شناسهٔ خبر: 5858164 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

مربی خارجی استقلال چه کسی است؟

«استیماچ» یا «فاریاس»

صاحب‌خبر -

شرق: روز گذشته برای نیمه آبی‌پوش پایتخت روز مهمی بود؛ بالاخره ایگور استیماچ کروات به تهران رسید و مذاکرات او با مسئولان باشگاه استقلال هم جریان یافت. استیماچ که مثل بسیاری دیگر از کروات‌ها «خوش‌مشربی» را خیلی ‌خوب از بر است، در رفتارش با خبرنگاران و مسئولان باشگاه استقلال طوری وانمود می‌کرد که گویی بیش از 10 سال است در ایران سابقه مربیگری دارد! استیماچ که با هم‌وطنش برانکو ایوانکوویچ به تهران رسیده، مهر تأیید سرمربی پرسپولیس را هم دارد؛ برانکو در صحبت‌هایی که در بدو ورودش با خبرنگاران در تهران داشت، گفت: «او هفت سال شاگرد من بوده و سابقه بازیگری فوق‌العاده‌ای هم دارد. نمی‌دانم با استقلال کارش به کجا کشیده می‌شود ولی به‌هرحال می‌دانم که او آدم موفقی است». استیماچ هم به باشگاه استقلال رفت تا خیلی‌سریع جلسه‌اش را برگزار کند؛ جلسه‌ای که چند بار پشت درهای بسته برگزار شد و بیرون از در هم ادامه یافت. 
استیماچ مربی استقلال شد
حضور او در باشگاه و استقبال به‌نسبت گرمی که از ایگور شده بود، نشان می‌داد ظاهرا توافقات اولیه صورت پذیرفته و این جلسه بیشتر به نهایی‌کردن موضوع برمی‌گردد. حتی صحبت‌هایی که استیماچ از روی خوشبینی در گفت‌وگو با خبرنگاران داشت هم این شایعه را قوت بخشید: «جلسه مثبتی بود اما برای اینکه مذاکرات ما کامل شود، باید از امکانات باشگاه دیدن کنم. می‌دانم که باشگاه استقلال باشگاه بزرگی است و 20 میلیون طرفدار دارد و حق این هواداران قهرمانی است». شایعه توافق نهایی او با استقلال زمانی بیشتر شد که استیماچ حتی از دستیارانش در ایران هم صحبت کرد: «من خیلی چیزها در مورد فوتبال ایران می‌دانم. دستیارانم در اینجا چند سال کار کرده‌اند و اطلاعات کافی را در مورد فوتبال ایران به من داده‌اند. دستیارانم همان همکاران زلاتکو کرانچار در ایران هستند».
صدقه‌دادن استیماچ
او بعد از صحبت‌های اولیه‌ای که با باشگاه داشت، درخواست کرد سری هم به کمپ باشگاه استقلال بزند. اقدامی که در بدو ورود با دادن صدقه 50 دلاری همراه شد! در واقع او با دیدن صندوق صدقه‌ای در نزدیکی کمپ، کارش را با دادن صدقه شروع کرد، هرچند که تجهیزات این کمپ چندان چشم او را نگرفت: «امکانات کمپ معمولی است و نمی‌توانم بگویم در حد عالی است. برای من سؤال است که تیم‌های پایه باشگاه کجا تمرین می‌کنند». توضیحاتی که یکی، دو خبرنگار به او درباره تیم‌های پایه دادند ظاهرا برایش قانع‌کننده بود. 
استیماچ مربی استقلال نمی‌شود
بااین‌حال و پس از نشانه‌های مثبت اولیه، شایعات توافق او با باشگاه استقلال عصر روز گذشته تغییر کرد و مواردی عکس آن سرزبان‌ها افتاد. «اختلاف مالی مهم‌ترین مسئله‌ای است که اجازه نمی‌دهد باشگاه با این مربی کروات به توافق برسد». این موضوع بعد از جلسه ثانویه استیماچ با مسئولان استقلال مطرح شد. البته صحبت‌های مدیربرنامه‌های این مربی کروات هم نشان داد که توافقی حاصل نشده است: «از نظر فنی مشکلی وجود ندارد اما هنوز بحث‌های دیگری هم مطرح است. درباره مسائل مالی هم بحث‌هایی شد ولی هنوز توافقی بین طرفین ايجاد نشده است». این موضوع در صحبت‌های کردنوری، یکی از اعضای هیأت‌مدیره باشگاه استقلال هم بازتاب داده شد تا «پول» مهم‌ترین موضوع اختلاف‌نظر باشد: «کمی اختلاف بین ارقام پیشنهادی باشگاه و این مربی وجود دارد و ما روی پیشنهاد استیماچ در رقم اولیه با او اختلاف‌نظر داریم».
بعد از ابهامات مطرح‌شده، بهرام افشارزاده، مدیرعامل باشگاه استقلال توضیحات مفصلی در این‌باره ارائه کرد؛ توضیحاتی که نشان می‌دهد همه چیز به امروز برمی‌گردد؛ درواقع قرار است مسئولان باشگاه استقلال با اعضای وزارت ورزش و سجادی، فردی که ظاهرا مسئولیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از سوی وزارت به او سپرده شده است، درباره پیشنهاد مالی ایگو استیماچ جلسه داشته باشند. البته افشارزاده بحث این موضوع که استقلال پول ندارد را واقعی ندانست: «چه کسی گفته ما پول نداریم؟! وزارت ورزش مبالغی را در اختیار ما قرار داده است و ما هم نمی‌توانیم ساکت بنشینیم و تیم را رها کنیم. مطمئن باشید مبلغی را از هر کجا باشد تهیه می‌کنیم و کار خود را با مربی و بازیکنان انجام می‌دهیم». او البته شایعات به‌وجودآمده درباره عدم توافق با استیماچ را هم رد کرد و گفت: «روی عقد قرارداد با استیماچ خوشبین هستیم. او مربی باتجربه‌ای است و مربی تیم ملی بوده است. همچنین متوجه شدیم کاندیدای کسب ریاست فدراسیون فوتبال کشورش هم بوده است. احساس می‌کنیم او فردی سالم است و می‌تواند به استقلال کمک کند».
یک برزیلی مربی می‌شود؟ 
با وجود صحبت‌های مثبت افشارزاده به نظر می‌رسد این باشگاه هنوز باب مذاکره با سرجیو فاریاس را باز گذاشته است تا درصورتی‌که امروز با استیماچ به توافق نرسد، این مربی برزیلی به تهران بیاید و مذاکرات را شروع کند. البته این موضوع که گفته می‌شود این مربی برزیلی در حال حاضر با تیمی در تایلند هم قرارداد دارد، توسط خود افشارزاده رد شد تا به‌نوعی تعلیق در انتخاب سرمربی همچنان باقی بماند. افشارزاده در این مورد گفت: «تا جایی که ما اطلاع داریم، مربی برزیلی مدنظر ما با باشگاهش در تایلند قرارداد ندارد». افشارزاده البته صحبت مهم دیگری هم کرد که نشان می‌دهد این باشگاه اصرار دارد تا مربی خارجی بیاورد: «به‌هرحال ما همه تلاش خود را می‌کنیم تا یک مربی خارجی هدایت استقلال را برعهده بگیرد. در این خصوص هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده و اجازه دهید کار به سلامت جلو برود تا تصمیم نهایی را اتخاذ کنیم».
افتخارات فارياس: 
 قهرمان مسابقات زیر 17 سال آمریکای جنوبی با تیم نوجوانان سانتوس
قهرمان دسته دوم برزیل با تیم باربارنزه در سال 2004
 قهرمان لیگ کره جنوبی در سال 2007 به‌همراه پوهانگ
مربی برتر کره جنوبی در سال 2007
قهرمان جام حذفی کره در سال‌های 2008 و 2009
 قهرمان لیگ قهرمانان آسیا در سال 2009 به‌همراه پوهانگ
 کسب رتبه سوم جام جهانی باشگاه‌ها در سال 2009 به‌همراه پوهانگ
افتخارات استيماچ: قهرمانی لیگ کرواسی در سال 2005 با هایدوک اشپیلت