شناسهٔ خبر: 59109299 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

صفری: اقتصاد ایران و آفریقا مکمل یکدیگرند

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: اقتصاد ایران و قاره آفریقا مکمل یکدیگرند و با توجه به ظرفیت‌های فراوان می‌توان به دستاوردهای چشمگیری دست یافت.

صاحب‌خبر -

مهدی صفری امروز در اجلاس بین‌المللی همکاری‌های علمی، اقتصادی ایران و کشورهای غرب آفریقا با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه و همچنین قاره آفریقا بیان داشت: در دولت سیزدهم بعد از در اولویت قرار گرفتن توسعه دیپلماسی اقتصادی با همسایگان، بر افزایش تجارت با قاره آفریقا تاکید شد و لذا پیگیری در این باره در دستور کار قرار گرفت.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، اظهار داشت: دولت سیزدهم نه تنها در زمینه تجارت بلکه در زمینه توسعه روابط فرهنگی، علمی، انتقال تکنولوژی با آفریقا و بخصوص غرب آفریقا تاکید دارد.

صفری بیان داشت: اقتصاد ایران با توجه به علم و تکنولوژی با معادن موجود آفریقا تکمیل کننده یکدیگرند بنابراین اگر در بخش معادن تکنولوژی خوبی داشته باشیم می‌توانیم با ظرفیت‌های موجود به طور تکمیلی موارد مختلف همکاری را رقم بزنیم.

وی افزود: با وجود تحریم‌ها، جوانان کشورمان در زمینه تکنولوژی به موقعیت خوبی رسیده‌اند‌، ایران در زمینه تجهیزات پزشکی و دارو جزء پنج کشور برتر جهان است و توانمندی‌های چشمگیری در زمینه جراحی، پزشکی دارد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه علاقه‌مندی بسیاری برای توسعه تبادلات وجود دارد، گفت: یکی از راهکارهای توسعه روابط، ایجاد شهرک‌های صنعتی مشترک برای افزایش همکاری‌ها است که می‌تواند باعث رشد تجارت شود و افزایش آن نیز با توجه به ظرفیت‌های موجود بی‌نهایت است.

* همکاری ایران و آفریقا دارای منفعت‌های بسیاری برای طرفین است

در ادامه این اجلاس «محمد پویات» به عنوان نماینده کشورهای غرب آفریقا بیان داشت: ایران و آفریقا دیدگاه‌های مشترکی برای توسعه دارند و همکاری‌های دو جانبه و چند جانبه می‌تواند منفعت بسیاری را برای هر دو طرف به همراه داشته باشد.

نماینده کشورهای غرب آفریقا بیان داشت: آفریقا به عنوان قاره‌ای نوظهور توجه جهان را معطوف به خود کرده است و قصد داریم با افزایش همکاری‌ها با ایران شرایط توسعه را ایجاد کنیم.

وی با اشاره به پایین بودن همکاری‌های ایران و قاره آفریقا اظهار داشت: این نشست می‌تواند محورهای جدیدی را ایجاد کند به گونه‌ای که بتوانیم از همه فرصت‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنیم./فارس

 صادرات ایران به آفریقا 2 برابر شد

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در بخش‌های صادرات خودرو، صنعت ساختمان‌سازی، نفت و گاز و خدمات فنی و مهندسی می‌توانیم با کشور‌های غرب آفریقا تعامل داشته باشیم.

به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت سیدرضا فاطمی امین در حاشیه اجلاس بین‌المللی همکاری‌های علمی-تجاری ایران و کشورهای غرب آفریقا که در سالن همایش‌های صداوسیما برگزار شد، گفت: یکی از کانون‌های توجه ما قاره آفریقا است که دارای ظرفیت‌های بالایی است. میزان صادرات کالا‌های ما به آفریقا امسال ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: همایش ایران و کشور‌های غرب آفریقا که به مدت سه روز برگزار می‌شود، از اولین همایش‌ها است که در این سطح برگزار شده است. در این همایش مسئولان و فعالان اقتصادی از ۱۰ کشور غرب آفریقا حضور دارند.

وی با اشاره به توسعه تجارت با کشور‌های غرب آفریقا  اظهار داشت: در همایش ایران و کشور‌های غرب آفریقا ۸۵۰ میلیون دلار قرارداد و بیش از ۱ میلیارد دلار تفاهمنامه امضا خواهد شد. بر اساس برنامه‌ریزهای انجام‌شده هیات ۵۰ نفری از مسئولان و فعالان اقتصادی که در این اجلاس حضور داشتند از واحد‌های تولیدی کشور مانند فولاد، کشتی‌سازی، نفت و گاز و... بازدید خواهند کرد.

فاطمی امین اظهار داشت: کشور‌های غرب آفریقا ظرفیت‌های خوبی در معادن دارند و شرکت‌های ما نیز توانمندی‌های بالایی در زمینه معدن دارند که می‌توان از این ظرفیت‌ها برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری با کشور‌های غرب آفریقا استفاده کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ظرفیت‌های بسیار بالای قاره آفریقا، همایش بین‌المللی همکاری‌های علمی-تجاری ایران و کشورهای غرب آفریقا را نقطه عطفی برای گسترش روابط اقتصادی کشورمان با این کشورها برشمرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص مهمترین دستاوردهای ارتباط با کشورهای غرب آفریقا و برنامه‌ریزی‌های ایران برای توسعه تجارت با این کشورها، اظهار داشت: یکی از کانون‌های توجه‌مان در نقاط بین‌المللی، قاره آفریقاست.

وی با بیان اینکه قاره آفریقا ظرفیت بسیار بالایی دارد، افزود: خوشبختانه در سال گذشته حجم صادراتمان با قاره آفریقا صد درصد رشد داشت و امسال هم رشد داشته‌ایم.

وزیر صمت با اشاره به اینکه این اجلاس برای نخستین مرتبه در این سطح با حضور 10 کشور آفریقایی عمدتا از غرب آفریقا برگزار می‌شود، بیان داشت: کارهای بسیار متنوعی در این اجلاس برگزار می‌شود که به‌طور مثال امروز نزدیک به 850 میلیون دلار قرارداد و بیش از یک میلیارد دلار تفاهم‌نامه امضا می‌شود زیرا زمینه‌های بسیار خوب کاری میان کشورمان و کشورهای آفریقایی وجود دارد.

وی با بیان اینکه این اجلاس در سه روز برگزار می‌شود که پس از افتتاحیه رسمی، سخنرانی مقامات و پنل‌های تخصصی انجام می‌شود، اضافه کرد: علاوه بر حضور در اجلاس، مقامات رسمی کشورهای آفریقایی شامل وزرا، معاونان وزرا و فعالان اقتصادی این کشورها که حدود 50 نفر هستند، ضمن بازدید از واحدهای مختلف صنعتی، فولادی، کشتی‌سازی و نفت و گاز، از توانمندی‌های اقتصادی ایران اطلاع‌ کاملی به دست آورند.

فاطمی‌امین اظهار  امیدواری کرد که این اجلاس نقطه عطفی برای گسترش روابط اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی خصوصا کشورهای غرب آفریقا باشد.

وی با بیان اینکه در روابط اقتصادی‌مان دنبال همکاری با کشورهایی هستیم که مکمل کشورمان باشند،  بیان داشت: در کشورهای آفریقایی ذخایر بسیار خوب معدنی وجود دارد که شرکت‌های معدنی در ایران هم بسیار توانمند هستند.

وزیر صمت با بیان اینکه در بخش‌های مختلفی از جمله صادرات خودرو به کشورهای آفریقا و همچنین بحث کشتی، ساخت قایق و در بخش‌های مختلف صنعت ساختمان قراردادهای همکاری خوبی میان ایران و این کشورهای آفریقایی منعقد می‌شود، گفت: در مورد تجهیزات پزشکی، دارو، صنایع نفت و گاز، ماشین‌آلات کشاورزی، خدمات مهندسی مانند راه‌، جاده و سد و ساختمان، ظرفیت‌های بسیار خوبی وجود دارد که می‌توانیم در این حوزه‌ها، همکاری خوبی میان ایران و این کشورهای آفریقایی داشته باشیم.

نظر شما