صاحبخبر - به گزارش خبرگزاري موج، مديرکل دفتر زيستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محيط زيست گفت: براي جلوگيري از استفاده بيرويه از آب و بهبود شرايط درياچه اروميه، بايد رويکرد مديريت ريسک را جايگزين مديريت بحران کرد.
حميد گشتاسب افزود: سازمان حفاظت محيط زيست از اوايل سال 1378 مکاتبات و هشدارهاي لازم درخصوص روند نزولي سطح آب درياچه اروميه و لزوم بازنگري در رويکردهاي توسعه منطقه را به مراجع مختلف دولت و مجلس شوراي اسلامي اعلام کرده که سوابق مربوط به آن در آرشيو سازمان موجود است.
وي با تأکيد بر لزوم تغيير الگوي مديريت سنتي مناطق حساس زيستي همچون تالابها، گفت: طرح حفاظت و احياء تالابهاي کشور با تمرکز بر سه تالاب اروميه، پريشان و شادگان با مشارکت UNDP از سال 1383 آغاز شده است.
وي اظهار کرد: پيگيريهاي لازم براي تصويب بند «الف» ماده 67 قانون برنامه چهارم درخصوص اجراي مديريت زيست بومي در زيست بومهاي حساس با تأکيد بر درياچه اروميه نيز انجام شده است.
گشتاسب در ادامه گفت: سازمان حفاظت محيط زيست با آسيبشناسي که از دو دهه پيش درخصوص شرايط درياچه اروميه انجام داده است، به اين نتيجه رسيده که استفاده بيرويه از آب به دنبال گسترش کشاورزي، تأسيس سدها و حفر چاههاي غيرمجاز، نقش اساسي در ايجاد اين وضعيت بحراني داشته است.
به گفته وي، حل اين مشکل نيازمند توجه به رويکردهاي مديريت زيست بومي با دو هدف مشارکت دادن تمامي ذي نفعهاي دولتي و غيردولتي درياچه اروميه و ارزيابي مسائل درياچه اروميه در سطح حوضه آبريز است.
گشتاسب با اشاره به اينکه سازمان حفاظت محيط زيست در جهت ارتقاي کيفيت مديريت مناطق ويژه و حساس زيستي همچون درياچه اروميه و همچنين، جايگزين کردن رويکرد مديريت ريسک بجاي مديريت بحران، اقدام به ايجاد مرکز هماهنگي، پايش و آيندهپژوهي درياچه اروميه کرده است، افزود: بدون ترديد، تمامي فعاليتهاي تحقيقاتي، پايش و ارزيابي که توسط اين مرکز انجام ميشود با مشارکت تمامي دانشگاهها و مراکز تحقيقاتي منطقه خواهد بود.∎
نظر شما