آرمان: چهارشنبه گذشته بانك مركزی نرخ رشد اقتصادی سال 1393 را 3 درصد عنوان كرد و وزیر اقتصاد نیز پس از پایان جلسه هیات دولت با تكیه بر همین عدد گفت پس از اعلام نرخ رشد سه فصل از سال فصل چهارم هم محاسبه شد که بر اساس این محاسبات، نرخ رشد اقتصادی ما در سال 1393 معادل سه درصد اعلام شد.از سوی دیگر مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نرخ صحیح رشد اقتصادی را 2درصد دانست و اعلام كرد شواهد آماری موجود نشان میدهد نرخ مذکور دچار بیش برآوردی است. در خصوص تغایر این آمار با ابراهیم نكو، عضو كمیسیون اقتصادی مجلس گفتوگوی كوتاهی انجامدادیم كه در پی میآید.
پس از اینكه بانك مركزی نرخ رشد اقتصادی را 3 در صد اعلام كرد، مركز پژوهشهای مجلس نرخ2 درصد را برای این رشد صحیح دانست. علت این تغایر را در چه میبینید؟
متاسفانه چندین سال است كه درمورد اعلام نرخ رشد یا تورم و از این قبیل شاخصها كه در جامعه بسیار مهم تلقی میشوند برخی نگرانیها وجود دارد .امروز بانك مركزی یك رقم اعلام میكند ،مركز آمار یك عدد و مركز پژوهشهای مجلس هم یك عددرا اعلام میكند.البته آمار مركز پژوهشها با توجه به مطالعاتی كه دارد و مطابق بررسیهایی كه به نوعی كارشناسی شده و فنی است نزدیك به واقعیتهاست .اما باز دوباره مركز پژوهشها مرجع رسمی اعلام اینگونه مسائل مهم در كشور نیست ولی نظر خود را اعلام میكند و در واقع این نظر نافی نظرات مراكزی كه باید اظهارنظر بكنند نیست. مركز پژوهشها یك مطالبی را بررسی میكند و سعی میكند در نتیجهگیری خطا در آن كمتر باشد .بانك مركزی و مركز آمار هنوز نتوانستهاند مشكل خود را حل كنند تا یكی از آنها بتواند اظهارنظركننده نهایی باشد.در هرصورت این تناقض خصوصا بین كسانی كه اهل فن و كارشناس هستند پذیرفته نیست.عدد یك در رشد اقتصادی بسیار مهم است و به ازای یك درصد رشد اقتصادی معمولا حدود 100 هزار نفر حالا كمتر یا بیشتر اشتغالزایی باید وجود داشته باشد.
فكر نمیكنید این اختلافنظر روی سیاستگذاریهای كلان كشور در حوزه تصمصمگیریها تاثیر منفی بگذارد؟
بله این نكته بسیار مهم است .اظهارنظر اینگونه با اختلاف یک درصد آن هم در مبحثی مثل رشد اقتصادی قاعدتا باعث انتظارات افراد میشود و با بررسی و مقایسه میبینند آن چیزی كه باید اتفاق میافتاده محقق نشده است. مهم این نیست كه بیاییم و اظهارنظری كنیم و فردا در جامعه نتوانیم پاسخگو باشیم. كارشناسان چگونه این را تحلیل كنند و آیا به سادگی خواهند گفت كه یك درصد چیزی نیست .
برای خروج از این تشكیك چه باید كرد؟
بهنظرم باید دولت واكنش خود را در این زمینه نشان دهد و با آمار و ارقام و با یك مدلهایی كه دراختیار دارد و مورد پذیرش صاحبنظران قرار خواهد گرفت بتواند اظهارنظر واقعی و منطقی خود را داشته باشد كه بعدا تحلیل آن برای صاحبنظران واهل فن راحت باشد. امیدواریم دولت در این راستا بررسی كند و ببیند مركز پژوهشها و بانك مركزی چگونه این آمار را بررسی كردهاند و بتواند اظهارنظر خود را نیز داشته باشد.
click here
click why women cheat on their husband
click here
click why women cheat on their husband
∎