سال های اخیر در مسیر اصلاحات و دوباره سر پا شدن کشورشان تقبل کردند را دست کم نمی گیرد. اما حقیقت این است که نخبگان سیاسی در یونان مدتهاست که مسئولیت خود در قبال کشورشان را به خوبی و مناسب انجام نمی دهند.
یونان
وی در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: من نمی فهمم چگونه یک دولت منتخب ملت در یونان به مردم خود توصیه می کند که پیشنهادات اروپایی را رد کنند و ملت خود را گروگان می گیرد تا امتیازات بیشتری را از اروپا بگیرد.
اشتاین مایر در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه ما می توانیم به یونان کمک کنیم زمانی که این کشور اجازه این کار را بدهد همچنین گفت: ما نباید امکانات خود در حل بحران های بین المللی را دست کم بگیریم. جامعه بین المللی به ما اعتماد داشته و از ما انتظار دارد که از نظر سیاسی و دیپلماتیک در حل درگیری ها و بحران های سخت اقدام کنیم. ما نباید از این مسئولیت گریزان باشیم.
ایران
وزیر خارجه آلمان در بخش دیگری از این گفتگو به مسئله مذاکرات هسته ای ایران و غرب در آستانه پایان مهلت مقرر (30 ژوئن) برای دستیابی به توافق پرداخته و گفت: ما هفته هاست که تحت فشار بالایی مذاکره می کنیم. حالا بالاخره فرصت حل این مناقشات حدودا ده ساله به وجود آمده است. گفتگوهای اخیر من با همکارانم در آمریکا و ایران نشان می دهد که هیچ کس خواهان تمدید مذاکرات نیست. هدف ما این است که در پایان ژوئن به توافقی دست یابیم.
اشتاین مایر همچنین اسرائیل را به در پیش گرفتن صبر در قبال ایران فراخوانده و گفت: من بر این عقیده ام که در صورت دست نیافتن به یک توافق همه طرف ها بازنده خواهند بود.
وزیر امور خارجه ایران درباره مسئله نظارت های بین المللی بر تاسیسات نظامی ایران گفت: این مسئله بدون شک یک نکته مهم است. اگر شفافیت در این باره به وجود نیاید هیچ توافق نهایی وجود نخواهد داشت. تا به حال ایران اصول توافق لوزان را زیر سوال نبرده است. هر کدام از این اصول زیر بنایی برای یک توافق نهایی مهم و سازنده است.
وی همچنین از عمل کردن ایران به تعهدات خود در توافق ژنو نوامبر 2013 خبر داده و گفت: اگر مفاد توافق لوزان اجرایی شود ذخیره اورانیوم غنی شده حدود 95 درصد کاهش می یابد. دو سوم سانتریفیوژهای ایران تعطیل شده و تحقیق و توسعه هم به شدت محدود می شود و ما در سال های آینده شفافیت در برنامه های هسته ایران را به دست می آوریم.
اشتاین مایر همچنین درباره نقش مسکو در مذاکرات اتمی ایران با غرب گفت: روسیه علاقه شخصی به پایان این مناقشات دارد. تا به حال بحران اوکراین تاثیرات منفی روی مواضع روسیه بر سر میز مذاکرات با ایران نداشته است. مناقشات اتمی ایران یکی از تعداد زیادی بحران در منطقه است که بدون روسیه حل نمی شود.
اوکراین
وزیر امور خارجه آلمان در بخش دیگری از گفتگوی خود با روزنامه دی ولت در پاسخ به این پرسش که آیا شما در زمان قابل پیش بینی مناسبات دوستانه با مسکو را تصور می کنید گفت: این مسئله مطلوب ما است. اما به این ارتباط دارد که آیا روسیه آماده است در غلبه بر بحران اوکراین کمک کند. این مسئله واضح است که آلمان نه باید تسلیم روسیه شود و نه این کشور را منزوی کند. روسیه یک همسایه بزرگ اتحادیه اروپا و کشور ما باقی می ماند و خوب یا بد در آینده اروپا سهیم است.
وی افزود: من امیدوارم و انتظار دارم که با روسیه در دفاع از تمامیت ارضی اوکراین به توافق دست یابیم. نه روسیه و نه اتحادیه اروپا نباید برای کشورسومی تعیین کنند که در کدام مسیر باید حرکت کند.
اشتاین مایر در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به حملات تروریستی در فرانسه، تونس و کویت گفت: متاسفانه این حملات تروریستی این حقیقت تلخ را تقویت می کند که غده سرطانی تروریسم همه ما را به یک اندازه تهدید می کند. نا امنی بزرگ است.
وی با تاکید بر اینکه امنیت آلمان کاملا برای ما در اولویت قرار دارد در عین حال گفت: ما باید از گذشته یاد بگیریم که امنیت صد در صدی در اروپا وجود ندارد.
انتهای پیام/پ