شناسهٔ خبر: 59349916 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

جدیدترین موضع گیری شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران

یکصد و پنجاه و پنجمین نشست وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه پایانی خود به موضع گیری درباره ایران پرداخت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الخلیج آنلاین، در یکصد و پنجاه و پنجمین دوره نشست وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بر ادامه فعالیت برای حل اختلافات با ایران به شیوه مسالمت آمیز تاکید شد.

در بیانیه پایانی این نشست به ریاست «بدر البوسعیدی»، وزیر امور خارجه عمان، بر ضرورت اجرای چشم انداز «سلمان بن عبدالعزیز»، پادشاه عربستان در رابطه با تحکیم و تقویت فعالیت مشترک کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که در سال ۲۰۱۵ تصویب شد تاکید گردید.

شورای همکاری خلیج فارس ضمن استقبال از توافقنامه ازسرگیری روابط میان عربستان و ایران، ابراز امیدواری شد که این گامی درمسیر حل اختلافات و پایان کشمکش منطقه ای از طریق گفتگو باشد.

وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس همچنین از تلاشهای عمان و عراق در زمینه هموار کردن گفتگو میان ریاض و تهران و میزبانی از چند دور گفتگو تمجید کردند.

در بیانیه پایانی این نشست همچنین بر ضرورت توقف غنی سازی اورانیوم بیش از اندازه مورد نیاز برای استفاده‌های مسالمت آمیز در ایران و همکاری تهران با آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید شد و کشورهای عضو این شورا برای همکاری با ایران در این پرونده، اعلام آمادگی کردند.

در بخش دیگری از این بیانیه، وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به تکرار ادعاهای خود در خصوص مالکیت جزایر سه‌گاه ایرانی پرداختند.

شورای همکاری خلیج فارس همچنین در این بیانیه، تشدید تجاوزهای مستمر رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین به ویژه جنایات اخیر آن در شهر و اردوگاه جنین، منطقه نابلس به ویژه شهرک‌های حوره، بورین و عصیره القبلیه را محکوم کرد.

همچنین شورای همکاری خلیج فارس بر حمایت کامل از شورای ریاستی و نهادهای پشتیبان آن در دستیابی به امنیت و ثبات در یمن تاکید کرد و از انصارالله خواست تا به دعوت شورای ریاستی برای مذاکره تحت نظارت سازمان ملل و دستیابی به راهکار سیاسی بر اساس طرح ابتکاری خلیج فارس و سازوکار اجرای پاسخ دهد.

در بخش دیگری از این بیانیه بر موضع ثابت شورای همکاری خلیج فارس در خصوص وحدت اراضی سوریه و احترام به حاکمیت آن و رد دخالت‌های خارجی در امور آن و حمایت از حل‌وفصل بحران سیاسی طبق قطعنامه‌های سازمان ملل تاکید شد.