شناسهٔ خبر: 59007213 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

مصوبه کمیسیون تلفیق برای اخذ مالیات از ویلاها و خانه‌‌های لوکس

عضو کمیسیون تلفیق مجلس از مصوبه امشب این کمیسیون برای اخذ مالیات از خانه‌ها و ویلاهای لوکس با قیمت بیش از 20 میلیارد تومان خبر داد.

صاحب‌خبر -

عضو کمیسیون تلفیق مجلس از مصوبه امشب این کمیسیون برای اخذ مالیات از خانه‌ها و ویلاهای لوکس با قیمت بیش از 20 میلیارد تومان خبر داد.

حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌‌الدینی عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به نشست امشب کمیسیون تلفیق بودجه گفت:‌ در این جلسه اعضای کمیسیون مالیات برخانه و ویلاهای لوکس را مصوب کردند.

وی افزود: براساس این مصوبه خانه‌ها و ویلاهای لوکس که قیمت بیش از 20 میلیارد تومان داشته باشند مشمول مالیات بر خانه‌های لوکس می‌شوند که در این مصوبه قید جمعیت شهرهایی که این ویلا‌ها و خانه‌ها در آن قرار دارد نیز حذف شده است.

عضو کمیسیون تلفیق مجلس شوای اسلامی اظهار داشت: علاوه بر این براساس این مصوبه خانه‌هایی که قبل از 10سال اخیر توسط مالک خریداری شده‌اند و علت افزایش قیمت‌ آنها تورم در سال‌های اخیر بوده مشمول مالیات بر خانه‌های لوکس نمی‌شوند.

همچنین، مالک شریعتی عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس نیز در گفت‌وگوی دیگری با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس در تشریح جزئیات بیشتری از مصوبه کمیسیون تلفیق گفت است: طبق این مصوبه، زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغ‌ویلاهای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و خانه‌های مجلل (لوکس) که ارزش روز آن‌ها بیش از دویست میلیارد (۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال باشد، مازاد بر این مبلغ، مشمول مالیات به میزان دو در هزار می‌شوند.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای سال مالک موارد مذکور باشد. افرادی که مالک فقط یک خانه بوده و در ده سال اخیر تغییر مالکیت نداده‌اند، از شمول این حکم مستثنا هستند./فارس

شروط برخورداری مشاغل از تخفیف مالیاتی

کمیسیون تلفیق امروز در جریان بررسی موارد ارجاعی لایحه بودجه ١۴٠٢ در بخش درآمدی شروطی را برای مشاغل تعیین کرد که در صورت خوداظهاری مالیاتی از تخفیف مالیاتی برخوردار شوند.

به گزارش ایسنا، مهدی طغیانی عضو کمیسیون تلفیق در توضیح جلسه امروز کمیسیون تلفیق برای بررسی مواد ارجاعی لایحه بودجه سال 1402 گفت: در این جلسه بند (ل) تبصره (6) اصلاح شد؛ این بند حکم تبصره (7) ماده (105) و تبصره ماده (113) قانون مالیات‌های مستقیم را موقوف‌الاجرا می‌کرد.

وی ادامه داد: تبصره (7) ماده (105) تأکید می‌کند اگر فردی خوداظهاری مالیاتی داشت یعنی اظهار 10 درصد درآمد بیشتر کرد، به ازای هر 10 درصد یک درصد به آن فرد تخفیف داده شود که این مسئله برای شرایط عادی در نظر گرفته شده بود.دولت در لایحه خود آورده بود که این مسئله به طور کل موقوف‌الاجرا شود اما کمیسیون تلفیق مصوب کرد که 10 درصد درج شده در قانون به 20 درصد تغییر کند یعنی هر 20 درصد افزایش درآمد ابرازی مشمول یک درصد تخفیف مالیاتی خواهد شد.

طغیانی همچنین گفت: بند (ن) تبصره (6) درباره حقوق ورودی ماشین آلات، تجهیزات، قطعات و مواد اولیه واسطه‌ای تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی اصلاح شد؛ پیش‌تر شرکت‌های دانش‌بنیان‌ از حقوق گمرکی واردات ماشین آلات و تجهیزات معاف بودند. اما در سال 1400 با اجرایی شدن قانون جهش تولید دانش بنیان این بخش‌ها از معافیت خارج و حقوق گمرکی آنها 4 درصد شد، آن هم در شرایطی که نرخ ارز 4200 تومانی هم به نرخ ETS یعنی 23 هزار تومان تبدیل شده بود؛ این مسئله هزینه سرسام‌آوری را به واحدهای تولیدی تحمیل می‌کرد لذا کمیسیون تلفیق بر اساس مصوبه خود این حقوق گمرکی را از 4 درصد به یک درصد تبدیل کرد.

طغیانی در پایان بیان کرد: بر اساس این مصوبه این حقوق گمرکی شامل ماشین آلات و تجهیزات، قطعات و مواد اولیه واسطه‌ای تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی خواهد شد.

نظر شما