شناسهٔ خبر: 58502421 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مهر گزارش می دهد؛

حضور جهادی روحانیون و طلاب در مناطق زلزله زده خوی

ارومیه - بعد از وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریشتری گروه های جهادی، روحانیون، طلاب و گروه های مردمی به صورت جهادی در مناطق زلزله زده خوی حاضر شده و مشغول خدمت رسانی به مردم زلزله زده هستند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- سکینه اسمی: پس از وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریشتری شنبه شب در خوی بلافاصله گروه‌های جهادی، طلاب، مبلغان، روحانیون و سایر افراد با حضور میدانی در مناطق زلزله زده به دلیل حجم بالای خرابی‌های زمین لرزه و نیز سرمای هوا به یاری مردم زلزله خود شتافتند.

هم اکنون بیش از ۶۰ گروه جهادی در مناطق زلزله زده خوی حضور دارند و مشغول خدمت رسانی، امدادرسانی و کمک رسانی به مردم زلزله زده خوی هستند، راه اندازی چادرهای فرهنگی، امدادی، موکب‌های پذیرایی و خدمت رسانی، کمک به مردم زلزله زده خوی برای جمع آوری وسایل منازل، توزیع نان، اقلام امدادی، پتو و جمع آوری کمک‌های مردمی بخشی از اقدامات گروه‌های جهادی تاکنون در منطقه زلزله زده خوی است.

امروز سه شنبه با توجه به بارش برف و برودت هوا فعالیت این گروه‌های جهادی نیز تقویت شده و با همکاری گروه‌های مردمی ضمن جمع آوری کمک‌های مردمی، اقلام ضروری مردم منطقه فعالیت‌های جهادی نیز استمرار خواهد داشت.

در گزارش‌های بعدی خبرگزاری مهر از روند فعالیت گروه‌های جهادی، روحانیون و طلاب در منطقه زلزله زده خوی منتشر خواهد کرد.

حضور جهادی روحانیون و طلاب در مناطق زلزله زده خوی

حضور نیروهای جهادی و طلاب در مناطق زلزله زده

رئیس اداره تبلیغات اسلامی خوی با اشاره به حضور نیروهای جهادی از جمله روحانیون، هیئتی‌ها و نیروهای جهادی بعد از وقوع زمین لرزه خوی به صورت میدانی در مناطق زلزله زده خوی حضور دارند، گفت: لحظه وقوع زلزله جلسه هماهنگی برنامه‌های دهه فجر در دفتر امام جمعه خوی در حال برگزاری بود که زلزله موجب نیمه تمام ماندن جلسه شد و از همان لحظه بلافاصله طلاب و روحانیون و هیئتی‌ها طی جلسه‌ای جهت هماهنگی گرد هم آمده و به روستاهای اطراف و مناطق زلزله زده جهت شناسایی نیازها و امدادرسانی اعزام شدند.

حجت الاسلام محسن مسلمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در مورد افراد و نیروی جهادی فعلاً، نیروهای بومی شهرستان اعم از طلاب، هیئتی‌ها و نیروهای جهادی کف میدان هستند و کفایت می‌کند، گفت: الان مهم‌ترین نیاز منطقه، چادر، پتو، بخاری، لوازم گرمایشی، مواد غذایی، نان و ظروف یکبار مصرف است.

وی اضافه کرد: از لحظه‌ای که زلزله رخ داده است طلاب شبانه روز بدون استراحت در خدمت زلزله زده‌ها هستند و با توجه به حجم گسترده خسارات وارده بر خانه‌ها و استمرار پس لرزه‌ها، مردم چون نمی‌توانند به منازل خود برگردند، مجبور هستند در چادرهای موقت زندگی کنند و لذا نیاز جدی به چادر وجود دارد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی خوی تصریح کرد: از لحظات اولیه زلزله استاندار، وزیر کشور، رؤسای اورژانش و هلال احمر، امام جمعه خوی ودیگر مسئولین استانی و شهرستانی در منطقه حاضر هستند و کمک‌های لازم را به زلزله زده‌ها انجام می‌دهند و تاکنون بیش از ۳۰ کمپ برای زلزله زده‌ها ایجاد شده است اما با توجه به اینکه شهرستان خوی بیش از ۴۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و دمای هوا بسیار سرد است، تعداد چادرهای اهدا شده کافی نیست و لذا از هموطنان تقاضا داریم در این زمینه کمک کنند.

حضور جهادی روحانیون و طلاب در مناطق زلزله زده خوی

آشپزخانه طبخ غذای گرم روزانه برای ۱۰ هزار نفر در خوی با همکاری طلاب

حجت الاسلام مسلمی خاطرنشان کرد: تاکنون کمک‌های مردمی مورد رضایت بود اما نیاز مردم بسیار بالا است و مردم از حضور مسئولین در مناطق زلزله زده رضایت دارند.

وی تاکید کرد: بیشترین آسیب‌ها در شهر فیرورق، روستاهای زیوه حسن خان، شهرک ولیعصر خوی و مسکن‌های مهر شهر می‌باشد که تا حد امکان و توان امداد رسانی‌ها صورت گرفته است اما باز هم نیاز است.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی از راه اندازی آشپزخانه طخ غذای گرم در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: به همت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) آشپزخانه طبخ غذای گرم روزانه برای ۱۰ هزار نفر از امروز در مناطق زلزله زده با همکاری و کمک طلاب راه اندازی می‌شود.

حضور جهادی روحانیون و طلاب در مناطق زلزله زده خوی

آب، نان، پتو و اقلام بهداشتی از نیازهای اولیه مردم خوی است

راهیار تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی نیز در خصوص حضور نیروهای جهادی در منطقه زلزله زده خوی گفت: تعدادی از امامان مستقر در خوی و شهرستان‌های استان، علاوه بر جمع آوری کمک‌های مردمی برای زلزله زدگان خوی اقدام به تشکیل تیم‌های جهادی برای عزیمت به خوی کرده‌اند.

حجت الاسلام رحیم خلیل زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حضور گروه‌های جهادی در خوی افزود: بخشی از کمک‌های مردمی برای زلزله زدگان توسط گروه‌های جهادی به دلیل سرما، برودت هوا و تداوم پس لرزه‌ها توسط روحانیون در محل استقرار آنها انجام می‌گیرد.

وی با بیان اینکه اقلام ضروری مثل آب، نان، پتو، لباس گرم، چادر و اقلام بهداشتی در اولویت نیازهای مردم است.

حجت الاسلام خلیل زاده گفت: به یاد داشته باشیم که مردم در مناطق زلزله زده با سرمای شدید و برف هم مواجه شده‌اند و لازم است مردم خداجو و ولایی استان کمک‌های خود را از طریق نهادها و سازمان‌های مربوطه به آن‌ها برسانند.

حضور جهادی روحانیون و طلاب در مناطق زلزله زده خوی

استمرار حرکت‌های جهادی طلاب و روحانیون

هم اکنون گروه جهادی سید محمد هادی موسوی یکی از گروه‌های جهادی طلاب علمیه خوی که با محوریت امام جمعه این شهر تشکیل شده و فعالیت می‌کند، به طبغ غذای گرم و توزیع آن در بین زلزله زده‌ها می‌پردازد.

همچنین طلاب روز دوشنبه نیز نقطه به نقطه شهر و روستاهای اطراف را بازدید کردند و در مناطقی که نیاز به ایجاد کمپ بود شناسایی و با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اقدام به برپایی کمپ و چادر کردند که تاکنون سه کمپ توسط طلاب احداث شده است.

از روز دوشنبه هم گروه‌های جهادی، جمعیت امام رضایی‌ها، جامعه ایمانی مشعر و دیگر گروه‌های حاضر در اداره تبلیغات اسلامی خوی که در قالب قرارگاه هماهنگی برنامه‌های گروه‌های جهادی حاضر در خوی هستند نیز مشغول فعالیت‌های کمک رسانی به مردم زلزله زده هستند.

گروه جهادی احرار الحسین دیگر گروه جهادی طلاب است که در جریان زلزله نقش بسیار فعالی را ایفا می‌کند که با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام آشپزخانه‌ای را راه اندازی کردند که از فرد به طبخ روزانه هزار غذای گرم برای زلزله زده‌ها می‌پردازند.

حضور جهادی روحانیون و طلاب در مناطق زلزله زده خوی

راه اندازی موکب خدمت رساتی توسط طلاب مدرسه علمیه امام خمینی (ره) تهران در خوی

جلسه فصلی ائمه جمعه آذربایجان غربی روز دوشنبه برگزار شد، با پیشنهاد امام جمعه خوی و نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی، بخشی از این جلسه به بررسی کمک رسانی به زلزله زدگان خوی اختصاص داد و در حال حاضر ائمه جمعه، روحانیت، هیئات مذهبی و گروه‌های جهادی پای کار هستند و از بابت تأمین نیرو مشکلی وجود ندارد، در این راستا، نان، چادر، پتو و وسایل گرمایشی و خوراک با توجه به سردی هوا و استمرار پس لرزه‌ها نیاز ضروری و اساسی زلزله زده‌ها است.

طبق روال روز گذشته طلاب جهادی در قالب گروه‌های متعدد به روستاهای اطراف اعزام شدند تا ضمن بررسی مشکلات و توزیع کمک‌های رسیده از سوی مردم و نهادها، کمبودها را احصا کرده و برای آن راهکار ارائه دهند.

طلاب شهرهای دیگر نیز از روز دوشنبه در مناطق حاضرشده اند، طلاب مدرسه علمیه امام خمینی (ره) تهران با حضور در مناطق زلزله‌زده شهرستان خوی اقدام به راه‌اندازی موکب خدمت رسانی کردند و در این موکب نوشیدنی و خوراکی‌های گرم آماده و میان مردم زلزله‌زده و نیروهای امدادرسان توزیع می‌شود.

همچنین طلاب جهادی این مدرسه در کنار برپایی موکب و خدمات فرهنگی-تبلیغی، در آواربرداری و کمک در بیرون کشیدن لوازم قیمتی زلزله‌زدگان به یاری آن‌ها می‌پردازند.

حضور جهادی روحانیون و طلاب در مناطق زلزله زده خوی

استفاده از گروه‌های جهادی در خدمت رسانی به زلزله‌زدگان خوی

معاون اول رئیس جمهور نیز در نامه‌ای به وزیر کشور و استاندار آذربایجان غربی بر استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی با هماهنگی استانداری، دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط برای خدمت رسانی به زلزله زدگان خوی تاکید کرد.

محمد مخبر روز دوشنبه پیرو نامه دبیر شورای عالی جهاد سازندگی، امور عشایر کشور و توسعه روستایی در خصوص زلزله شهرستان خوی و ضرورت هماهنگی گروههای جهادی برای خدمت رسانی به زلزله زدگان، دستوری صادر کرد.

به همین منظور معاون اول رئیس جمهور در نامه‌ای به وزیر کشور و استاندار آذربایجان غربی برای هم افزایی نیروهای جهادی و استفاده ظرفیت این گروه‌ها تاکید کرد.

حضور جهادی روحانیون و طلاب در مناطق زلزله زده خوی

آمادگی مساجد آذربایجان غربی برای اسکان موقت زلزله زدگان خوی

رئیس اداره تبلیغات اسلامی ارومیه از هماهنگی مساجد ارومیه برای اسکان موقت زلزله زدگان خوی خبر داد و افزود: از ساعت اولیه زلزله در خوی، طی جلسه‌ای که در فرمانداری ارومیه برگزار شد، با مساجد ارومیه جهت اسکان زلزله زده‌ها هماهنگی‌های لازم صورت گرفته است و مساجد ارومیه آماده اسکان هستند و تاکنون هم برخی مساجد میزبان اهالی خوی هستند.

حجت الاسلام حسن محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: روحانیت، هیئتی‌ها و مساجد ارومیه پای کار خدمت و کمک به زلزله زدگان خوی هستند و در این زمینه جمع آوری کمک‌ها و ارسال به مناطق زلزله زده، به صورت خودجوش توسط طلاب، روحانیون و هیئتی‌ها آغاز شده است.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی ارومیه افزود: مساجد لطفعلی خان، امام خمینی (ره) شهرک شهریار، موسی بن جعفر، امام هادی محله کشتارگاه، حاجی پیرلو، یازهرا محله حسین آباد، حسینیه ثارالله و مصلای بزرگ امام خمینی (ره) ارومیه آماده اسکان برای زلزله زدگان خوی می‌باشد و احتمال افزایش این مساجد وجود دارد.

وی ادامه داد: مردم مؤمن و متدین ارومیه همیشه نشان دادند که در سختی‌ها و زلزله و سیل در کنار هم وطنان خود هستند و آنها را تنها نمی‌گذارند و طی تماس‌هایی که با شهرستان خوی داریم، نیازها برآورده می‌شود و بر اساس آن نیازها کمک‌های مردمی جمع آوری می‌شود و لذا تهیه و ارسال، لوازم گرمایشی و خوراک و مواد غذایی در اولویت کمک‌های مردمی است.

حضور جهادی روحانیون و طلاب در مناطق زلزله زده خوی

امداد ۶۰ گروه جهادی به زلزله زدگان خوی

فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی نیز با بیان اینکه ۶۰ گروه جهادی برای امداد به زلزله زدگان در خوی مستقر هستند، گفت: ۶۰ گروه جهادی برای امدادرسانی به زلزله زدگان در خوی مستقر است، همچنین یک اکیپ نانوایی سیار، نخستین بیمارستان سیار نیز راه اندازی شده تا در صورت نیاز به مردم خدمات دهند.

سردار حبیب شهسواری با بیان اینکه با توجه به گستردگی مناطق زلزله زده در خوی ۱۲ سوله بزرگ تجهیز شده و با چادرهای هلال احمر، اسکان زلزله زدگان را انجام می‌دهیم، گفت: بسته‌های غذایی ۷۲ ساعته به زلزله زدگان اهدا شده است.

وی با بیان اینکه نانوایی صحرایی روز دوشنبه در خوی راه اندازی شد، افزود: همچنین یک آشپزخانه سیار با ظرفیت پخت ۶ هزار غذا راه اندازی شده است.

خبرگزاری مهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید