شناسهٔ خبر: 60224877 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

ایران در سالروز شهادت امام صادق(ع) به سوگ نشست

آیین سوگواری سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در سراسر کشور برگزار شد.

صاحب‌خبر -
 
 
 
همزمان با 25 شوال سالروز شهادت امام صادق(ع)، آیین‌های عزاداری و سینه‌زنی با حضور مردم مؤمن و ولایت‌مدار استان‌های سراسر کشور در مساجد، حسینیه‌ها و بقاع متبرکه برپا شد.
شهرهای مختلف کشور در سالروز شهادت طلایه‌دار مذهب تشیع حضرت امام جعفر صادق(ع) غرق در ‌اندوه و ماتم شد و دسته‌های عزاداری در حالی‌که پرچم‌های عزا حمل می‌کردند در نقاط مختلف شهری و روستایی با مرثیه‌سرایی در غم سالروز شهادت آن امام همام بر سر و سینه زدند.
خطیبان سراسر کشور نیز در آیین‌های مختلف درخصوص سیره و زندگانی امام صادق(ع) سخنرانی کردند و مداحان در سوگ آن حضرت به مرثیه‌سرایی پرداختند.
اجتماع عظیم صادقیون در مشهد
همزمان با ۲۵ شوال و سالروز شهادت امام جعفر صادق‌(ع) رئیس‌مذهب تشیع، اجتماع بزرگ صادقیون در میدان شهدای مشهد برگزار شد.
اهتزاز پرچم‌های سیاه و سرخ، علم‌های عزا و بوی دود و اسپند در هوای ابری، حال و هوای خاصی به آیین سوگواری صادق آل محمد(ص) در مشهد بخشیده بود.
هوای ابری و خنکای بهاری در روز شهادت امام صادق  با استکان‌های داغ چای که به همت خادمان چایخانه حضرت قاسم (س) به دست مردم رسید گرمابخش این مراسم بود.
در این اجتماع بزرگ، صادقیون همراه مرثیه‌خوانی و دسته‌های عزاداری مسیر میدان شهدا تا حرم مطهر رضوی را پیاده‌روی و عزاداری کردند.
 این اجتماع هرچند که از ساعت ۸:۳۰ دقیقه آغاز شد اما از ساعتی پیش از آن هم عده زیادی برای عرض تسلیت به سمت حرم امام رضا‌(ع) پیاده‌روی می‌کردند. عزادارانی که در سوگ شهادت امام بی‌حرم بقیع، خیابان‌های منتهی به بارگاه نورانی علی ابن موسی‌الرضا‌(ع) را با حضور پرشور خود سیاه‌پوش کرده بودند.
عزاداران در انتهای مراسم به حرم مطهر رسیدند و با اجتماع در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی، مهمان مجلس عزای امام ششم شدند.
 حرکت دسته‌های عزادار
 به سمت حرم مطهر حضرت معصومه(س)
همزمان با فرا رسیدن ۲۵ شوال سالروز شهادت رئیس‌ مکتب جعفری حضرت امام جعفر صادق‌(ع) شهر مقدس قم سیاه‌پوش صادق آل محمد(ص) شد و دسته‌های عزاداری به سمت حرم حضرت معصومه(س) حرکت کردند.
شهر مقدس قم در روز شهادت امام جعفر صادق‌(ع) میزبان خیل عظیمی از زائران و مجاوران بود که خود را به این شهر رساندند تا در روز شهادت صادق آل محمد(ص) در جوار بارگاه ملکوتی بانوی کرامت به عزاداری بپردازند.
از شب سه‌شنبه مراسمات عزاداری در حرم مطهر حضرت معصومه (س)، مسجد اعظم و همچنین در مساجد و حسینیه‌ها برپا بود و هیئت مذهبی نیز در این شب در نقاط مختلف شهر قم پرچم عزا برافراشتند.
از ساعات ابتدایی صبح سه‌شنبه نیز دسته‌های عزاداری در قالب دسته‌های سینه‌زن و زنجیرزن از نقاط مختلف شهر مقدس قم خود را به میدان آستانه رساندند و پس از ورود به حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) این مصیبت را به ساحت بانوی کرامت تسلیت گفتند.
حضور زائران پاکستانی و عراقی و افغانستانی نیز قابل توجه بود و این زائران با برپایی دسته‌های عزاداری به سوگواری و عزاداری پرداختند.
از صبح سه‌شنبه نیز در بیوت مراجع عظام تقلید از جمله آیت‌الله نوری همدانی، مکارم شیرازی و شبیری زنجانی مراسمات عزاداری برپا بود و سخنرانان از فضائل و مناقب ششمین امام شیعیان گفتند و مداحان نیز در مصیبت این روز نوحه‌خوانی کردند.
مراسم عزاداری صادق آل محمد(ص) صبح سه‌شنبه در دفتر مقام معظم رهبری در قم نیز با حضور شاگردان مکتب جعفری برپا شد.
مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق‌(ع) از سوی بیت آیت‌الله وحید خراسانی از مراجع عظام تقلید همانند سال‌های گذشته و با حضور طلاب و روحانیون حوزه علمیه و اقشار مختلف مردم عزادار قم برگزار شد که بعد از این مراسم دسته عزاداری به منظور عرض تسلیت شهادت ششمین امام شیعیان به ساحت کریمه اهل بیت (س) با حضور آیت‌الله وحید، رهسپار حرم حضرت معصومه (س) شدند.
حسین طاهری از مداحان اهل بیت عصمت و طهارت‌(ع) در جمع عزاداران این دسته که هزاران نفر بودند مداحی کرد و فریادهای یا حسین‌(ع) از گوشه و کنار خیابان شهدا تا حرم کریمه اهل بیت (س) به گوش می‌رسید.
عزاداران امام صادق‌(ع) پس از پایان عزاداری در این دسته بزرگ مهمان سفره اهل بیت‌(ع) بودند.
در خیابان‌های اطراف حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه از جمله خیابان چهارمردان و خیابان شهدا ایستگاه‌های صلواتی برپا شده که با دادن چای و شربت از عزاداران صادق آل محمد پذیرایی می‌کنند.
مراسم عزاداری از سوی بیت آیت‌الله صافی گلپایگانی به مناسبت شهادت امام جعفر صادق‌(ع) و همچنین بزرگداشت شهدای فیضیه که به دست رژیم شاهنشاهی در سال ۱۳۴۲ به خاک و خون کشیده شدند نیز عصردیروز در مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد.
بسیاری از دسته‌های عزاداری هیئت‌های مذهبی قم نیز از بعدازظهر روز شهادت به سمت حرم مطهر حضرت معصومه (س) حرکت می‌کنند.
در شام شهادت حضرت امام جعفر صادق‌(ع) نیز ویژه برنامه سوگواری در مسجد مقدس جمکران که شب‌های سه‌شنبه‌شب مخصوص این مسجد است و بسیاری از هموطنان از شهرهای مختلف برای اقامه نماز امام زمان (عج) به قم و مسجد مقدس جمکران این میعادگاه بزرگ منتظران ظهور می‌آیند برپا می‌شود.
اجتماع بزرگ عزاداران امام صادق‌(ع) 
در میدان صادقیه تهران
مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق‌(ع)، روزسه‌شنبه‌، متقارن با سالروز شهادت آن امام همام با تجمع بزرگ عزاداران مکتبش در ضلع غربی فلکه دوم صادقیه ساعت ۱۰ صبح، با حضور با شکوه مردم برگزار شد.
شاخص‌ترین قسمت این تجمع، تشییع شهید گمنام در این مراسم بود که به همت مسئولین فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و اجرایی منطقه ۵ برگزار شد. این اجتماع عزاداری جهت تعظیم شعائر اسلامی و همچنین اقامه عزای امام صادق‌(ع) در میدان صادقیه با شرکت هیئات شمال غرب تهران، مساجد محله و محبین اهل بیت‌(ع) شکوه و رونق خاصی یافت.
در تمام طول مراسم، جمعیت زیادی از مردم در سنین مختلف در این اجتماع بزرگ دیده می‌شدند. همچنین آئین دمام‌زنی به همراه مدح و نوحه‌خوانی از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.
گفتنی است این مراسم با میزبانی از شهید گمنام و با مداحی حاج سعید حدادیان و کربلایی محمدحسین حدادیان و سخنرانی حجت‌الاسلام شیخ مصطفی کرمی برگزار شد. شیخ مصطفی کرمی در این اجتماع گفت: در جلسه‌ای که نام اهل‌بیت برده می‌شود خدا رحمتش را شامل آن جمعیت می‌کند و گناهان را می‌بخشد و ملائکه او را احاطه می‌کنند و اگر کسی از این جلسه بیرون برود هم و غم او از بین می‌رود. وی با ‌اشاره به حدیثی از  امام باقر‌(ع) که خطاب به امام صادق‌(ع) دارد گفت: در حدیثی از امام باقر‌(ع) آمده است: «مرتبه و منازل شیعیان، به قدر شناخت آنها نسبت به امام عظیم است و تعریف می‌شود.» شیعیان امام صادق‌(ع) در یک اقدام انقلابی در حالی که دشمنان فکر نمی‌کنند مردم به انقلاب و اهل بیت وفادار هستند دیروز تجمع کردند.
حجت‌الاسلام کرمی ادامه داد: بهترین رزق الهی معرفت کلام امام است. قرآن می‌فرماید: «فلینظر الانسان الی طعامه» که مفسران غذا را به علم تشبیه کرده‌اند. اینکه انسان علم و دانشش را از کدام سرچشمه اختیار می‌کند؛ اهمیت دارد. مگر کسانی که از سرچشمه‌های آلوده غذای روح و فکرشان را تأمین می‌کنند با کسانی که از منبع الهی فکر و روحشان را تغذیه می‌کنند قطعاً مساوی نیستند. جمعیتی که غذای روحشان را از قال الصادق‌(ع) می‌گیرند با کسانی که غذای روحشان را از دشمنان و آن طرف ارتزاق می‌کنند یکسان نیستند.

نظر شما