شفقنا- دهمین اجلاسیه منطقهای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با علما و فضلای استانهای تهران، البرز و سمنان از صبح امروز در محل مجتمع آموزشی فرهنگی آدینه تهران آغاز به کار کرد.
برای مشاهده تصاویر اینجا کلیک کنید.
به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دهمین اجلاسیه منطقهای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با علما و فضلای استانهای تهران، البرز و سمنان با شعار «رسالت حوزه های علمیه در جهاد تبیین، خدمت به مردم و پشتیبانی از نظام اسلامی» از صبح امروز در محل مجتمع آموزشی فرهنگی آدینه تهران آغاز به کار کرد.
در این اجلاسیه جمع زیادی از اعضای جامعه مدرسین، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، فقهای شورای نگهبان، شخصیتهای حوزوی و علما و فضلا حوزه حضور دارند.
قرار است در این اجلاسیه که در دو نوبت صبح و عصر برگزار میشود، علاوه بر شخصیتهای برجسته حوزوی، رییس قوه قضاییه و وزیر اطلاعات نیز سخنرانی کنند. در نوبت عصر این اجلاسیه نیز گزارش کمیسیونهای پنجگانه اجلاسیه دهم منطقهای جامعه مدرسین از سوی رؤسا و دبیران کمیسیونها تشریح خواهد شد.
محمدی گلپایگانی: مردم پای نظام و ارزشها ایستادهاند
حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر رهبر انقلاب اسلامی در این اجلاسیه، سلام رهبری را به شرکت کنندگان ابلاغ کرد.
وی ضمن دعا برای موفقیت جامعه مدرسین و علمای حاضر در اجلاسیه، نقش جامعه مدرسین را در حراست و پاسداری از انقلاب مهم برشمرد و گفت: رصد و برنامه ریزی از موضوعاتی است که سرلوحه جامعه مدرسین است و قطعا این امر موجب خشنودی و رضایت رهبر انقلاب خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به حمایت و پشتیبانی مردم از نظام اسلامی و ارزشهای دینی اشاره و تأکید کرد: با همه تبلیغات سوء دشمنان و القای یاس و ناامیدی که صورت میگیرد، مردم ما پای انقلاب هستند و مردم با حضورشان در عرصههای مختلف همچون راهپیماییها، اربعینها و عاشوراها همه طراحیها و القائات دشمنان را نقش بر آب می کنند.
آقای محمدی گلپایگانی اظهار داشت: راهپیمایی عظیم اربعین و همچنین راهپیمایی میلیونی اخیر ۲۲ بهمن امسال با همه مشکلاتی که مردم دارند نشان داد مردم پای نظام و ارزشها ایستادهاند و دشمنان به فضل الهی هیچ غلطی نمیتوانند بکنند و انشاالله این پرچم به دست صاحب اصلی آن حضرت ولی عصر (عج) برسد.
حسینی بوشهری: مراقب پمپاژ انحرافات به جامعه باشیم
آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با استناد به حدیثی از رسول اکرم (ص) به تبیین رسالت روحانیت و علما در زمینه جهاد تبیین پرداخت و با تأکید بر لزوم سرمایه گذاری بر نسل جوان خاطرنشان کرد: اگر ما به درستی در این زمینه برنامه ریزی و با جوانان اخت بگیریم، نسل جوان به کمک ما در جهت پشتیبانی از نظام، مقابله با دشمن و دفاع از ارزشها خواهند آمد.
وی با تاکید بر این که در ماههای اخیر دشمنان با جنگ شناختی و ادراکی بخشی از جوانان ما را به گروگان گرفتند، خاطرنشان کرد: اگر ما درست به سراغ این نسل برویم آنها آماده جانفشانی و ایثارگری در مسیر ارزشهای دینی و انقلابی خواهند بود؛ کما این که در دفاع مقدس نیز این ایثارگری و مجاهدت را از آنان شاهد بودیم.
وی با یادآوری اتفاقات چند ماهه اخیر در کشور و برنامه ریزی دشمنان برای به آشوب کشیدن کشور، به خیانتهای سلاطین به کشور و ملت ایران قبل از پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: امروز عدهای برای احیای آن تاج و تخت، سینه چاک میکنند، برای کسانی که به این کشور و مردم خیانتها کرده اند. این خیانتها در طول ادوار به گونهای بوده که سه و نیم میلیون کیلومتر را با بی عرضگی واگذار و حاتم بخشی کردهاند.
وی جوانان را مهم ترین سرمایه انقلاب برای پیشبرد اهداف در گام دوم انقلاب دانست و تأکید کرد: رهبر انقلاب همواره از امید و نسل جوان سخن می گویند و در دیدار با اعضای خبرگان نیز به عنوان یک وظیفه از خبرگان مطالبه کردند تا از جایگاه علمایی در رابطه با نسل جوان و تشکیل کانونهای فکری برای جذب نسل جوان برنامه ریزی و اقدام کنند. باید نسل جوان را در صحنه نگه داریم تا دشمن چشم طمع به این نسل نداشته باشد.
وی تاکید کرد: امروز باید مراقب باشید انحرافاتی که در حال پمپاژ بر جامعه است، نسل جوان ما را تحت شدیدترین هجمه ها و پمپار شبهات قرار دادهاند و ما باید در این خصوص هوشیار باشیم و این نسل را دریابیم.
آیت الله حسینی بوشهری در بخش پایانی سخنان خود گفت: حوزههای علمیه شجره مبارکی است که اصلها ثابت و فرعها فی السما، ائمه جمعه، مبلغان، روحانیت و حوزههای علمیه ما همه خروجیهای حوزه هستند و ان شاءالله در سنگرهای مهم خدمت به نظام و مردم نقش آفرین خواهند بود.
خاتمی: حرف حق را باید با شجاعت بیان کرد
آیت الله سید احمد خاتمی هم در این اجلاسیه، جهاد تبیین را یک اصل قرآنی دانست و خاطرنشان کرد: جهاد تبیین رسالتی الهی است و از علما هم این مسأله خواسته شده است، آیه ۱۸۷ سوره آل عمران اشاره به همین مساله دارد.
وی با تصریح بر اینکه رسالت علما روشنگری و تبیین در مقابله با بدعتها و انحرافات است، پیروزی انقلاب را ثمره جهاد تبیین علما دانست و گفت: حضور علما و روحانیت در عرصه روشنگری از ۱۹ دی ۵۶ تا ۲۲ بهمن ۵۷ غوغا کرد، همه منابر تبدیل به منابر جهاد تبیین شد.
وی با تأکید بر این که نباید در مفهوم جهاد تبیین بمانیم، اظهار داشت: تأکید چند باره و همیشگی رهبر انقلاب بر جهاد تبیین ناظر به کلیات نیست بلکه باید مصادیق را بیان کنیم؛ اگر درباره اتفاقات چند ماهه اخیر در کشور به صراحت نگوییم در این حوادث طراحی بیگانه در میان است و اتاق فکر آن را صهیونیستها و آمریکاییها و منافقین و سلطنت طلبها داشتند، به رسالت جهاد تبیین عمل نکردهایم، کلی گویی فایدهای ندارد؛ باید مسائل روز را بیان کنیم و عقبهها را به درستی بشناسیم.
وی گفت: علما مرارتهای زیادی را به جان خریدند تا ثمره این مجاهدتها که همان پیروزی انقلاب اسلامی است به ما عنایت شد و ما هم باید همین گونه باشیم.
وی با تاکید بر این که اگر جهاد تبیین را به روش و شیوه قرآنی در پیش گرفتیم، موفق خواهیم شد، گفت: در زمینه جهاد تبیین باید با روش استدلالی و مستند و با قول سدید عمل کنیم و اگر روش ما نادرست باشد جواب نخواهیم گرفت.
وی در ادامه با اشاره به این که در قرآن در ۳۵۰ مورد به موضوع نفاق و منافقین اشاره شده است، خاطرنشان کرد: قرآن به اسم و با صراحت در این باره یاد میکند، در سیره ائمه اطهار -علیهم السلام- نیز این مسأله وجود دارد، جریانهای انحرافی به اسم بیان شدهاند؛ همینهایی که امروز اباحه گری را ترویج می کنند اینها همان مرجعان دیروز هستند که در قرآن و روایات به آنها اشاره شده است.
وی شجاعت در جهاد تبیین را مورد تاکید قرار داد و گفت: حرف حق را باید با شجاعت بیان کرد و از هیاهو و جنجال فضای مجازی و رسانه ای بیم نداشت؛ متاسفانه برخی بی تقوایی می کنند و اساسا می نویسند تا زبان ما را ببنندند، ما نباید مرعوب این فضا شویم بلکه باید با شجاعت و صراحت به رسالت جهاد تبیین خود در مسائل عمل کنیم.
وی اظهار داشت: امروز جریانهایی به دنبال القای ناامیدی مردم از نظام و حاکمیت هستند، والله این دروغ است و نشانه دروغ بودن آن راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال است که در ده ساله اخیر بی سابقه بوده و میلیونها نفر در سراسر کشور به میدان آمدند.
وی افزود: در نظام نبوی و علوی هم عدهای ناراضی بودند، انکار نمیکنیم که در نظام ما نیز عدهای ناراضی هستند اما اکثریت و عمده مردم همینها هستند که در راهپیمایی حاضر شدهاند و بحمدلله همان گونه که رهبر انقلاب تأکید فرمودند صبغه مردمی نظام پر رنگ است.
وی رسا و صریح سخن گفتن و پرهیز از مغلق گویی را مؤلفه دیگر در عرصه جهاد تبیین دانست و با استناد به روایاتی در این خصوص، ابراز داشت: انصاف گویی، تولی و تبری داشتن، عالمانه سخن گفتن، داشتن صبر و حوصله بویژه در مواجهه با نسل جوان، برخورداری از روحیه تواضع و فروتنی، استفاده از ابزارهای مناسب از دیگر اموری است که می بایست جهادگران تبیین بدان توجه داشته باشند.
وی با تاکید بر لزوم اهمیت فضای مجازی، بر لزوم نقش آفرینی عالمانه و حضور مؤثرانه در این فضا تاکید کرد.
محسنی اژه ای: نیاز به گفتگوی بیشتری با آحاد مختلف جامعه داریم
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای هم در این اجلاسیه با اشاره به راهبردهای اصلی خود طی ۲۰ ماه اداره و پیشبرد امور قوه قضاییه، گفت: مشی و شیوه ما در دستگاه قضایی در دوره اخیر آن است که ضمن توجه به منویات رهبر انقلاب و اسناد بالادستی، مسائل را اولویتبندی کنیم و نظارتها را از خودمان شروع کنیم و از بخشینگری پرهیز و جامعنگری را در دستور کار داشته باشیم.
وی با اشاره به تلاش دشمن در راستای پمپاژ یأس و ناامیدی در جامعه، تصریح کرد: ما باید با اتخاذ تدابیر لازم، امید به آینده را در بین آحاد جامعه زنده نگه داریم؛ ما باید میان افرادی که دچار لغزش میشوند اما سوءنیتی ندارند با افراد معاند و مستکبر، از حیث نوع برخورد با آنها، تفکیک تمایز قائل شویم.
وی با اشاره به اهمیت نقش مردم در اداره امور کشور، اظهار داشت: ما در زمینه مردمیسازی در برخی حوزهها، عقبماندگیهایی داریم که باید جبران کنیم. ضروری است همواره توجه کنیم که نظام ما یک نظام مردمی است و بسیاری از مشکلات و خطرات بواسطه حضور مردم رفع و دفع شدهاند.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به اهتمام دستگاه متبوع خود در شناسایی و انسداد بسترها و گلوگاههای فسادزا گفت: از همان ابتدای تصدی ریاست دستگاه قضا، سازمان بازرسی را مکلف کردم که به صورت مجدانه و پیگیرانه، نظارت بر حُسن اجرای قوانین و نحوه استفاده از منابع ارزی و ریالی در کشور را مورد نظارت قرار دهد و گلوگاهها و بسترهای فسادزا را شناسایی و مسدود کند؛ در شهریورماه سال جاری، مقوله مربوط به شناسایی جامع و کامل بسترهای فساد محقق شد و ما در جلسات متعددی که با مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس داشتیم موضوع و روشهای انسداد گلوگاههای فساد را برای آنها تشریح و تبیین کردیم.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات قوه قضائیه در راستای مقابله با مظاهر مختلف فساد، گفت: مقابله همهجانبه با فساد اقتصادی ضروری و لازم است اما این مقابله نباید ذهن ما را از فسادهای اجتماعی و فرهنگی غافل سازد؛ در این فقره ما نیازمند اقدامات سلبی و ایجابی توأمان هستیم؛ باید بدانیم کجا ضروری است که بدون اغماض با فساد و فاسد برخورد کنیم و در این مسیر با همه وجود و توان وارد شویم و کجا نیاز است تا وسعت نظر به خرج دهیم و مقداری تحمل خود را بالا ببریم و ضمن توجه به مسائل دارای اهمیت، به مسائل اهم و دارای اولویت بیشتر، توجه کنیم.
وی با اشاره به اهمیت بسط گفتوگو با اقشار و طبقات مختلف اجتماعی اظهار داشت: ما نیاز به گفتگوی بیشتری با آحاد مختلف جامعه داریم و قطعاً از عدم وجود ارتباطات موسّع و استماع و بیان نظرات شفاف، متضرر میشویم و زمینه سوءاستفاده شیطانصفتان را فراهم میآوریم.
وی با اشاره به فراخوان روز هجدم مهرماه خود خطاب به تمامی جریانهای سیاسی، گروهها، دستهجات و مردم ناظر بر اینکه هر کس هر ابهام، سوال، انتقاد و یا اعتراضی دارد مطرح گرداند، گفت: من طی مدت اخیر با افرادی که بعضاً نگاه و نظراتشان ۱۸۰ درجه با من تفاوت داشت اما دارای سوءنیت و عناد نبودند، گفتوگو کردم و نقطه نظرات آنان را شنیدم؛ من تاکید کردم و بازهم تاکید میکنم که آغوشمان برای دریافت کمک از افراد دارای ایده و نظر در مسائل مختلف باز است و پذیرای نقطهنظرات و پیشنهادات و انتقادات منصفانه و سازنده آنها هستیم.
وی افزود: مقوله گفتوگو با افراد و گروههای دارای ایده و پیشنهاد و انتقاد در قوه قضاییه توسعه پیدا کرده و به یکی از اقدامات دائمی مدیران دستگاه قضایی تبدیل شده است.
اعرافی: طرح آمایش تبلیغی حوزه در آستانه تحویل به شورای عالی حوزه است
آیت الله علیرضا اعرافی در نوبت صبح دهمین اجلاسیه منطقهای جامعه مدرسین و علما و فضلای استانهای تهران، البرز و سمنان که در مجتمع آموزشی فرهنگی آدینه تهران در حال برگزاری است، با تبریک اعیاد شعبانیه، از اهتمام مدیریت و مجموعه مرکز مدیریت حوزههای علمیه به خروجیهای اجلاسیههای جامعه مدرسین و اتخاذ تصمیمات لازم از سوی شورای مدیریت و معاونین برای اجرایی سازی خروجیهای کمیسیونها و جلسات خبر داد.
وی با بیان این که عصر انقلاب اسلامی فرصت های بی بدیلی را در اختیار حوزه و روحانیت قرار داده، گفت: آفاقی که انقلاب اسلامی به روی معارف الهی و اهل بیت -علیهم السلام- گشود قابل وصف نیست، کسانی که روزگار قبل انقلاب را سپری کردهاند و تاریخ رنج و محنت بزرگان دین را مطالعه میکردند میدانند این روزگار قابل قیاس با آن دوران نیست و ابواب عالم به روی حوزه گشوده شده است.
وی افزود: به برکت خونهای پاک شهیدان و مجاهدت حضرت امام که اعجوبه روزگار بود، افقهای جدیدی به روی ما گشوده است، جامعه مدرسین نیز همواره تلالو و درخشندگی لازم را در ۶۰ سالی که از عمر آن میگذرد داشته است.
وی اضافه کرد: انقلاب اسلامی در مقابل پارداریم غالب بر جهان، حرف تازهای آورد که فهم آن برای بسیاری دشوار است، به برکت انقلاب اسلامی که از حوزه برخاست سخن جدید در برابر تمدن جدید و حاکم بر دنیا آوردیم که در عمق آن بدیل ارائه میکنیم.
وی با تبیین فرصتها، بسترها و آمادگیهایی که برای تعمیق اندیشه دینی و الهی به عنوان گفتمان جدید فراهم شده است، خاطرنشان کرد: کسانی در جهت پیشبرد آرمانهای بزرگ انقلاب موفق هستند که همزمان سختی های راه و گرفتاری های مسیر را بشناسند. ما تحولات بزرگی را در دنیا مشاهده می کنیم که کار را بر جبهه حق و ایمان دشوار می کند.
وی گسترش علم و دانش، تنوع رسانه، سرعت انتقال پیام، تنوع گروههای مرجع، پیچیدگی جوامع و فرو ریختن حصارهای اطلاعاتی، رقابتهای سنگین فرهنگی و دینی و بیدار شدن جریانهای گوناگون فرهنگی و ادیان و اندیشههای انحرافی و فعال شدن آنان و سیطره مفهومی و محتوایی اندیشه غرب از سختیهای مسیر برشمرد.
آقای اعرافی تأکید کرد: همه اینها با زرق و برقها بر یک بنیان اندیشهای غیر اصولی استوار شده است، از سوی دیگر در مقابل امواج توفنده انقلاب، دشمنانی با همه وجود با جنگ ترکیبی و ادراکی و بکارگیری همه ابزارها به صف آرایی برخاستهاند تا این پرچم مقدس را نشانه بگیرند.
وی ادامه داد: امروز میتوانیم بگوییم همه چیز را از نفوذهای پنهان و پیچیده و برخوردهای آشکار و نرم و سخت در همه ساحتها و شؤون انقلاب اسلامی ما که انقلابی معرفتی است را نشانه گرفته اند.
وی در ادامه، سه استان تهران، البرز و سمنان را که اجلاسیه منطقهای جامعه مدرسین با حضور علمای این استانها برگزار میشود را جزو استانهای مهم کشور توصیف و نکاتی درباره برنامه ریزی و طراحی دشمنان، مذاهب انحرافی و جریان های سیاسی انحرافی برای این استانها بویژه استان تهران بیان کرد.
وی با تاکید بر این که هر اتفاقی که در تهران رخ دهد پژواک زیادی در سطح ملی و فراملی دارد، گفت: حوزه و روحانیت با اتکا بر خدای متعال و استمداد از حضرت ولیعصر -عجل الله تعالی فرجه الشریف- مأموریت خود را خدمت جامع به جامعه بشری و دنیا و مردم ایران می داند.
وی گفت: ما باید راهنما و هدایتگر بوده و در کنار جامعه قرار داشته باشیم، این خدمتگزاری مقدس است که اضلاع و ابعاد مختلفی هم دارد.
وی با تأکید بر اینکه حوزه راقی و پیشرو و توسعه دهنده مرزهای علوم اسلامی باید بر منهج قویم اجتهادی راه و مسیر خود را طی کند، اظهار داشت: این وجه درونی باید با وجه بیرونی حوزه نیز تناسب و انطباق داشته باشد، این حوزه باید از سازوکاری برای پاسخگویی به مأموریتهایی که در قلمروهای مختلف بر عهده دارد، برخوردار باشد. این نکته حوزه عصر انقلاب را از حوزه عصر انزوا متمایز میکند، فقه، کلام، مناهج عقلی و فلسفی ستون فقرات ماست و باید بماند لکن باید نیازها را ببیند و برای آن چاره اندیشی کند.
وی بیان داشت: حوزه با هدایتها و حمایتهای رهبر انقلاب و بزرگان دین و شورای عالی طرحها و برنامههای متعددی را در دستور کار قرار داده است که برآمده از اسناد و طرحها و مصوبات شورای عالی در قلمروهای پژوهش، آموزش و تبلیغ در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: در حوزه فقه معاصر برنامههای بسیار خوبی طراحی شده و متون جدیدی تالیف شده است، در حوزه مطالعات مورد نیاز نظام اسلامی، معاونت پژوهش کار خوبی را آغاز کرده است، در عرصه کنشگری و تبلیغی حوزه طرح آمایشی آماده شده که در آستانه تحویل به شورای عالی حوزه است.
وی همچنین به وجوه اجتماعی حوزه اشاره کرد و برنامههای مرکز مدیریت حوزههای علمیه را در عرصههایی همچون تشکیل قرارگاه کنش گری جهادی، دبیرخانه گروههای جهادی، طرح هجرت، همکاری با نهادهای فرهنگی و تربیتی و آموزشی را تشریح کرد.
رشاد: فرهنگ باید توسط حوزه در جامعه نهادینه شود
آیت الله رشاد هم، از آمادگی مجموعه مدیریت حوزه علمیه تهران برای پیگیری مصوبات این اجلاسیه خبر داد و به دو مشکل اقتصاد و فرهنگ موجود در جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه نظریه اقتصاد مقاومتی و نگاه عالی چندان مورد توجه قرار نگرفت و به نحو شایسته در دولت فعلی مورد توجه نیست.
وی مشکلات اقتصادی کشور را دارای راهکار و قابل حل دانست و با تأکید بر لزوم توجه دولت به این راهکارها تصریح کرد: در عرصه فرهنگ نیز رهبر انقلاب از همان زمان ریاست جمهوریشان ابتدا در قالب هشدار و انذار تحت عنوان تهاجم فرهنگی مطرح کردند و بعد از زعامتشان نیز در قالبهای دیگر این هشدار را مطرح کردند و امروز نیز تحت عنوان جنگ ادارکی و شناختی این موضوع مطرح است.
وی با تاکید بر این که ما در عرصه فرهنگ به نظریه فرهنگ مقاومتی نیاز داریم، رها کردن جوانان در فضای مجازی را به مصلحت ندانست و گفت: رهبر انقلاب اخیرا بر بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور تاکید دارند، ما در این زمینه مطالعاتی را آغاز کردهایم و دیدگاههای محققانه را در اختیار مسؤولان قرار دادهایم.
وی بیان کرد: اگر بنا باشد فرهنگ مقاومتی تولید شود رکن مهم آن این است که ابتدا زیرساختها را درست کنیم، تا زمانی که باورهای غلط در جامعه وجود دارد و اذهان جامعه مشحون از مسائل غلط شده، این تحول اتفاق نخواهد افتاد.
وی تقابل و درگیری دو جبهه حق و باطل را همیشگی و تمام نشدنی خواند و با تأکید بر مدیریت پذیر بودن فرهنگ، تغییر نظام جاهلیت به اسلام توسط پیامبر گرامی اسلام -صلی الله علیه و آله- و سرنگونی رژیم ستمشاهی و برقراری نظام اسلامی را مؤید این نکته ارزیابی کرد.
وی با تأکید بر این که دشمنان با ابزارهای نوین سبک زندگی و تغییر باورهای جامعه را نشانه گرفتهاند، دین بنیان بودن و درون خیز و برون گرایی را از مؤلفههای تحول فرهنگی جامعه دانست و یادآور شد: فرهنگ باید توسط حوزه در جامعه نهادینه شود، این کار باید توسط علما، بزرگان، شورای عالی و روحانیت انجام گردد؛ تا زمانی که متن حوزه به عرصه نیاید این معضل حل نخواهد شد.
رئیس شورای عالی حوزه استان تهران در پایان پیشنهاد توسعه و امتداد شبکهای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در سراسر کشور را مطرح کرد و از شورای عالی جامعه مدرسین خواست در این زمینه تدابیری را اتخاذ کنند.
مطیعی: حوزه علمیه، جامعه مدرسین و روحانیت باید جوانان را دریابند
حجت الاسلام و المسلمین مطیعی، هم در این اجلاسیه با تقدیر از اقدام جامعه مدرسین در برگزاری دهمین اجلاسیه منطقهای جامعه مدرسین با حضور علمای استانهای تهران، البرز و سمنان، گفت: تشکیل پنج کمیسیون با موضوعات مورد نیاز جامعه و حاکمیت اقدامی بجا و مؤثر است و بابت این ابتکار از جامعه محترم مدرسین تشکر میکنیم.
وی جوانان را مهمترین سرمایههای انقلاب دانست و گفت: در ۲۲ بهمن همین جوانان بودند که به صحنه آمدند و حماسهای دیگر را رقم زدند؛ اگر بتوانیم دیدگاه رهبری درباره جوانان را محور و ملاک قرار دهیم حتما در ارتباط گیری و انس با جوانان توفیق بیشتری بدست خواهیم آورد.
امام جمعه سمنان تصریح کرد: حوزه علمیه، جامعه مدرسین و روحانیت باید جوانان را دریابند و برای آنها برنامه ریزی فعال داشته باشند؛ خوشبختانه در کمیسیونهای اجلاسیه دهم مباحث خوبی مطرح شده که امیدواریم پیگیری لازم نیز برای اجرایی سازی آن از سوی مسؤولان و دستگاههای ذیربط صورت گیرد.
حسینی همدانی: در فضای مجازی قوی و فعال شویم
آیت الله حسینی همدانی در سخنانی با مغتنم شمردن مباحث مطرح شده از سوی علما و شخصیتها در اجلاسیه، دیدگاههای خود را درباره فضای مجازی ارائه کرد.
وی فضای مجازی را یکی از مؤلفههای پیشرفت جوامع خواند و با تأکید بر این که کشورها با مدیریت فضای مجازی موفقیتهایی را بدست آوردهاند، به کمبودها و کاستیهای موجود در کشور در این راستا اشاره و بر لزوم برنامه ریزی برای جبران این کاستیها تصریح کرد.
وی با تأکید بر این که امروز همه صاحب نظران متفق القول هستند که دشمنان همه طراحیها و توطئهها را علیه انقلاب و ملت ایران بکار گرفته اما مدام سرشکسته و نقشه آنان نقش برآب شده است، گفت: آنها امروز تمرکزشان را روی فرهنگ، عقاید و باورهای جامعه متمرکز کردهاند.
وی افزود: مردم سختیها را تحمل میکنند اما دست از ارزشها برنداشته و برنمیدارند؛ دشمنان هم این را به خوبی فهمیدهاند، اما تلاش میکنند نسل جدید و آینده را نسبت به اصول و ارزشها بیتفاوت کنند.
نماینده ولی فقیه در استان البرز ادامه داد: دشمنان تلاش میکنند تا اسلام را از متن زندگی مردم و جامعه خارج کنند، آنها با ترویج سکولاریسم و اباحه گری به دنبال بی تفاوت ساختن آنان نسبت به ارزشهای دینی و انقلابی هستند.
وی افزود: ما امروز در هجمه همه جانبه مجازی دشمن قرار داریم، باید خط تهاجمی دشمن را رصد کنیم، سیاه لشکری از تاثیرگذاران اجتماعی، بازیگران، ورزشیها و .. را به صحنه آورده و ارزشهای ما را آماج تاخت و تاز قرار داده اند.
وی با تأکید بر این که باید به سلطه دشمن بر فضای مجازی پایان دهیم، اظهار داشت: باید لحظهها را به درستی بشناسیم، اولویتها را به خوبی درک کنیم و در فضای مجازی قوی و فعال شویم؛ چراکه شیطان با همه ابزار و لشکر شروع به حمله کرده است.
وی بر لزوم بکارگیری همه توان و قدرت برای مقابله با نقشه دشمنان در فضای مجازی تاکید و با مهم و حساس ارزیابی کردن نقش روحانیت در این راستا، تصریح کرد: روش تبلیغ ما باید به گونه ای باشد که با روشهای نوین بتوانیم ابتدا توان خود را بالا برده و بعد بتوانیم با آشنایی با زبان قوم به رسالت هدایت گری خود عمل کنیم.
وی گفت: جبهه رسانهای اسلام و انقلاب باید بسیار فراتر از وضعیت کنونی فکر و عمل کند، عمل و اندیشه ما در این عرصه باید متناسب با عرصه حکمرانی بین المللی مجازی باشد و در این زمینه بدون داشتن نقشه راه موفق نخواهیم شد؛ ما در این عرصه قرارگاه و قوانین مکمل نداریم و به پدافند غیر عامل توجه نکردهایم.
وی خانواده، مدرسه، مسجد، هیئت، حوزه و دانشگاه و سمنها را از کانونهای اصلی تربیتی جامعه برشمرد و با تأکید بر این که در همه این عرصهها باید طرح عملیاتی، انگیزه بخش و قابل اجرا داشته باشیم، خاطرنشان کرد: باید در این جنگ قوی باشیم و برای نقش آفرینی در مسیر تمدن سازی اسلامی خود را بیش از پیش آماده کنیم.
پورمحمدی: از اقتدار فرهنگی و سیاسی بالایی برخوردار هستیم
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در نوبت عصر دهمین اجلاسیه منطقهای جامعه مدرسین و علمای بلاد که با حضور شخصیتهای مختلف حوزوی و علما و روحانیون استانهای تهران، البرز و سمنان در مجمتع فرهنگی آموزشی آدینه تهران در حال برگزاری است، با حساس خواندن شرایط و موقعیت کشور و نظام، اتفاقات رخ داده ماههای اخیر در کشور را کم سابقه توصیف و تصریح کرد: نوع شعارها، بازیگران و کنشگران و رفتار همراهان و همدلان و همدلی ساکتان، حمایت بیگانگان و همبستگی دشمنان و معارضان، این اتفاقات را از رخدادهای مشابه برجسته و متمایز کرده بود.
وی مطرح شدن بیش از یکصد موضوع، مصوبه و راهکار در کمیسیونهای پنجگانه اجلاسیه منطقهای جامعه مدرسین را ارزشمند خواند و سپس گفت: با بیانات کلی نمیشود راه حل پیدا کرد، حوادث معلول عوامل زیادی بوده است، باید در خصوص چرایی، نقاط ضعف و آسیبها به صورت ریشهای و علمی از ابعاد مختلف بحث شود و آسیب شناسی لازم صورت گیرد.
وی با تاکید بر این که طراحی حوادث اخیر با هدف مقابله با اقتدار ما بوده است، گفت: ما از توان و اقتدار فرهنگی بالایی برخوردار هستیم، به لحاظ سیاسی نیز از قدرت بالایی برخوردار هستیم و مردم سالاری در کشور ما وجود دارد و میزان مشارکتها در عرصههای مختلف نشان دهنده پویایی، تحرک و زنده بودن جامعه ایرانی است.
رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی حضور میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال را نشان دهنده اقتدار و پشتوانه مردمی مستحکم نظام مقدس جمهوری اسلامی و خط بطلانی بر القائات دشمنان و بدخواهان نظام ارزیابی کرد.
ارائه دیدگاههای فضلا و روحانیون در اجلاسیه منطقهای جامعه مدرسین و علمای بلاد
شماری از روحانیون و اساتید و علمای استانهای تهران، سمنان و البرز در نوبت عصر دهمین اجلاسیه منطقهای جامعه مدرسین و علمای بلاد به طرح دیدگاهها و نقطه نظرات خود در خصوص مسائل تبلیغی، فرهنگی و اجتماعی و رسالت روحانیت در مقابله با شبهه افکنی دشمنان و معاندان پرداختند.
حجت الاسلام رحیمی صادق مدیر حوزه علمیه تهران در سخنان خود برگزاری این اجلاسیه بعد از اغتشاشات چند ماهه اخیر را باعث اهمیت و حساسیت مضاعف آن خواند و با اشاره به محوریت جوانان در گام دوم انقلاب، از این که بیش از ۹۰ درصد فعالیت های وزارت ورزش و جوانان به امور ورزش منحصر شده و امر جوانان مورد غفلت قرار گرفته، ابراز تاسف کرد و خواستار تاسیس سازمانی به منظور تمشیت و سازماندهی امور دین و جوانان با تدوین اسناد بالادستی شد.
وی همچنین پیشنهاد کرد تا در کنار جامعه مدرسین اتاق فکر و گروهی متشکل از جوانان مستعد و نخبگان تشکیل شود و مساله جوانان جزو دغدغه ها و مسائل اصلی بخش های مختلف حوزه شود.
مدیر حوزه علمیه تهران در بخش دیگری از سخنان خود حجاب را ضروری دین دانست و با اشاره به برنامه ریزی و هجمه دشمنان علیه این فریضه الهی بر لزوم تدبیر و برنامه ریزی دقیق مسؤولان برای خنثی سازی نقشه های دشمنان تاکید کرد.
وی با تجلیل از خدمات و عملکرد جامعه مدرسین در عرصه های مختلف دفاع از اسلام و انقلاب و آرمان های آن، پیشنهاد کرد تا جامعه مدرسین در جلسات و برنامه های خود به نسل جوان توجه ویژه تری داشته باشد.
حجت الاسلام ربیعی از روحانیون و فضلای استان سمنان دیدگاه های خود را در خصوص اقتضائات تبلیغ برای نسل جدید پرداخت و بر لزوم بهره گیری از ظرفیت مهارتی طلاب و مبلغان جوان تاکید کرد.
وی با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان، بر لزوم تاسی و الگوگیری مبلغان از سیره و روش رسول اکرم (ص) تاکید و پیشنهاد کرد تا روحانیون از کوچک ترین فرصتها بیشترین بهره برداری را داشته و رسالت تبلیغی را در منبر رفتن خلاصه نکنند.
وی همچنین مساله جمعیت را یکی از موضوعات مهم و حساسی دانست که می بایست طلاب، روحانیون و مبلغان حوزه در این خصوص احساس مسؤولیت کرده و این موضوع را در سیاست تبلیغی خود قرار دهند.
حجت الاسلام سید مجتبی آیت اللهی از اساتید حوزه علمیه تهران هم به طرح دیدگاه ها و تجارب خود درباره مسائل آموزشی حوزه های علمیه پرداخت و بر لزوم کیفی گزینی طلاب و نیز آسیب شناسی مشکلات موجود در مسائل علمی طلاب تاکید کرد.
وی هویت طلاب را گره خورده با دین و آموزه های دینی توصیف کرد و گفت: طلاب با قلوب و دل های مردم سرو کار دارند؛ بنابراین باید با همان روحیه اخلاص و فداکاری و ایثارگری بدون توجه به برخی شماتت ها و سؤ رفتارها به رسالت تبلیغی خود عمل کنند.
حجت الاسلام رجبی از روحانیون استان البرز با اشاره به سیر تطور روحانیت، بر لزوم شناخت دقیق وظایف روحانیت در شرایط حساس به منظور تزریق و نهادینه سازی مسائل معنوی و دینی به جامعه کنونی تاکید کرد. وی در ادامه خواستار راه اندازی اردوهای راهیان پیشرفت حوزوی به منظور آشنایی هرچه بیشتر جوانان با ظرفیت و دستاوردهای حوزه و روحانیت شد و ضمن بیان نکاتی درباره لزوم توجه به جوانان در کشور گفت: دین باید پاسخگوی نیاز امروز و آینده جامعه و مردم باشد، لذا ما نباید منتظر باشیم تا دشمنان به ما و ارزش ها ما هجوم آورند و بعد در صدد دفاع برآییم.
حجت الاسلام عالمی از فضلا و روحانیون استان البرز موضوع مهندسی فرهنگی را محور سخنان خود قرار داد و با اشاره به ظرفیت های حوزه و روحانیت به منظور پاسخگویی به نیازهای جامعه، بر لزوم بهره گیری حداکثری از این ظرفیت ها تاکید کرد.
وی با اشاره به سرمایه گذاری دشمنان برای تخریب اعتقادات و باورهای نسل جوان و نوجوان از طریق فضای مجازی، گفت: متاسفانه یله و رها بودن فضای مجازی سبب شده تا دشمنان ما هرچه دلشان بخواهد در این فضا نسل نوجوانان و جوانان که آینده سازان کشور هستند را آماج حملات تخریبی خود قرار دهند.
بیانیه پایانی اجلاسیه منطقه ای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدالله رب العالمین و الصلاه و السلام علی سیدنا و نبینا ابی القاسم المصطفی محمد و علی آله الطیبین الطاهرین سیما بقیه الله فی الارضین.
با تبریک اعیاد شعبانیه به ویژه میلاد با سعادت قطب عالم امکان حضرت بقیه الله الاعظم ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء.
به توفیق الهی و عنایت ولی الله الاعظم حضرت حجت ابن الحسن المهدی ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ و همچنین اجلاسیه منطقهای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به مشارکت علما و فضلای استانهای تهران، البرز و سمنان برگزار گردید.
ما شرکت کنندگان در این اجلاس که با میزبانی شورای محترم سیاستگذاری ائمه جمعه و حضور نمایندگان محترم ولی فقیه در این استانها برگزار گردید و اعاظم محترم استانها در ارتباط با موضوع اجلاس و کمیسیونهای تخصصی پیرامون وظایف روحانیت و حوزههای علمیه در ارتباط با پشتیبانی از نظام اسلامی و خدمت به مردم با اهمیت توجه ویژه به جوانان و فضای مجازی و جهاد تبیین، به بحث و تبادل نظر پرداخته و بر امور ذیل تاکید مینمائیم:
نظام مقدس جمهوری اسلامی از ابتداء پیروزی انقلاب اسلامی همواره آماج کینه ورزی دشمنی استکبار جهانی، به سرکردگی آمریکا و ایادی داخلی و خارجی آن بوده و هست. تحریمهای ظالمانه و فتنههای مکرر بویژه جنگ ترکیبی اخیر که در قالب اغتشاشات سازمان دهی شده بود نمایانگر عمق این کینه توزی ظالمانه است. هدایتهای بیبدیل مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای -دامت برکاته- و حضور امت بیدار و انقلابی در صحنه به ویژه در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن خنثی کننده این توطئههای شوم و نافرجام بوده و به یاری الهی خواهد بود. همین جا مراتب سپاس، تقدیر و خضوع خالصانه خود را به پیشگاه چنین امتی اعلام میداریم و خدای را بر این نعمت بزرگ ولایت شکر می نماییم.
اکنون دشمن با استفاده از تحریمهای ظالمانه و بستر کمبودهای ناشی از آن با استفاده از هجوم تبلیغی در عرصه رسانه و فضای مجازی نسل جوان مؤمن به اسلام و ایران اسلامی را مورد تهدید در معرض آسیب قرار داده است بر همگان به ویژه صاحب نظران و اندیشمندان حوزه و دانشگاه و همه آزاداندیشان است که این تهدیدها را با جهاد تبیین و نهضت آزاد اندیشی تبدیل به فرصت نموده و با اتخاذ شیوههای نوین ابزار دشمنان را بر علیه خودشان به کار گرفته و از ظرفیتهای بینظیر نسل جوان در فرو نشاندن غبار فتنههای این جنگ ترکیبی حداکثر استفاده و بهره را ببرند.
امروز عموم مردم ما به عنوان ولی نعمتان انقلاب، صاحبان اصلی آن به ویژه اقشار آسیب پذیر نیازمند به توجه خاص در رفع مشکلات و کاستیها دارند؛ ضمن تشکر از تلاشهای مسئولین محترم قوای سه گانه در رفع این کمبودها بر اهتمام ویژه و مضاعف آنها در حل این مشکلات تاکید مینماید.
اسلام انقلابی و تحقق احکام آن محور و شاکله نظام مقدس جمهوری اسلامی است دشمنان انقلاب با درک این واقعیت با نشانه گرفتن مظاهر اصلی تفکر انقلاب اسلامی نظیر حجاب و عفاف و سایر مقدسات اسلامی، سعی در تغییر این مسیر مسلّم و باورهای عمومی دارند. که صد البته موفق نبوده و نخواهند شد البته این تلاشهای مذبوحانه با حضور مؤمنان امت انقلابی و توجه شایسته مسئولین ذی ربط و روشنگریهای خواص انقلابی و متدین خنثی و بلا اثر خواهد شد.
مراتب تقدیر و تشکر بی دریغ خود را از مدافعین امنیت، سنگربانان دفاع از حریم آزادی و ارزشهای انقلابی که مظلومانه جان خود را در طبق اخلاص گذاشته تا توطئههای دشمنان اسلامی و انقلاب را خنثی نمایند اعلام داشته به لزوم تقویت و تشویق و حمایت این عزیزان تأکید مینماید.
در خاتمه با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل -قدس سره- و شهیدان انقلاب به ویژه سردار شهید قاسم سلیمانی و همه عزیزانی که در سالهای گذشته همسنگر ما در دفاع از کیان اسلام، انقلاب و ارزشهای اسلامی بودند؛ برای سلامتی و طول عمر مقام معظم رهبری و سایر مراجع عظام تقلید -دامت برکاتهم- دعا نموده و ظهور و تعجیل در فرج مولایمان حضرت ولی عصر ـ ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء ـ را از خداوند منان مسئلت مینماییم.
و آخر دعوانا ان الحمدلله رب العالمین
∎
نظر شما