شناسهٔ خبر: 59588230 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

تحقیقات و پژوهش های پزشکی

تولید واکسن‌های سرطان و بیماری‌های قلبی تا سال ۲۰۳۰

واکسن‌های سرطان و بیماری‌های قلبی تا سال ۲۰۳۰ از راه می‌رسند.

صاحب‌خبر -

بیماری های قلبی و سرطان ازجمله مهم ترین عوامل مرگ ومیر در آمریکا به حساب می آیند. ولی شرکت مدرنا انتظار دارد که واکسن های mRNA بتوانند تا پایان دهه جاری میلادی آماده شوند و آنها آمار تلفات را به شکل قابل توجهی کاهش دهند.

به گزارش گاردین، دانشمندان شرکت مدرنا می گویند با استفاده از واکسن های جدید که در برابر انواع بیماریها ازجمله سرطان مؤثر خواهند بود، میتوان میلیون ها زندگی را نجات داد. این شرکت اطمینان دارد که واکسن های جدید آن ها تا سال ۲۰۳۰ آماده مصرف خواهند بود.

مطالعات نشان داده است که این واکسن ها پتانسیل های بسیار زیادی دارند. محققان باور دارند که موفقیت واکسن های ویروس کرونا باعث شده است تا روند تولید سایر واکسن ها هم به شکلی شگفت آوری تسریع شود.

دکتر «پاول برتون»، مدیر ارشد داروسازی مدرنا می گوید: «فکر می کنم بتوانیم واکسن های سرطان شخصی سازی شده را برای انواع مختلف تومورها به مردم سراسر دنیا ارائه کنیم.»

او مدعی است که فناوری mRNA می تواند برای درمان بیماری های نادری که پیش تر درمان ناپذیر بودند هم استفاده شود. برتون ادامه می دهد: «فکر می کنم ۱۰ سال دیگر به جهانی خواهیم رسید که واقعاً می توانیم منشأ ژنتیکی بیماریها را تشخیص دهیم و با کمک فناوری های مبتنی بر mRNA به شکلی نسبتاً ساده ژن ها را ویرایش و اصلاح کنیم.»

در این روش مثلاً برای درمان سرطان (cancer) ، پزشکان ابتدا از تومورها نمونه برداری می کنند و آن را به آزمایشگاه می فرستند تا دنباله ژنتیکی سلول ها مشخص شود. سپس جهش های سلولی سرطان شناسایی می شود. در مرحله بعدی یک الگوریتم ماشینی تشخیص می دهد که کدام جهش ها باعث رشد سرطان شده اند. آنگاه دانشمندان پیام رسان RNA یا mRNA را می سازند و از آن برای درمان فرد استفاده می کنند.

بااین حال، دانشمندان هشدار داده اند که اگر سرمایه گذاری لازم در این زمینه صورت نگیرد، پیشرفت هایی که در سال های اخیر صورت گرفته اند، به هدر خواهند رفت. برتون می گوید مطالعات نشان داده اند که فناوری mRNA نه تنها برای بیماری های عفونی، بلکه برای بیماری های قلبی- عروقی، بیماری های خودایمنی، سرطان و بیماری های نادر هم کاربرد دارد.

نظر شما