سرانجام تلاشهای مسئولان ورزش برای حضور زنان در ورزشگاه 12 هزار نفری آزادی نتیجه نداد. تنها سه روز مانده به دیدار والیبال ایران و آمریکا و در حالی که هنوز هیچ مقام رسمی درباره حضور یا غیبت زنان در این مسابقه سخنی نگفته است، خبر ممنوعیت ورود زنان به نقل از منابع آگاه در وزارت ورزش در خبرگزاریها منتشر شد. با وجود اینکه غیبت زنان در ورزشگاه ممکن است ایران را از ادامه مسابقات لیگ جهانی والیبال محروم کند، اما گزارشها حاکی از آن است که قرار نیست مجوز ورود زنان به ورزشگاهها صادر شود. در دو روز گذشته گروهی خاص با اقدامات خود خواهان عدم صدور مجوز در این باره شده بودند. ظهر دیروز این گروه در اعتراض به حضور احتمالی زنان در مسابقه آتی والیبال در مقابل وزارت ورزش تجمع کردند و با وجود اینکه وزیر کشور گفته بود «با هر نوع تجمع غیرقانونی از سوی هر گروهی که باشد برخورد میکنیم» این تجمع در آرامش برگزار شد.
آنها حتی در این تجمع از قوه قضائیه خواستند که با شهیندخت مولاوردی، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده برخورد کند و او در دادگاه صالحه محاکمه شود. حدود یکماه پیش، پس از آغاز تاییدها و تکذیبهای فراوان برای حضور زنان در این دوره از بازیهای لیگ جهانی، مولاوردی اعلام کرد: «حضور خانوادهها و زنان در مسابقات والیبال در سالنهای ورزشی این رشته تایید نهایی شده است.» گرچه او اجرایی شدن این تصمیم را در گرو تصمیم نهایی کمیته مشترکی با حضور نمایندگان وزارت ورزش، معاونت امور زنان ریاستجمهوری و وزارت کشور دانست، امید را برای زنان علاقهمند ایجاد کرد که اینبار بازیها را نه از پشت جعبه جادویی که در بطن ماجرا خواهند دید.
اما دیروز چندین منبع آگاه در فدراسیون والیبال ضمن تایید خبر منع ورود زنان به مسابقه پیشرو اعلام کردند که بلیتهای مسابقه نیز در ساعتهای اولیه به صورت اینترنتی فروخته شده، این در حالی است که سایت فروش بلیت این مسابقه امکان خرید بلیت را تنها در صورت انتخاب گزینه مرد امکانپذیر میکرد. بانوان ایرانی در سالهای اخیر تنها از حضور در استادیوم فوتبال محروم بودند اما تماشای بازیهای ورزشی سالنی در بیشتر مسابقات مانعی نداشت، بهطوری که در بازیهای ورزشی والیبال و بسکتبال حضور زنان در ورزشگاه به صورت چشمگیری قابل مشاهده بود. اما نزدیک به سه سال پیش در جریان بازی والیبال لیگ جهانی در شهریور 91 و بعد از حضور قابل توجه زنان در جریان مسابقه والیبال ایران و ژاپن، به یکباره حضور زنان در بازیهای سالنی نیز ممنوع شد و عملا زنان از دیدن بیشتر مسابقات ورزشی از نزدیک محروم شدند. این موضوع اعتراضات گستردهای در پی داشت. پارسال در جریان بازیهای لیگ جهانی والیبال، در حالی که مسابقه والیبال ایران و برزیل در سالن 12 هزار نفری آزادی برگزار میشد، اجازه ورود زنان ایرانی را به ورزشگاه ندادند و تنها زنان برزیلی وارد استادیوم شدند. بسیاری از زنها پشت در ماندند و حتی اجازه ورود زنان خبرنگار نیز به داخل استادیوم لغو شد. این در حالی است که طبق آییننامههای فدراسیون جهانی والیبال، تماشاچیان اعم از زن و مرد باید اجازه ورود به ورزشگاه را داشته باشند. پارسال با آغاز میزبانی ایران در جام جهانی والیبال، زنان خواستار حضور در ورزشگاه آزادی برای تشویق ملیپوشان شدند؛ این خواسته زنان با وجود دستور ریاستجمهوری برای پیگیری حضور زنان در ورزشگاهها با مخالفت روبهرو شد. این در حالی بود که فدراسیون بینالمللی والیبال از ایران خواست زمینه حضور بیشتر زنان در سالنهای ورزشی را با توجه به آییننامهها و مقررات بینالمللی ورزشی مهیا کند. این اتفاق در حالی رخ میداد که ایران خود را برای میزبانی لیگ جهانی والیبال سال 2015 آماده میکرد، اما براساس خط و نشانهای فدراسیون جهانی والیبال این میزبانی در گرو مجوز حضور زنان در ورزشگاههای ایران بود.
حال باید دید وزارت ورزش ادامه میزبانی در این مسابقات را چگونه حفظ خواهد کرد.
مسابقه ایران و آمریکا بدون حضور زنان برگزار میشود
تماشای زنانه والیبال در خانه
صاحبخبر -