شناسهٔ خبر: 59118190 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

توانمندی اعجاب آور ناو هواپیمابر ترکیه + فیلم

توانمندی اعجاب آور ناو هواپیمابر ترکیه را ببینید.

صاحب‌خبر -
mp4
<div id="video-display-embed-code_2018075" ><script type="text/JavaScript" src="https://www.parsine.com/fa/news/play/embed/815375/2018075?width=800&height=600"></script></div>

 

توانمندی اعجاب آور ناو هواپیمابر ترکیه را ببینید. ترکیه برای آغاز خدمت نخستین ناو هواپیمابر خود به نام تی‌سی‌جی آنادولو (TCG Anadolu) آماده می‌شود. در ماه ژانویه، ترکیه از آغاز آزمایش‌های پذیرش این کشتی جنگی خبر داد که یک چرخه توسعه تقریبا ۱۰ ساله با چند وقفه را تجربه کرد.

عصرایران نوشت: ناو هواپیمابر آنادولو که قرار است کشتی پرچمدار ناوگان دریایی ترکیه باشد، توانمندی‌های نظامی این کشور را تقویت کرده و ترکیه را به یکی از معدود کشور‌های دارای ناو هواپیمابر ساخت داخل تبدیل می‌کند.

اما آنادولو چیزی بیش از نخستین ناو هواپیمابر ترکیه خواهد بود. این نخستین ناو هواپیمابر جهان با ناوگانی از هواگرد‌ها خواهد بود که بیشتر از پهپاد‌ها تشکیل شده است.

آمریکا در سال ۲۰۱۹ ترکیه را از برنامه دریافت جت جنگنده اف-۳۵ کنار گذاشت، از این رو، دست آنکارا از جت‌های جنگنده برای ناو هواپیمابر جدید خود کوتاه باقی ماند. اما مقامات رسمی ترکیه مصمم به استفاده از هواگرد‌های بال ثابت در ناو هواپیمابر آنادولو بوده و برای پر کردن این شکاف بر صنعت پهپادی توانمند کشور متمرکز شدند.

آشنایی با ناو هواپیمابر آنادولو
با طول ۲۳۲ متر، پهنای ۳۲ متر، و قابلیت جابجایی وزن ۲۷۴۳۶ تن، آنادولو بزرگترین کشتی جنگی نیروی دریایی ترکیه محسوب می‌شود. این کشتی توانایی حرکت با بیشینه سرعت ۲۰.۵ گره دریایی (۳۱ کیلومتر بر ساعت) را دارد، برد حرکتی آن ۹۰۰۰ مایل دریایی (۱۷۰۰۰ کیلومتر) است و می‌تواند برای ۵۰ روز در دریا فعالیت کند.

به بیان دقیق‌تر، آنادولو یک ناو هواپیمابر اختصاصی محسوب نمی‌شود، بلکه یک کشتی تهاجمی آبی‌خاکی، به طور خاص یک عرشه فرود هلیکوپتر (Landing helicopter dock) است. طراحی آنادولو بر اساس کشتی تهاجمی آبی‌خاکی اسپانیای خوان کارلوس ۱ (Juan Carlos I) صورت گرفته است.

سفارش ساخت ناو هواپیمابر آنادولو در سال ۲۰۱۵ ارائه شد، در آوریل ۲۰۱۹ به آب انداخته شده و قرار بود خدمت خود را از سال ۲۰۲۱ آغاز کند، اما این امر به واسطه همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ با تاخیر مواجه شد.

در زمان ارائه سفارش، قرار بود آنادولو از ناوگان هوایی متشکل از جت‌های جنگنده رادارگریز اف-۳۵ برخوردار باشد. ترکیه از شرکای سطح ۳ در برنامه اف-۳۵ به رهبری آمریکا بود و شرکت‌های ترکیه‌ای حدود ۹۰۰ قطعه برای این هواپیما می‌ساختند.

تا سال ۲۰۱۹، ترکیه ۱.۴ میلیارد دلار به این برنامه کمک کرده بود و شش فروند از ۳۰ فروند اف-۳۵‌ای سفارش داده شده خود را دریافت کرده بود. اما در ژوییه سال گذشته میلادی، ترکیه به دلیل خرید سامانه موشکی سطح به هوای اس-۴۰۰ از روسیه از برنامه اف-۳۵ کنار گذاشته شد. مقامات آمریکا و ناتو نگران بودند این سامانه می‌تواند برای جمع آوری اطلاعات در مورد جنگنده اف-۳۵ استفاده شود.



آنادولو؛ ناو پهپادبر ترکیه


از آنجایی که ترکیه یکی از کشور‌های پیشرو در زمینه توسعه پهپاد‌های نظامی محسوب می‌شود، پس از کنار گذاشته شدن از برنامه اف-۳۵، استفاده از پهپاد‌ها در کشتی آنادولو مد نظر قرار گرفت.

آرایش ناوگان هوایی کشتی آنادولو همچنان به طور دقیق مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد بیشتر از پهپاد‌های بیرقدار تی‌بی ۳ (Bayraktar TB۳) تشکیل خواهد شد که توسط شرکت دفاعی بایکار (Baykar) ترکیه تولید می‌شود.

کیزیل‌آلما (Kızılelma) پهپاد دیگری است که انتظار می‌رود در ناوگان هوایی کشتی آنادولو حضور داشته باشد. این یک پهپاد جنگی مجهز به پیشرانه جت و در حال توسعه است. کیزیل‌آلما نیز ساخت شرکت بایکار است و از آن به عنوان "پهپاد جنگنده" نام برده می‌شود. کیزیل‌آلما برد ۵۰۰ مایل دریایی، سقف پرواز ۳۵۰۰۰ پا، توانایی حمل ۱.۵ تن محموله و سرعت کروز ۰.۶ ماخ را ارائه می‌کند.

آنادولو برای پشتیبانی از زیرساخت‌های عملیات پهپادها، مانند ایستگاه‌های کنترل پهپاد با پایانه‌های ماهواره‌ای برای ارتباطات دوربرد، کمی اصلاح می‌شود. یک سامانه غلتکی برای کمک به پرتاب پهپاد‌های بیرقدار تی‌بی ۳ روی عرشه نصب می‌شود و یک سامانه مهار نیز برای کمک به فرود ایمن پهپاد‌های کیزیل‌آلما در نظر گرفته شده است. تور‌های ایمنی نیز برای فرود پهپاد‌های تی‌بی ۳ در دسترس خواهد بود.

افزون بر پهپادها، آنادولو میزبان هلیکوپتر‌ها از جمله مدل تی ۱۲۹ آتاک (T۱۲۹ ATAK) خواهد بود. همچنین، نیروی دریایی ترکیه رزمایش‌هایی را با حضور هلیکوپتر‌های تهاجمی ای‌اچ-۱ دبلیو سوپر کبرا و هلیکوپتر‌های اس‌اچ-۷۰ بی روی عرشه آنادولو انجام داده است.


توانایی‌های آبی‌خاکی آنادولو


به گفته وزارت دفاع ترکیه، کشتی آنادولو می‌تواند در مجموع تا ۹۴ خودرو را حمل کند. این شامل خودرو‌های زرهی مانند تانک آلتای و ناوچه‌های آبی‌خاکی می‌شود که می‌توانند از قسمت عقب کشتی خارج شوند. آنادولو همچنین می‌تواند ۷۰۰ سرباز را حمل کرده و دارای بیمارستانی ۳۰ تختخوابی است.

ناوگان هوایی کشتی آنادولو ممکن است بر اساس ماموریت تغییر کند. به گفته وزارت دفاع ترکیه، این کشتی می‌تواند ۲۴ هلیکوپتر و تا ۸۰ پهپاد را حمل کند.