به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان، مراسم جشن مبعث پیامبر گرامی اسلام(ص) شامگاه جمعه 28 بهمن ماه 1401، با حضور سفیر، اعضای سفارت، شخصیتهای فرهنگی و ادبی تاجیک و جمع زیادی از ایرانیان مقیم در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان برگزار شد.
این مراسم شادی و سرور با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز و با برنامه مولودیخوانی، اجرای دکلمه توسط دانشآموزان مجتمع آموزشی سفارت و مسابقات پرسش و پاسخ ادامه یافت.
در این مراسم با شکوه معنوی محمدتقی صابری سفیر فوق العاده و نماینده تامالاختیار جمهوری اسلامی ایران در این مراسم با تبریک بعثت پیامبر گرامی اسلام به عموم مسلمانان جهان و حاضران در مراسم با تلاوت آیه 164 سوره آل عمران «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَكِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ » طی سخنانی اظهار داشت:
اهداف بعثت پیامبر مکرم اسلام (ص) را ما میتوانیم با استفاده از آیات از قرآن اینگونه بیان کنیم: «یُزَكِّیهِم» (آلعمران، 164) اخلاق و تربیت، تزکیه نفس، «یعلمهم» تعلیم و آموزش، مسئله دیگر بندگی خدا، «اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ» (نحل/36) و حدیث شریف نبوی «لاتَمِّمَ مَكَارِمَ الاخْلاقِ».
سفیر ایران در تاجیکستان گفت: یکی از خصوصیات بارزی که خداوند در قرآن درباره پیامبراسلام (ص) مطرح می کند، این است که می فرماید « من انفسکم؛ پیامبر از خودتان است». یعنی پیامبر اسلام (ص) مردمی بوده است و این تصویر کلی است که قرآن درباره ایشان بیان فرموده است.
محمدتقی صابری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: نکته دیگر این است که وقتی قرآن مهمترین ویژگی پیامبر اسلام(ص) را مطرح می کند، می فرماید « او رحمت برای عالمین بود » یعنی رأفت، مهربانی، نرمش با مردم و حتی با دشمنان از ویژگی های رفتاری پیامبر(ص) بوده است. پیامبر اسلام (ص) در سرزمینی برانگیخته شد که سال های سال جنگ های خونین قبیله ای در آنجا رایج بود، کافی بود یک نفر از قبیله ای به دست فردی از قبایل دیگر کشته شود چنان جنگی بر افروخته می شد که چندین دهه طول می کشید و چندین قربانی برجای می گذاشت و اگر کسی اشعار عصر جاهلیت را بخواند، می تواند به نمونه هایی از این دست راه پیدا کند. خداوند در قرآن به پیامبر می فرماید« کاری که تو کردی این بود که دل های گسسته از هم را به هم پیوسته کردی» «اذْکُرُوا نِعْمَتَ ا للَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ» به یاد آورید زمانی که شما دشمن بودید و پیامبر الفت در قلب ها ایجاد کرد» پیامبر کوشش کرد که به آنها بفهماند رنگ مهم نیست، نژاد تعیین کننده نیست پول و ثروت و امکانات، منزلت و مقام انسان را مشخص نمی کند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان با ذکر این نکته که ارزش انسان به دانش، علم، تقوا و ایمان است، گفت: اگر کسی این ویژگی ها را داشته باشد، نسبت به دیگران برتری دارد و خداوند پیامبر مکرم اسلام صلوات اله علیه را به عنوان اسوه و الگو معرفی کرده است، یعنی الگو و سرمشقی برای زندگی انسان در همیشه تاریخ و این اسوه را دقیق به ما شناسانده است که چه ویژگی هایی دارد. ما چه در فردیت و چه در ملیت نظام اجتماعی باید خود را به پیامبر که اسوه و سرمشق برای همه انسان هاست، نزدیک کنیم.
در بخش دیگری از این مراسم زیبای معنوی، «استاد دولتمند خال» خواننده نامی تاجیک با اجرای چند شعر و آهنگ در وصف پیامبر اسلام(ص) بر شادی و سرور حاضران افزود.
شایان ذکر است که در پایان این مراسم معنوی، سفیر جمهوری اسلامی ایران به شرکت کنندگانی که به سوالات مربوط به ابعاد زندگانی پیامبر گرامی اسلام پاسخهای صحیح دادند، جوایزی تقدیم کرد.
انتهای پیام/
∎
نظر شما