حسن رحیمپور ازغدی با اشاره به شرایط ورود فیلمها به اسکار گفت: یکی از این شرایط حمله به اسلام با برچسب تروریسم است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز، ۳۰ اردیبهشت ماه، در نشست تخصصی راهبردهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سینما و تلویزیون که در سالن ستاره مجتمع سینمایی پردیس مهر کوهسنگی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: فیلمسازان کشورهای غربی میگویند توجه رسانه، هنر و سینما زیباییست و ما به زیبایی اثر کار داریم و به ایدئولوژی آن کاری نداریم. آنها میگویند کار هنرمند عرضه هنر است و هنرمند نباید به حق، باطل، ظلم، عدالت و... کاری داشته باشد چرا که هنر را اساسا مقولهای تکنیکال و تخصصی میدانند و لذا میخواهند در سینما، اخلاق و عدالت را از هنر جدا کنند.
وی ادامه داد: جدا کردن اخلاق از هنر و توجه مطلق به تکنیک، هم غلط است و هم دروغ؛ چنین تفکیکی امکان ندارد و تاکنون اتفاق نیفتاده، زیرا همان افرادی که شعار «علم برای علم» میدادند با علم بمب اتم ساختند.
این منتقد با اشاره به فیلمسازان و شرکتهای غربی اظهار کرد: این افراد میگویند ما با محتوا کاری نداریم اما خودشان آثاری را تولید میکنند که هم ایدئولوژی سیاسی و هم ایدئولوژی اخلاقی دارد. همین افراد در قالب انیمیشن و فیلم، چیزهایی را ترویج میکنند که کاملا ایدئولوژیک است.
رحیمپور ازغدی با تاکید بر اهداف شرکتهای فیلمسازی هالیوودی گفت: همواره در کمپانیهای سرمایهدار و صهیونیست هالیوود، فیلمهایی ساخته میشود که تمام توجهشان به دفاع از حق صهیونیستها برای کشتار و غارت است.
فیلمسازان غربی معتقدند سینما ایدئولوژیک و سیاسی نیست
وی عنوان کرد: میگویند سینما ایدئولوژیک و سیاسی نیست اما خودشان فیلمهایی میسازند که در آن مظلومیت کماندوهای آمریکا در عراق و خدماتشان را نشان میدهند. چقدر فیلم ساختند که بگویند آمریکا از جهان در برابر کمونیسم دفاع کرده است؟ از جنگ جهانی دوم چقدر فیلم ساختند و از قهرمانهایی که عملا وجود نداشتند، گفتند؟
رحیمپور ازغدی با اشاره به شرایط ورود فیلمها به اسکار گفت: یکی از این شرایط این است که قهرمانان آن فیلم همجنسگرا باشند، دیگری دفاع از مظلومیت یهود و ظالم بودن مسلمان است و دیگری حمله به اسلام با برچسبِ تروریسم است.
حتی یک فیلم در هالیوود ساخته نشده است که نقدی به صهیونیسم داشته باشد
این استاد دانشگاه بیان کرد: حتی یک فیلم در هالیوود ساخته نشده که نقدی به اسرائیل و صهیونیسم داشته باشد، حتی پرسیدن سوال نیز در فیلمهایشان ممنوع است اما به خدا، مسیح و مریم میشود بیشمار اهانت کرد.
رحیمپور ازغدی افزود: هنر، سینما و رسانهای که ایدئولوژیک نباشد، بیجهت باشد و اهداف سیاسی نداشته باشد، وجود ندارد. نگویید سینما و هنر به اخلاق کاری ندارد، بگویید به نوع ضد اخلاقیاش کاری ندارد اما نوع اخلاقیاش کار دارد.
وی خاطرنشان کرد: میگویند هنر، سینما، ورزش و رسانه نباید در خدمت حق باشند اما در خدمت باطل ایراد ندارد، چرا که میخواهند هنرشان در خدمت سیاست و ایدئولوژی خودشان نه در خدمت سیاست و ایدئولوژی دیگران قرار گیرد. آنها ورزش، هنر و سینما را سیاسی کردهاند و خیلیها هم فریبشان را میخورند.
هنر بدون محتوا وجود خارجی ندارد
رحیمپور ازغدی بیان کرد: بهانه دوم فیلمسازان غربی در خصوص اینکه هنر و سینما باید بر اساس صرفا «زیبایی» باشد، این است که میگویند محتوا ربطی به هنر ندارد. اما نکته این است که هر هنری یک ظرف دارد و یک مظروف یعنی فرم و محتوا دارد، هنر بدون محتوا وجود خارجی ندارد، اگر هم باشد به هیچ دردی نمیخورد، فرم و محتوا مکمل یکدیگر هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه برخی فکر میکنند تنها زدن حرف خوب کافیست، تصریح کرد: آنها گمان میکنند دیگر لازم نیست خوب حرف بزنیم. جمله زیبای «وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً» از قرآن کریم میگوید حرف بزنید، برای همه مخاطبان حتی مخاطب جهانی و زیبا حرف بزنید. لذا باید زیبا هم سخن بگوییم.
رحیم پور ازغدی بیان کرد: ما ۲ مفهوم را داریم، درست حرف زدن که تکنیک است و ظرف، حرف درست زدن که مظروف است. لذا ظرف مهم است، اما اینکه محتوای این ظرف چیست نیز اهمیت دارد. این فیلمسازان حرف بد را خوب میزنند. در ظرف طلا زباله میریزند یعنی ظرف خوب و مظروف بد دارند.
وی با اشاره به اهمیت محتوا در فیلم تاکید کرد: در خصوص محتوا نیز باید بدانیم، چه باید گفت و چگونه باید گفت. اگر فیلمی پرمخاطب و زیبا بسازیم که محتوای پلید و مایوسکنندهای داشته باشد، یعنی فرم زیبا و محتوا زشت است که این ارزشی ندارد.