افغانستان در سالهای اخیر سختترین زمستان را تجربه میکند. در کابل پایتخت، دمای هوا در شب به ۱۰ درجه زیر صفر و در برخی مناطق به ۳۰ درجه زیر صفر کاهش یافت.
به گزارش فرارو، در حالی که نواحی داخلی و شمالی افغانستان سردترین مناطق این کشور است، تاکنون ۱۵۷ تن به ویژه در ولایات غور، بدحشان، پکتیکا و پکتیا بر اثر سرمازدگی جان خود را از دست داده اند. بیش از ۷۵۰۰۰ راس دام نیز در اثر یخ زدگی تلف شدند.
به دلیل عدم پاسخگویی به تقاضای روزافزون در هوای سرد، ساعتها قطع برق در سراسر افغانستان وجود دارد. حتی شهر کابل حداکثر ۸ تا ۱۰ ساعت در روز برق قطع میشود.
به دلیل شرایط نامساعد جوی، دسترسی به بسیاری از مناطق به ویژه در مناطق روستایی با مشکل مواجه است.
مشکلات حمل و نقل، به ویژه در فصل زمستان، ارسال کمک به خانوادههای نیازمند را برای سازمانهای بشردوستانه دشوار میکند.
بر اساس دادههای سازمان ملل متحد، ۲۸ میلیون نفر، تقریباً دو سوم جمعیت افغانستان، به کمک فوری نیاز دارند.
بیش از ۱۲۰۰ خانواده فقیر در منطقه کمبر کابل زندگی میکنند. بیشتر آنها خانوادههای مهاجری هستند که در چند سال اخیر از ولایات جنوبی مانند قندهار و هلمند آمده اند.
خانوادههایی که در دورههای اولیه در چادر میماندند با ساخت خانههای موقتی از خشت در اینجا زندگی میکنند.
خانوادههای ۶ تا ۸ نفره به طور متوسط در خانههای یک اتاقه با مساحت حداکثر ۱۰ مترمربع اقامت میکنند تا از سرما به ویژه در شب در امان بمانند. اکثر خانهها حتی اجاق گاز ندارند چه برسد به ابتداییترین وسایل. کسانی که اجاق گاز دارند نیز در یافتن سوخت مشکل زیادی دارند.
عموماً در خانههایی که در و پنجره آنها شیشه نیست، برای محافظت از سرما روی آنها را با نایلون میپوشانند.
در اولین ساعات صبح کودکان در سطح شهر پراکنده میشوند، برخی گدایی میکنند، برخی کفشها را جلا میدهند و برخی برای فروش آب و خودکار و دستمال در خیابان قدم میزنند و سعی میکنند در کسب درآمد برای خانواده خود سهیم باشند.
بزرگترین مبارزه مردم اینجا در سرمای فزاینده این است که صبح سالم بیرون بیایند.
در افغانستان که بحران اقتصادی عمیقتر شده است، تودههای زیادی وجود دارند که حتی نمیتوانند چوب بخرند.
اکمل حنیفی، تاجر چوب در کابل میگوید که در بازار انقباض جدی وجود دارد و قیمتها افزایش یافته و مردم اکنون چوب کمتری میخرند.