شناسهٔ خبر: 5858116 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه خراسان | لینک خبر

رويترز: شانس توافق درحال افزايش است اما اختلافات همچنان وجود دارد

صاحب‌خبر -

حدود دو هفته اي هست که نشست هاي کارشناسي در شهر وين در راستاي نگارش پيش نويس متن برجام در جريان است. معاونين و مديران سياسي وزارتخانه هاي 3کشور اروپايي (فرانسه، انگليس و آلمان ) نيز در وين حضور دارند و انتظار مي رود که با پيوستن مذاکره کنندگان چيني و روسي، ديدارها فشردگي و تنوع بيشتري به خود بگيرند. در اين ميان، معاون وزير خارجه روسيه خبر داد که وزراي خارجه ايران و ۱+۵ پس از ۴ تير با يکديگرديدار مي کنند .رويترز نيز به نقل از مقام هاي غربي و ايراني اعلام کرد که علي رغم برخي موانع موجود در روند مذاکرات به نظر مي رسد احتمال دستيابي به توافق که بر اساس آن برنامه هسته اي ايران حداقل ده سال محدود خواهدشد، بيشتر شده است.

ريابکوف:موضوعات دشوار در مقايسه با هفته گذشته کاهش يافته است

ايران و 1+5کمتر از 2هفته براي دستيابي به موافقتنامه اي نهايي درباره برنامه هسته اي ايران فرصت دارند. به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، سرگئي ريابکوف معاون وزير امور خارجه روسيه ديروز در گفتگو با خبرنگاران با بيان اينکه وزراي خارجه ايران و ۱+۵ پس از ۴ تير ديدار مي کنند اعلام کرد که مذاکرات به روندي بي وقفه تبديل شده است و هيئت ها در وين حضور دارند و مطمئنا تا اواخر ماه ژوئن در پايتخت اتريش باقي خواهند ماند و ممکن است چندين روز در ماه ژوئيه نيز مذاکرات ادامه يابد. اما من بر اين باورم که امکان تکميل مذاکرات تا روز 30 ژوئن(9تير)وجود دارد. ريابکوف همچنين گفت: حدود پنج تا هفت موضوع همچنان حل نشده باقي مانده است. او گفت:«ابعاد دشوار همچنان باقي مانده اند اما اين ابعاد دشوار در مقايسه با هفته گذشته کاهش يافته است و حدود پنج تا هفت موضوع باقي مانده است».همزمان،رويترز گزارش داد که علي  رغم اختلافات، شانس توافق نهايي با ايران رو به فزوني است .به گزارش نسيم اين رسانه انگليسي اين خبر را از قول مقامات آگاه ايراني و آمريکايي اعلام کرده و افزوده بر خلاف اظهارات رسمي مقامات آمريکايي شانس توافق بالاتر از ۵۰ درصد است. يک مقام ايراني نيز به رويترز گفته است که شانس حصول توافق ۷۰ درصد است.همچنين به گزارش تسنيم، آمانو،مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي مي گويد نيازي نيست که آژانس تا ۳۰ ژوئن (۹ تير) اطمينان دهد که برنامه هسته اي ايران داراي فعاليت هاي نظامي نبوده است.

اما 4روز پس از آن که جان کري گفت که فعاليت هاي گذشته ايران براي واشنگتن ملاک نيست و نگاه آنها به آينده است،برخي کارشناسان آمريکايي ورسانه هاي غربي اين اظهارات را به چالش کشيده اند. به اعتقاد کري، « فعاليت هاي ايران در گذشته نياز به بررسي دارد ولي تحريم ها پيش از رفع نگراني هاي آژانس هم قابل برچيدن است».البته کري به بيان جملات متناقض در اين باره هم پرداخت. وي در ادامه مواضع قبلي دولت آمريکا هرگونه توافقي را منوط به پذيرش بازرسي از اماکن نظامي دانست و تاکيد کرد که موضع آمريکا در مورد مذاکرات تغيير نکرده است.درعين حال، دبکافايل، وابسته به رژيم صهيونيستي، نوشت:« اظهارنظر اخير وزير امور خارجه آمريکا نشان مي دهد واشنگتن مي خواهد در مذاکرات هسته اي خود با ايران کوتاه بيايد». روزنامه واشنگتن پست با اشاره به اظهارات جان کري تاکيد کرد که تمايل به مصالحه با ايران، چشم اوباما و کري را کور کرده است. باب کروکر رئيس کميته روابط خارجي سناي آمريکا نيز بابيان اينکه بسياري از خط قرمزهاي آمريکا در مذاکرات نقض شده است، گفت: مسيري که تيم مذاکره کننده آمريکا با ايران طي مي کنند، نگران کننده است. ديويد آلبرايت رئيس موسسه علوم وامنيت بين الملل هم سخنان کري را تضعيف موضع قبلي آمريکا و يا حداقل پيش درآمدي براي تضعيف آن در آينده دانست.

برچسب‌ها: