شناسهٔ خبر: 59886666 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

مرگ بیش از ۶۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر مالاریا در ۲۰۲۱

اولین علائم این بیماری که در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان "مالاریا" شناخته می‌شود، مشابه بیماری های ویروسی سیستمیک است اما با سردرد، ضعف، درد شکم، خستگی، درد عضلات و مفاصل شروع می‌شود.

صاحب‌خبر -
بیش از ۶۰۰ هزار نفر بر اثر شیوع ویروس مالاریا در سال ۲۰۲۱ میلادی در سراسر جهان و عمدتا در قاره آفریقا جان خود را از دست داده‌اند.
 
به گزارش ایسنا، خبرگزاری "آناتولی" داده‌های سازمان جهانی بهداشت (WHO) را به مناسبت "روز جهانی مالاریا" در ۲۵ آوریل، جمع آوری کرده است.
 
بر اساس این داده‌ها، ۶۱۹ هزار نفر بر اثر ابتلا به مالاریا که علائم آن در ۲۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان و عمدتا در قاره آفریقا در سال ۲۰۲۱ مشاهده شده، جان خود را از دست داده‌اند.
 
بیماری مالاریا از طریق نیش پشه آنوفل آلوده به انسان منتقل می‌شود و علائم آن معمولا در عرض یک ماه بروز می‌کند.
 
اولین علائم این بیماری که در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان "مالاریا" شناخته می‌شود، مشابه بیماری های ویروسی سیستمیک است اما با سردرد، ضعف، درد شکم، خستگی، درد عضلات و مفاصل شروع می‌شود.
 
بنا بر داده‌های سازمان جهانی بهداشت، تقریبا نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر ابتلا به مالاریا قرار دارد و در سال۲۰۲۱ میلادی ۹۵ درصد موارد ابتلا و ۹۶ درصد از مرگ و میر ناشی از این بیماری در قاره آفریقا ثبت شده است.
 
همچنین کودکان زیر ۵ سال تقریبا ۸۰ درصد از کل موارد مرگ و میرهای مالاریا در آفریقا را تشکیل می‌دهند.
 
این گزارش همچنین حاکیست، حدود ۲ درصد موارد مالاریا در سراسر جهان در آسیای جنوب شرقی، ۰.۲ درصد در قاره آمریکا، ۲.۵ درصد در مدیترانه شرقی و ۰.۶ درصد در کشورهای غربی اقیانوس آرام شناسایی شده است.
 
در همین حال، تعداد کشورهای با کمتر از ۱۰ مورد ابتلا از چهار کشور در سال ۲۰۲۰ به ۲۵ کشور در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.
 
سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۱ به دلیل رساندن موارد به صفر به السالوادور و چین "گواهی حذف مالاریا" اعطا کرده است.
 
در ترکیه نیز با تلاش وزارت بهداشتِ این کشور، انتقال داخلی مالاریا پایان یافته و از سال ۲۰۱۰ تنها مواردی که منشا آن خارج از کشور باشد، شناسایی شده است.

برچسب‌ها: