شناسهٔ خبر: 5926635 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سحام‌نیوز | لینک خبر

ظریف: روزهای پیش‌رو، روزهای سختی خواهد بود

صاحب‌خبر -

Araghchi&zarif&nahavandian-saham-news

سخن‌گوی کاخ سفید اعلام کرد ضرب الاجل ۳۰ ژوئن ممکن است نیاز به تغییر داشته باشد و هم‌زمان وزیر خارجه انگلیس در حساب کاربری توییتر خود نوشت «مذاکرات درباره مسئله هسته‌ای ایران بسیار خوب بود.»

بنا به گزارش منابع خبری، جاش ارنست گفت: این زمان (‌۳۰ ژوئن)‌ به شدت محکم باقی است ولی احتمال دارد در صورت لزوم کمی به عقب بیفتد. وی افزود موافقت‌نامه ژنو از مذاکره‌کنندگان می‌خواهد که در صورت لزوم سه روز را به زمان تعیین شده (‌۳۰ ژوئن)‌ اضافه کنند.

از سوی دیگر وزیر خارجه انگلیس در صفحه توییتر خود نوشت «مذاکرات درباره مسئله هسته‌ای ایران بسیار خوب بود. مذاکرات تا سی‌ام ژوئن پیگیری خواهد شد با این حال هدف ما دستیابی به توافق پایدار، قابل راستی‌آزمایی و فراگیر تا آن تاریخ است.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه از لوکزامبورگ، فیلیپ هاموند تاکید کرد «مصالحه بر سر بازرسی از مراکز هسته‌ای ایران در صورت توافق با ایران در خصوص برنامه هسته‌ای بحث برانگیز این کشور امکان پذیر نیست.» وی پس از دیدار با محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود در لوکزامبورگ، خاطرنشان کرد: «ما نمی‌توانیم درباره خطوط قرمز مطلقی که ترسیم کرده‌ایم، مصالحه کنیم. اگر ما(درباره برنامه هسته‌ای ایران) به توافق دست پیدا کنیم، این توافق باید قابل راستی‌آزمایی باشد چرا که در هر دو طرف بی‌اعتمادی وجود دارد.»

در همین رابطه خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران توافق تا تاریخ حدود ۳۰ ژوئن را «ممکن» دانست.

وزیر امور خارجه ایران می‌گوید که «مذاکره‌کنندگان هسته‌ای روزهای سختی در پیش دارند و مشخص نیست چند روز تا رسیدن به توافق نهایی فاصله داریم.»

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای گفت‌وگو با وزرای خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس به لوکزامبورگ رفته، در میان خبرنگاران گفت «نمی‌دانم کی به توافق می‌رسیم.»

بر اساس گزارش وال‌استریت‌ژورنال، ظریف پس از دیدار با وزرای خارجه تروئیکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در میان خبرنگاران گفت: «روزهای پیش‌رو، روزهای سختی خواهد بود؛ نمی‌دانم چند روز طول می‌کشد تا کار تمام شود.» وی افزود: «اگر اراده سیاسی در طرف‌های مذاکره‌کننده وجود داشته باشد، تا ضرب الاجل (۱۰ تیر) و یا طی چند روز می‌توانیم به توافق برسیم.»

اشتاین مایر: به توافق با ایران نزدیک شدیم

وزیر خارجه آلمان پس از دیدار با وزیر امور خارجه ایران در جمع خبرنگاران گفت: «هیچ‌وقت تا این اندازه به توافق نزدیک نبوده‌ایم.»

فرانک والتر اشتاین‌مایر در ادامه با بیان این‌که در یک‌سال گذشته به اندازه نه سال گفتگو درباره موضوع هسته‌ای ایران پیشرفت داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: البته این به معنای دستیابی به توافق نیست بلکه باید تلاش‌های خود را بر این مساله متمرکز کنیم و بر اساس چارچوب‌های تعیین شده در لوزان به نتیجه برسیم و به نظر من این شدنی است. لازمه رسیدن به توافق این است که ایران کماکان به شکل سازنده به مذاکرات ادامه بدهد.

وی درباره نشست وزرای خارجه کشورهای پنج به علاوه یک با وزیر امور خارجه ایران هم گفت: الان نمی‌توانم تاریخ دقیق این نشست را اعلام کنم اما از آن‌جایی که برای روزهای پایانی این ماه تصمیم به برگزاری این نشست داشتیم امیدواریم در روزهای آینده برگزار شود. اشتاین‌مایر هم‌چنین ابراز امیدواری کرد در روزهای آینده دو طرف درباره مسایل کلیدی باقی‌مانده و موانعی که در نگارش متن توافق‌نامه وجود دارد به نتیجه برسند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای گفتگو با وزرای خارجه سه کشور اروپایی عضو پنج به علاوه یک به لوکزامبورگ سفر کرده است عصر امروز دوشنبه با حضور «فدریکا موگرینی» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با همتایان فرانسوی و انگلیسی خود نیز دیدار خواهد کرد.

موگرینی: در آخرین مرحله مذاکرات هستیم

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که وارد آخرین مرحله از مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ بر سر توافق نهایی شده‌ایم.

به گزارش ایرنا، موگرینی در جمع خبرنگاران گفت: در پایان شورای امور خارجی اتحادیه اروپا، نشستی خواهیم داشت که ریاست آن با من خواهد بود. وی افزود: دراین ملاقات با محمدجواد ظریف وزیرخارجه ایران و سه همکار دیگر از آلمان، فرانسه و انگلیس درخصوص مسائل مهم مطرح درحالیکه وارد آخرین مرحله مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای ایران می شویم، به مذاکره خواهیم پرداخت.

تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران از وین اتریش به لوکزامبورگ سفر کرد تا محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان را که از تهران به لوگزامبورک رفته است، در دیدار با مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سه وزیر اروپایی همراهی کند.

نتانیاهو: توافق هسته‌ای «بد» بود، دارد «وحشتناک» می‌شود

در همین حال، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که توافق احتمالی میان ایران و ۱+۵ یک توافق وحشتناک است و نباید آن را امضا کرد. نتانیاهو تا قبل از این درباره امضای توافق «بد» هشدار می‌داد اما هم اکنون این توافق را «وحشتناک» توصیف می‌کند.

رویترز نوشت: نتانیاهو که روز دوشنبه در نشستی در جمع سران آژانس‌های یهودی در تل آویو سخن می‌گفت ادامه داد: این توافق روز به روز بدتر می شود و نباید آن را امضا کرد. این را قبل از این هم گفتم. بهتر است توافقی نباشد تا اینکه ما یک توافق وحشتناک داشته باشیم.

نتانیاهو روز یکشنبه هم از وزیر خارجه فرانسه خواسته بود جدی باشد و مانع از دست‌یابی به یک توافق بد با ایران باشند. اسرائیل از متن توافق احتمالی هسته‌ای به شدت انتقاد می‌کند و آن را ضامن عدم دستیابی ایران به بمب اتمی نمی‌داند.

ظریف: اهمیت دستیابی به توافق خوب و مناسب بیشتر از چند روز دیر یا زود شدن

در همین حال، وزیر امور خارجه کشورمان پس از ورود به لوکزامبورگ گفت: همه طرف‌های مذاکره‌کننده از زیاده‌خواهی و ادعاهای خارج از چارچوب‌های بین‌المللی خودداری کنند تا دستیابی به توافق ممکن شود.

به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف درباره روند نگارش متن توافقنامه نهایی هسته‌ای با اشاره به تلاش تیم مذاکره کننده ایران بعد از گفت‌وگوهای لوزان گفت: همچنان اختلافاتی باقی مانده است که برخی فنی و برخی هم سیاسی است. با این حال تلاش می کنیم در اولین فرصت کار را به اتمام برسانیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با تاکید بر اینکه اهمیت دستیابی به توافق خوب و مناسب بیشتر از چند روز دیر یا زود شدن است به دیدارهای امروز خود در لوکزامبورگ اشاره کرد و گفت: در ملاقات با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزرای امور خارجه سه کشور آلمان ، فرانسه و انگلیس درباره آخرین وضعیت مذاکرات و چگونگی دستیابی به توافق نهایی و ضرورت اقدام مشترک برای اینکه کار در آینده امکان‌پذیر شود، گفت‌وگو خواهیم کرد.

ظریف افرود: در دیدارهای امروز درباره موضوعات منطقه‌ای از جمله بحران یمن و اوضاع سوریه و افراطی‌گری در منطقه گفت‌وگو خواهیم کرد. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور دیدار با مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همتایان خود در گروه ۱+۵‌ به لوکزامبورگ سفر کرده است با فرانک والتر اشتاین مایر، همتای آلمانی خود به گفت‌وگو نشست.

برچسب‌ها: