قرار است معاونان نیز از ساعت 11 به وقت محلی (13:30 به وقت تهران) به رایزنی بپردازند که هنوز ترکیب آن مشخص نشده است.
در ادامه رایزنیهای هستهای در شهر وین در راستای ادامه نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نشستهای داخلی هیأتهای حاضر در وین در جریان است و قرار است نشستی نیز در سطح معاونان برگزار شود.
به گزارش فارس، امروز (جمعه) در ادامه رایزنیهای هستهای در شهر وین در راستای ادامه نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نشستهای داخلی هیأتهای حاضر در وین در جریان است.
قرار است معاونان نیز از ساعت 11 به وقت محلی (13:30 به وقت تهران) به رایزنی بپردازند که هنوز ترکیب آن مشخص نشده است.
هشتمین دور رایزنیهای هستهای در شهر وین در راستای نگارش پیش نویس برجام از روز چهارشنبه (27 خرداد ماه) با حضور معاونان وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آغاز شد و پنجشنبه نیز نشست سه جانبه معاونان ظریف، کری و موگرینی برگزار شد.
نشستهای کارشناسی نیز در حدود دو هفته است به ریاست حمید بعیدینژاد رئیس هیأت کارشناسی ایران در مذاکرات هستهای در شهر وین در جریان است و معاونان وزیر خارجه ایران یکشنبه هفته گذشته به منظور انجام مشورتهای داخلی به تهران بازگشتند و بامداد چهارشنبه مجددا راهی وین شدند.
حمید بعیدینژاد عضو تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان اخیرا در اظهارنظری با بیان اینکه کارشناسان در روزهای گذشته بر روی مسائل مختلف از جمله بحثهای هستهای و تحریمها متمرکز هستند، گفت:پیشرفتهایی در خصوص درک عمیقتر موضوعات به وجود آمده است.
سید عباس عراقچی نیز روز سهشنبه (26 خرداد ماه) و قبل از عزیمت به وین درباره این دور از مذاکرات گفت: تا 10 تیر در وین مستقر میشویم تا بتوانیم آخرین کارها را انجام دهیم و به قول معروف پرانتزهای داخل متن را که حاکی از اختلاف است، کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه احتمالاً تعدادی از اختلافات که مقداری کلیدی و اساسیتر است، برای روزهای آخر میماند تا وزرا ملحق شوند و در سطح آنان تصمیم گیری شود، تصریح کرد: ما 10 تیر را برای پایان مذاکرات در نظر گرفتهایم، اما این طور نیست که توافقی خوب و مطلوب را فدای این تاریخ کنیم اگر لازم باشد ممکن است چند روزی فراتر برود یا زودتر تمام شود اینها به نظر ما اصل قضیه نیست.
دهم تیر ماه پایان ضرب الاجل تمدید هفت ماهه توافقنامه ژنو است. وزرای خارجه ایران و 6 کشور (آلمان، فرانسه، روسیه، چین، آمریکا و انگلستان) به همراه کاترین اشتون مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپاسوم آذر ماه 1392 در شهر ژنو به توافقی برای حل موضوع هستهای ایران دست یافتند تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» که به توافقنامه ژنو معروف شد. پس از آن رایزنیها از بهمن ماه همان سال آغاز و تا تیر ماه 1393 ادامه یافت. در 28 تیر ماه 1393 طرفین این مذاکرات را برای 4 ماه تمدید کردند که به دلیل اختلافات موجود بر سر راه دستیابی به توافق جامع، مذاکرات را برای هفت ماه (10 تیر ماه 1394) تمدید کردند.
وزرای خارجه ایران و 6 کشور به همراه فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در 13 فروردین ماه سال جاری بعد از 9 روز رایزنی فشرده در شهر لوزان سوئیس به مجموعهای از راه حلها برای دستیابی به توافق جامع هستهای دست یافتند و در حال حاضر نشستها برای نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک در شهر وین در جریان است که شش دور این رایزنی ها در وین و یک دور نیز در نیویورک و در حاشیه کنفرانس بازنگری معاهده NPT برگزار شد. ∎