به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، جواد قناعت صبح امروز در جلسه برنامهریزی زرشک، اظهار داشت: اعلام آمادگی بنیاد علوی برای شکلدهی شبکه، ورود به 100 درصد مباحث تولید تا فروش زرشک و کمک به ایجاد ارزش افزوده در این محصول استراتژیک استان، فرصتی است که باید از آن به درستی استفاده کنیم.
استاندار خراسان جنوبی گفت: جهاد کشاورزی به نمایندگی دولت باید زیرساختهای لازم برای تحقق این برنامه که در راستای منفعت مردم اجرا خواهد شد را فراهم کند.
وی با اشاره به آمار 45 هزار خانواری بهرهبرداران زرشک استان بیان کرد: مشکل زرشک خراسان جنوبی را باید خودمان در داخل استان برطرف کنیم.
قناعت متذکر شد: بخشنامهها و مجوزهایی که از وزارتخانهها ابلاغ میشوند باید به عنوان تسهیل کننده امور در رفع مشکلات استان و برنامهریزی برای بهرهبرداری هر چه بهتر از ظرفیتها مورد استفاده قرار گیرند.
وی تأکید کرد: آنچه میتواند مشکلات موجود استان را مرتفع سازد و راه را برای بهرهبرداری هر چه بهتر از ظرفیتها هموار کند، تعامل و هم افزایی همه حوزهها در بخش دولتی و خصوصی است.
استاندار خراسان جنوبی به سه نیاز اصلی در حوزه محصول زرشک استان اشاره کرد و گفت: تأمین زیرساختها، ساماندهی شرایط از مبدأ (جمع آوری زرشک) تا مقصد( عرضه بازارهای داخلی و خارجی) و توسعه صنایع فرآوری از مهمترین مسائلی است که در زمینه محصول زرشک استان باید دنبال شود.
قناعت تأمین زیرساختها را از تکالیف جهادکشاورزی برشمرد و تصریح کرد: در جریان جبران ضعفهای موجود در حوزه زیرساختی، سال گذشته شهرک تخصصی زرشک به همت سرمایه گذار دارای صلاحیت در سربیشه کلنگزنی شد و این پروژه با پیشرفت خوبی در حال اجراست.
وی متذکر شد: این وظیفه ماست که با جذب سرمایه گذار به توسعه چنین شهرکهایی در راستای ایجاد ارزش افزوده در محصول زرشک استان همت گماریم.
استاندار خراسان جنوبی بیشتر شدن سهم کشاورزان از ارزش محصول زرشک را اصلی مهم خواند و گفت: باید کارها به سمتی برود که دلالها حذف شوند و زرشک بیواسطه به دست خریدار و مصرف کننده برسد و انتفاع اصلی نصیب کشاورزان شود.
قناعت تأکید کرد: با توسعه صنایع فرآوری میتوان ارزش افزوده محصولات کشاورزی به ویژه زرشک را بیشتر کرد بنابراین در زمینه تحقق این برنامه نباید فرصت را از دست بدهیم و کارها باید به گونهای پیش بروند که تا قبل از فرارسیدن فصل برداشت زرشک نتیجه برنامه ریزیها را ببینیم.
انتهای پیام/ 252/
∎