شناسهٔ خبر: 59169709 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

مقام صهیونیست: توافق ایران-عربستان نتیجه ضعف آمریکا و اسرائیل است

یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی گفته توافق ایران و عربستان سعودی نتیجه ضعف آمریکا و اسرائیل بوده است.

صاحب‌خبر -

یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی تصریح کرد که توافق ایران و عربستان سعودی برای احیای روابط دپیلماتیک نتیجه ضعف آمریکا و اسرائیل بود. 

به گزارش آکسیوس، این مقام ارشد رژیم صهیونیستی که اشاره‌ای به نام او نشده در جلسه‌ای با خبرنگارانی که همراه بنیامین نتانیاهو به ایتالیا سفر کرده‌ادن گفت که توافق فعلی نتیجه ضعف آمریکا و «دولت قبلی اسرائیل» در قبال ایران بود. 

وی گفت سعودی‌ها، گفت‌وگو با ایران را در سال ۲۰۲۱ آغاز کردند، زمانی که احساس کردند که آمریکا به دنبال توافق هسته‌ای جدید با ایران است. در همین زمان هم بود که آنها به سمت چین متمایل شدند. 

او گفت: «ضعف آمریکا و اسرائیل احساس می‌شد و به همین دلیل بود که سعودی‌ها شروع به جستجوی مسیرهای جدید کردند. مشخص بود که این اتفاق رخ می‌دهد.»

این مقام رژیم صهیونیستی گفت نگران نیست که توافق جدید ایران و عربستان در تلاش‌ها برقراری رابطه میان اسرائیل و عربستان مانع ایجاد کند. وی تصریح کرد: «چیزی که مهم است مسائلی است که در سطوح زیرین در جریان هستند و نه توافقات دیپلماتیک.»

او اضافه کرد: «مواضع امریکا و اسرائیل بیشتر از توافق میان عربستان و ایران اهمیت دارند. موضع غرب در قبال ایران در حال تغییر است هر چند به اندازه کافی تغییر نکرده است.»

پیش از این مقام‌های سابق رژیم صهیونیستی توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط با یکدیگر را شکست کامل سیاست خارجی تل‌آویو و فروپاشی ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران توصیف کردند.

نفتالی بنت، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی این توافق را یک پیروزی سیاسی برای ایران و ضربه‌ای مهلک به ائتلاف منطقه‌ای علیه تهران توصیف کرده است.  

او گفت: «احیای روابط میان ایران و عربستان سعودی تحولی جدی و خطرناک برای اسرائیل و یک پیروزی سیاسی برای ایران است. این ضربه‌ای مهلک به تشکیل ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران است.»

یائیر لاپید، وزیر خارجه سابق این رژیم هم از زاویه مشابهی به این موضوع پرداخته و بر فروپاشی ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران تأکید کرده است. 

او در توییتر نوشت: «توافق بین ایران و عربستان سعودی شکست کامل و خطرناک سیاست خارجی اسرائیل است. این به معنی فروپاشی دفاع منطقه‌ای است که ساخت آن علیه ایران شروع شده بود.»

به‌ دنبال سفر بهمن‌ماه آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به پکن، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی از روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه در شهر پکن با هدف پیگیری توافقات سفر رئیس جمهور، مذاکرات فشرده‌ای را به منظور حل‌ و فصل نهایی موضوعات فیمابین ایران و عربستان سعودی با همتای سعودی خود آغاز کرد.

در پایان این مذاکرات، امروز  ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱، بیانیه سه‌جانبه‌ای در پکن با امضای «علی شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن‌محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ یی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.

در این بیانیه آمده است: در پاسخ به ابتکار شایسته جناب آقای شی جین‌پینگ رئیس جمهوری خلق چین در حمایت از گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی، براساس اصل حسن همجواری و با توجه به توافق ایشان با سران دو کشور در میزبانی و حمایت از انجام گفت‌وگو بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی و همچنین تمایل دو کشور به حل و فصل اختلافات از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی بر اساس پیوندهای برادرانه و با تأکید بر پایبندی دو کشور به اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد و منشور سازمان همکاری اسلامی و اصول و رویه‌های بین‌المللی، هیأت‌های جمهوری اسلامی ایران به ریاست امیر دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی و پادشاهی عربستان سعودی به ریاست دکتر مساعد بن محمد العیبان وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی از تاریخ ۱۵ تا ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱ خورشیدی برابر با ۶ تا ۱۰ مارس ۲۰۲۳ میلادی در پکن با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند. 

در بیانیه مذکور عنوان شده است: جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی با سپاس و قدردانی از جمهوری عراق و سلطنت عمان به خاطر میزبانی گفت‌وگوهای انجام شده بین دو طرف در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ خورشیدی (۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ میلادی) از رهبری و دولت جمهوری خلق چین برای میزبانی و حمایت از گفت‌وگوهای انجام شده در این کشور و تلاش برای به ثمر نشستن آن تشکر کردند. 

این بیانیه می‌افزاید: در نتیجه‌ گفت‌وگوهای انجام شده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند ظرف حداکثر دو ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفته و سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌ها را بازگشایی کنند. 

در این بیانیه همچنین عنوان شده است که وزرای امور خارجه دو کشور جهت اجرای این تصمیم و انجام تمهیدات لازم برای تبادل سفرا با یکدیگر ملاقات می‌کنند.