صاحبخبر - بهروز حاتمیامین - مردان مسلح دیروز به پارلمان افغانستان حمله کردند. صدای انفجار شدیدی در پارلمان افغانستان در کابل شنیده شده است. گروه طالبان این حمله را تایید کرده و مسوولیت آن را بر عهده گرفته است.
به گفته معاون وزارت کشور افغانستان، حمله مهاجمان مسلح به پارلمان این کشور خاتمه یافته و هفت فرد مهاجم کشته شدهاند. طالبان ضمن تایید خبر، مسوولیت این حمله را بر عهده گرفته است. بنا به آخرین خبرهای رسیده، نجیب دانش، معاون وزارت کشور افغانستان، گفته است که حمله به پارلمان این کشور پایان یافته است. وی اعلام کرده است که تمام هفت مهاجم مسلح کشته شدهاند.
آسوشیتدپرس گزارش داده که تروریستهای انتحاری وابسته به گروه طالبان بمبهایی را که در یک خودرو تعبیه کرده بودند، در جلوی در ورودی پارلمان منفجر کردند و سپس برخی مهاجمان مسلح به روی محافظان پارلمان آتش گشودند.
از طرفی براساس گزارش دویچهوله، صدای چندین انفجار در نزدیکی پارلمان افغانستان شنیده شده است.
به دستور وزارت کشور افغانستان نیروهای انتظامی و امنیتی به محل حادثه اعزام شدهاند. به گفته سخنگوی وزارت کشور افغانستان، دستکم سه انفجار در نزدیکی پارلمان این کشور رخ داده است.
برخی تلویزیونهای بینالمللی تصاویری از ستونهای دود بر فراز ساختمان پارلمان افغانستان را نمایش دادهاند. به گزارش برخی رسانهها، نمایندگان پارلمان افغانستان به مکان امنی منتقل شدهاند. سخنگوی گروه طالبان در توضیح کوتاهی در توییتر نوشته است که درگیریهای مسلحانه کماکان ادامه دارد. گفته میشود یورش طالبان به پارلمان افغانستان همزمان با معرفی وزیر دفاع این کشور بوده است.
سخنگوی وزارت کشور افغانستان نیز اطمینان داده که به نمایندگان آسیبی نرسیده است و هماکنون در مکان امنی به سر میبرند. به گفته منابع غیررسمی، شماری نیز در این حمله کشته و مجروح شدهاند. برخی از منابع افغان دستکم از مجروح شدن ۱۸ نفر خبر دادهاند. سخنگوی پلیس افغانستان نیز در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه خبر انفجار در پارلمان این کشور را تایید کرده است. هنوز خبری از جزییات این حمله یا پایان آن منتشر نشده است.
دومین بخش قندوز هم سقوط کرد
مسوولان محلی در ولایت قندوز در شمال افغانستان سقوط بخش «دشت ارچی» این ولایت را به دست گروه طالبان تایید کردهاند.
به گفته نصرالدین سعدی، بخشدار دشت ارچی پس از درگیری شدید میان نیروهای امنیتی افغان و مخالفان مسلح دولت این بخش از این ولایت به دست مخالفان مسلح افتاد. وی گفته که درگیری بین دو طرف از یک هفته قبل به این سو جریان داشت و در این مدت آنها خواستار افزایش نیرو و کمکهای فوری از حکومت مرکزی شدند. وی گفت: اما کسی صدای ما را نشنید و ما مجبور شدیم از بخش بیرون شویم.
نصرالدین سعدی و نیروهای امنیتی حالا به منطقه قرلوق فرار کردهاند. گروه طالبان در تماس با رسانهها ادعا کرده که کل پاسگاههای امینتی ولایت قندوز را به کنترل خود درآورده است. عبدالله قرلق، نماینده قندوز در مجلس سنا گفت: پس از سقوط بخش دشت ارچی نیروهای امنیتی افغان به طرف منطقه قرلوق عقبنشینی کردند.
قندوز در شمال افغانستان با تاجیکستان مرز مشترک دارد و از ولایتهای نسبتا ناامن است که در ماههای گذشته محل درگیریهای شدید و خونین نیروهای دولتی و شورشیان بوده است. شنبه شب نیز در ادامه درگیریها گروه طالبان توانست کنترل بخش چهاردره قندوز را به دست بگیرد. قندوز شش بخش دارد و در حال حاضر دو بخش آن در کنترل مخالفان مسلح دولت افغانستان است.
به گزارش BBC، سقوط بخشهای قندوز نشان میدهد که با گذشت 14 سال از آغاز حملات آمریکا به مواضع گروه طالبان و پس از ماموریت ناتو در افغانستان، طالبان همچنان توانایی تصرف بخشهایی از افغانستان را دارد.
از طرفی گروه شبهنظامی طالبان افغانستان در بیانیهای در وبسایت خود اعلام کرد: ما به هر کسی که از رژیم دستنشانده کابل جدا شود، امنیت اعطا خواهیم کرد. در ادامه این بیانیه با ارایه دو شماره تلفن و دو آدرس پست الکترونیکی آمده است: این افراد میتوانند به صورت 24 ساعته از طریق این شماره تلفنها و آدرسهای پست الکترونیکی با ما در ارتباط باشند.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه با یکی از شماره تلفنهای ارایه شده از سوی طالبان تماس برقرار کرد که یکی از نمایندگان این شبه نظامیان که خود را «ملا جلید» معرفی کرد پاسخ داده و گفت که از زمان اعلام این شمارهها آنها بیش از 20 تماس تلفنی از جانب مقامات دولت افغانستان دریافت کردهاند.∎