شناسهٔ خبر: 60227650 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

امنیتی و دفاعی

بلینکن احتمال معرفی روسیه بعنوان حامی تروریسم را رد نکرد| لایحه ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا احتمال گنجاندن روسیه در فهرست حامیان مالی تروریسم را رد نکرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، بلینکن سه‌شنبه به وقت محلی در جلسه استماعی در سنا در پاسخ به این پرسش لیندسی گراهام سناتور جمهوریخواه که آیا دولت بایدن قصد دارد روسیه را در فهرست حامیان مالی تروریسم قرار دهد، گفت: هرگز نگویید هرگز.

گراهام گفت که قرار دادن روسیه در فهرست حامیان مالی تروریسم می‌تواند مانع از ارائه احتمالی کمک‌های مرگبار چین به روسیه و استفاده آنها در جنگ اوکراین شود.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است که قرار گرفتن یک کشور در فهرست حامیان مالی تروریسم موجب وضع تحریم‌های سختگیرانه از جمله محدودیت ارائه کمک‌های خارجی، ممنوعیت فروش تسلیحات و محدودیت‌های مالی مختلف می‌شود.

کارین ژان پی‌یر سخنگوی کاخ سفید مرداد ماه گذشته اعلام کرد دولت آمریکا در حال بررسی امکان معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم و همچنین اتخاذ تدابیر دیگری برای تحمیل هزینه‌های اضافی بر مسکو است.

پیش از آن، سنای آمریکا به اتفاق آرا قطعنامه غیرالزام‌آوری را تصویب کرد که در آن از بلینکن خواسته شد تا روسیه را به واسطه اقداماتش در چچن، گرجستان، سوریه و اوکراین که منجر به «کشته شدن تعداد بی‌شماری مردان، زنان و بی‌گناه» شد، به‌عنوان حامی تروریسم معرفی کند.

آمریکا اولین گام را برای ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه برداشت

یک کمیته فرعی در مجلس نمایندگان آمریکا لایحه ممنوعیت واردات اورانیوم روسیه را تصویب کرد.

روسیه حامی تروریست,آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، این لایحه سه‌شنبه به وقت محلی با ۱۸ رای موافق در مقابل ۱۲ مخالف در کمیته فرعی انرژی، آب و هوا و شبکه امنیتی مجلس نمایندگان تصویب شد.

لایحه مشابهی به کمیته انرژی سنا ارائه شده است. این لوایح باید در هر دو مجلس آمریکا تصویب و به امضای رئیس جمهوری برسد تا به قانون تبدیل شود.

لایحه مجلس نمایندگان معافیت‌هایی درباره واردات اورانیوم با غنای پایین از روسیه در نظر گرفته و مشخص کرده است که اگر وزارت انرژی آمریکا به این نتیجه برسد که جایگزینی برای این اورانیوم وجود ندارد، می‌تواند آن را از روسیه وارد کند.

پس از آغاز جنگ اوکراین، آمریکا واردات نفت از روسیه را ممنوع و در همراهی با سایر کشورهای غربی بر نفت خام و محصولات نفتی روس که از طریق دریا صادر می‌شوند، سقف قیمتی اعمال کرد اما تاکنون واردات اورانیوم روسیه را ممنوع نکرده است.

آمریکا در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۴ درصد اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه، ۳۵ درصد از قزاقستان و ۱۵ درصد را از کانادا وارد کرد.

نظر شما