به گزارش خبرگزاری فارس،«حسام عایش» در گفتوگو با العربیالجدید تاکید کرد: طلا به یکی از پناهگاههای مهم بانکهای مرکزی در جهان تبدیل شده است و میزان ذخایر آنها به ۳۶ هزار تن رسیده که بیشترین حجم ذخایر از سال ۱۹۷۴ تاکنون است.
این اقتصاددان افزود: عربستان هم مانند بسیاری از کشورهای جهان با طلا بهعنوان یکی از ثروتهای معدنی مهم خود سر و کار دارد، ذخایر طلا نشاندهنده نوعی حمایت از عربستان سعودی در برابر مشکلات مربوط به قیمت دلار، نرخ بهره و وضعیت نامطمئنی است که اقتصاد جهانی از آن عبور میکند. عربستان سعی دارد با کشورهای مختلف از جمله کشورهای بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) رابطه برقرار کند تا داد و ستد نفت و غیره را به ارزهایی غیر از دلار یا در صورت امکان به طلا انجام دهد. به گفته عایش پس از بیش از 50 سال، کشورها از جمله عربستان سعودی در تلاش هستند تا حتی تا حدی از دلار جدا شوند و مهمترین ابزار در این زمینه ذخایر طلا بهعنوان مقدمهای برای انتقال سایر ارزها به سمت ارزهای اصلی جهانی مانند یوان چین و سایر ارزها است.
گفتنی است، بر این اساس، در اختیار داشتن ششمین ذخایر طلای جهان توسط عربستان سعودی با ارزش تخمینی ۴۶۰ میلیارد دلار، نشاندهنده ثروت فراوان و نوعی حمایت از ریال سعودی است که از تبدیل آن به یک ارز جهانی حمایت میکند.
همچنین خبرگزاری راشاتودی اعلام کرد: رؤسایجمهور آرژانتین و برزیل اعلام کردهاند که قصد دارند سازوکاری را برای حذف دلار در تجارتهای دوجانبه خود طراحی کنند و قرار است طی هفته آینده جزئیات این توافق منتشر شود.
نظر شما