شناسهٔ خبر: 60174109 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

با راه‌اندازی سامانه املاک

ثبت قرارداد اجاره و دریافت کد رهگیری رایگان شد

صاحب‌خبر -
 
 
 
امکان ثبت قرارداد اجاره و دریافت کد رهگیری بدون مراجعه به بنگاه معاملات املاک، به صورت رایگان فراهم شد.
به گزارش ایرنا، با راه‌اندازی این سامانه، مالک و مستاجر بدون مراجعه به بنگاه و در یک روند کاملاً شفاف و قانونی و تنها با درج اطلاعات خود در سامانه می‌توانند نسبت به ثبت قراردادهای خود و دریافت کد رهگیری به صورت قانونی و رایگان اقدام کنند.
در اولین مرحله شروع به‌کار سامانه معاملات املاک و اسکان کشور، امکان ثبت و استعلام قراردادهای ثبت‌شده برای قرارداد اجاره‌ مسکن در حالت یک به یک (یک مالک شش‌دانگ به یک مستاجر)، به‌صورت برخط فراهم شده و هر دو می‌توانند قرارداد اجاره‌ واحد مسکونی مورد معاملۀ خود را بدون نیاز مراجعه به بنگاه در سامانه https://amlak.mrud.ir انجام داده و کد رهگیری و نسخه‌ الکترونیکی آن را رایگان دریافت کنند.
این سامانه با هدف اجرایی کردن ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن ابتدا در استان یزد به صورت آزمایشی اجرایی شده بود. در این سامانه، رصد و نظارت بر بازار مسکن، ثبت همه معاملات املاک و مستغلات اعم از خرید، فروش، پیش‌خرید، پیش‌فروش، رهن و اجاره مسکن برای متعاملین در بنگاه‌های مشاوران املاک توسط بنگاه‌ها و برای سایر متعاملین خارج از بنگاه‌های مشاوران املاک توسط خود متعاملین، در سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور و ثبت قرارداد و اخذ شناسه (کد) رهگیری بدون اخذ هزینه الزامی است. همچنین قراردادهای ثبت شده در این سامانه قانونی بوده و امکان استعلام کد رهگیری قراردادهای اجاره مسکن و پیگیرد در مراجع قضایی را دارد.
نقش خوب و بد بنگاه‌ها در اجاره‌بها
گفتنی است اگر چه عوامل مهمی همچون ترک فعل دولت قبل از ساخت مسکن و افتخار به آن، ربط دادن قیمت مسکن به دلار آنهم در حالی‌که همه عوامل تولید مسکن داخلی است و قیمت‌‌سازی سایت‌های اینترنتی در گرانی مسکن و اجاره‌بها اثرگذار است، اما برخی بنگاه‌های املاک همواره در گرانفروشی یا ساختن نرخ‌های کاذب نقش اصلی یا مکمل سایت‌ها را دارند. 
برخی بنگاه‌ها، در واقع بساز بفروش هستند یا املاک زیادی دارند و برای بالا بردن قیمت سرمایه خود، اقدام به گرانفروشی یا بالا بردن کاذب اجاره بها می‌کنند حال آنکه بنگاه‌ها باید بین نیاز موجر و مستاجر تعادل ایجاد کنند و به اصطلاح؛ معامله را جوش بدهند نه اینکه با قیمت‌سازی به فکر کسب سود خود باشند. بنگاه املاک خوب، بنگاهی است که هدف اولش خانه‌دار کردن مردم و جلب رضایت آنهاست و بعد کسب کمیسیون و درآمد. تعداد این نوع بنگاه‌ها اگر چه کاهش یافته اما هنوز هم پیدا می‌شوند. آنها تلاش می‌کنند بین موجر و مستاجر توافق ایجاد کنند حتی اگر مبلغ کمیسیون خودشان کم شود. مسئولان و رسانه‌ها باید ضمن برخورد با بنگاه‌های متخلف، موجران و بنگاه‌های مردم‌دار را تشویق و حتی به مردم معرفی کنند.
نقش بنگاه‌های غیرمجاز
خبر شناسایی هفت هزار بنگاه معاملات املاک غیرقانونی و غیرمجاز در روزهای اخیر نشان داد که این صنف نیاز به نظارت بیشتری دارد. گودرزی؛ رئیس‌‌ اتحادیه مشاوران املاک تهران از وجود ۳۳ هزار بنگاه معاملات املاک در سطح استان خبر داد و افزود: تاکنون هفت هزار واحد بنگاه معاملات املاک غیرقانونی و غیرمجاز نیز شناسایی شده‌اند. استاندار تهران هم با اعلام وجود 2600 مشاور املاک در پردیس که تعداد زیادی از آنها غیرمجاز هستند خواستار پلمب واحدهای غیرمجاز مشاورین املاک در سطح استان توسط قوه قضائیه و با همکاری نیروی انتظامی شد.
سید جواد سادات؛ مشاور وزیر راه و شهر‌‌سازی در حوزه مسکن نیز گفت: بسیار ضروری است تا در شهرهای جدید پردیس و پرند شناسایی‌ بنگاه‌های املاک سریع باشد تا اخلالگران بازار مسکن شناسایی شوند. تنها در یک پاساژ در پردیس تمام مغازه‌ها تبدیل به بنگاه معاملات املاک شده و مشاغل دیگر از هویت خارج شده‌اند.
از سوی دیگر در کلان‌شهر تهران نیز طبق آمار ارائه شده حدود ۱۱ هزار بنگاه املاک مجاز و بیش از دو هزار بنگاه املاک غیرمجاز در حال فعالیت هستند.

 

برچسب‌ها: