او ادامه داد: بنابراین در مرحله نخست ساختار تخصیص آرد یارانهای که در سالهای گذشته به شکل کاملا معین به نانوایان تعلق میگرفت و تا همین اواخر هم ادامه داشت، مبنای اصلی دسترسی نانوایان به آرد بود، اما در مرحله جدید، نانوایان با توجه بهثبت تراکنشهای فروش نان در کارتخوانهای هوشمند؛ یعنی میزان فروش نان و پردازش دادهها، امکان دسترسی به آرد یارانهای برای آنها رقم میخورد. مشاور وزیر اقتصاد ادامه داد: هدف اصلی در این فاز، حذف محدودیت دسترسی به یارانه آرد و نان برای نانوایان است تا نانوایانی که نان باکیفیت عرضه میکنند و مشتریان بیشتری دارند، امکان فروش بیشتری داشته باشند و از طرفی در مرحله دوم هزینههای نانوایان در قالب یک کمکهزینه به دلیل عدمتغییر قیمت نان، افزایش خواهد داشت. در مرحله نخست حدودا ۱۵درصد جبران افزایش هزینهها رقم خورده است و در مرحله دوم حدودا ۲برابر خواهد شد.
جلال درخصوص بیشنمایی فروش متذکر شد: واژه هوشمندسازی که در این طرح استفاده شد؛ بهرهبرداری از آن در همین مرحله جدید خواهد بود و تعداد کمی از نانوایان که تراکنشهای غیرواقعی بر روی کارتخوانهای هوشمند را ثبت میکنند، سامانه مجهز به یک ساختار تحلیل دادهاست و در این ساختار استفاده مکرر از یک کارت بانکی، ثبت تراکنشهای غیرواقعی، ثبت فروش غیرمتعارف و... توسط سامانه تحلیل و شناسایی میشود و نانوایان با عدمرعایت سلامت تراکنشهای خودشان؛ در واقع منافع آتی خودشان را به مخاطره میاندازند، یعنی دسترسیشان به کمکهزینه یا احیانا تامین آرد دچار محدودیت میشود؛ البته تاکنون هیچگونه محدودیتی روی این موضوع اعمال نشده، اما در مرحله جدید به دلیل اینکه قرار است نظام اختصاص آرد یارانهای به عملکرد گره بخورد، حتما پردازشهای هوشمند روی تراکنشها اتفاق میافتد و ثبت تراکنشهای غیرواقعی برای نانوایان منفعتی نخواهد داشت و اعتبار نانوا را در این سامانه کاهش میدهد. او تصریح کرد: در صورت اینکه نانوا رفتار مناسبی داشته باشد و حرفهای برخورد کند، قطعا دسترسیها و فرصتهایش برای فعالیت شغلی بهشدت افزایش مییابد و خوشبختانه تحلیلهای ما هم نشان میدهد درصد نانوایانی که احیانا ثبت تراکنشهای غیرواقعی داشتهاند، درصد بالایی نبوده ولی در عینحال همان درصد پایین هم در مرحله دوم حذف خواهند شد.
نظر شما