«دنیس راس» مشاور سابق باراک اوباما در یادداشتی در پایگاه «یو اس نیوز» نوشت: تا حصول توافق مورد نظر باید به ایران فشار بیاوریم.
راس افزود: چرا ایرانیها بر این موضوع تاکید دارند که همه تحریمها باید فورا برداشته شوند؟ مردم ایران خواهان پایان دادن به تحریمها، وضعیت بهتراقتصادی و انزوای کمتر بینالمللی هستند.
وی در ادامه نوشت: چرا وقتی ایران آماده پذیرش تقاضاهای حیاتی ما نیست، تحریمها را تخفیف و کاهش دهیم؟
مشاور سابق اوباما تاکید کرد: اکنون زمان آن نیست که دولت به 30 ژوئن(10 تیرماه) به عنوان ضربالاجلی که نباید از آن تخطی شود، نگاه کند.۳۰ ژوئن مقدس نیست.
نشست ظریف و همتایان اروپایی در لوکزامبورگ
دیروز(یکشنبه) مذاکرات هستهای ایران و 1+5 با نشست معاونان وزیر امور خارجه ایران و معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وین، پایتخت اتریش برگزار شد.
پس از نشست یک ساعته معاونان ظریف و موگرینی، وندی شرمن نیز به این مذاکرات پیوست.
در ادامه رایزنیهای هستهای در راستای حصول توافق جامع، امروز(دوشنبه) محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دیگر همتایان اروپایی (وزرای خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس) در لوکزامبورگ دیدار میکند. وی پس از این دیدارها راهی وین خواهد شد تا گفتوگوها را آنجا ادامه دهد.
تاکنون هفت دور مذاکره در راستای نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برگزار شده و هشتمین دور آن نیز از روز چهارشنبه 27 خرداد ماه در وین در جریان است.
دهم تیر ماه پایان ضرب الاجل تمدید هفت ماهه توافقنامه ژنو است.
به گزارش فارس، «لوران فابیوس» وزیر امور خارجه فرانسه در سفر دورهای به غرب آسیا در قاهره، پایتخت مصر در مصاحبه با خبرنگاران گفت: ما تا 30 ژوئن که مهلت نهایی مذاکرات در خصوص برنامه هستهای ایران است، فرصت داریم و من قصد دارم با آقای ظریف دیدار کرده و با وی گفتوگویی داشته باشم تا بدانم موضع ایرانیها در خصوص این مسئله چگونه است.
همانطور که در روزهای منتهی به توافق ژنو، فرانسه بر لزوم یک توافق محکم تاکید میکرد، این بار نیز در آستانه توافق احتمالی، فابیوس تاکید کرد که خواستار یک توافق هستهای محکم و قابل تأیید است.
نیاز آمریکا
به توافق هسته ای
پایگاه اطلاعرسانی «هیل» وابسته به کنگره آمریکا در گزارشی ضمن اذعان به «نیاز آمریکا به توافق هسته ای» تاکید کرد: توافق هستهای در صورت نهایی شدن یکی از مهمترین دستاوردهای سیاست خارجی دولت باراک اوباما خواهد بود.