شناسهٔ خبر: 5830918 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جمهوری‌اسلامی | لینک خبر

واکنش نمایندگان مجلس و مسئولین به توهین برخی افراد فرصت طلب به مسئولان ارشد کشور در مراسم تشییع شهدا

این اقدامات خودسرانه موجب آزردگی شهدا و جفا به مذاکره کنندگان شد

صاحب‌خبر -

بخش خبری: بدنبال توهین برخی افراد فرصت طلب به مسئولان ارشد کشور از جمله رئیس‌جمهور و رئیس مجلس و همچنین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان در جریان تشییع پیکر شهدای غواص در تهران، تعدادی از نمایندگان مجلس و مسئولین کشور با تقبیح این کار آنرا موجب آزردگی شهدا و جفا به مذاکره کنندگان دانستند.
* دکتر علی مطهری: رفتار دیروز برخی در مراسم تشییع شهدا موجب آزردگی شهداست
در همین ارتباط دکتر علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی رفتار برخی افراد در مراسم تشییع شهدای غواص را نوعی تندروی دانست و گفت: مصادره شهدا برای رسیدن به هدف‌های سیاسی کار غلطی است. ما معتقدیم که شهدا زنده‌اند و نزد خدا روزی می‌خورند. قطعا این کارها موجب آزردگی آنهاست.
دکتر مطهری درباره سوءاستفاده برخی از افراد درجریان تشییع شهدای غواص و توهین به مسوولان کشوروتیم مذاکره‌کننده افزود: مصادره شهدا به هدف‌های سیاسی، کار درستی نیست یعنی این که ما به شکلی جلوه دهیم که اگر این شهدا بودند طرفدار فلان گروه بودند، غلط است،همان‌طور که امروز خانواده‌های شهدا گرایش‌های مختلف سیاسی دارند.
وی اظهار داشت: آنها هدفشان دفاع از اسلام بوده و نباید هدف‌های شخصی و گروهی خود را به آنها تحمیل کنیم و کارهایی که در برنامه دیروز انجام شد خلاف نظر رهبر انقلاب است، چون ایشان تصریح کرده‌اند که ما نباید مسوولان مذاکره‌کننده را خائن بدانیم و سوء ظن به آنها داشته باشیم.
نماینده تهران در مجلس با اشاره به اینکه در مراسم روز سه‌شنبه حدود دو ساعت در کنار جایگاه بوده است، خاطر نشان کرد: کل مراسم، مراسمی حماسی و خوب بود و باید روحیه جهاد اسلامی همیشه در مردم ما زنده باشد اما این که ما به تهییج احساسات و عواطف اکتفا کنیم و از اقناع عقل غافل بمانیم کار درستی نیست،همان‌طور که درباره واقعه کربلا، هم باید به تحریک عواطف بپردازیم و هم به تحلیل واقعه و اقناع عقلها.
وی افزود: به هرحال نباید بزرگداشت شهدا را وسیله‌ای برای تسویه حسابهای سیاسی قرار دهیم.
* نماینده رشت در مجلس: این گونه اعمال می‌تواند سرآغاز برخی خشونت‌ها در جامعه باشد
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اقدامات و توهین‌های برخی در مراسم تشییع شهدای غواص، گفت: این اعمال می‌تواند سرآغاز برخی از خشونت‌ها در جامعه باشد.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، اظهارداشت: آن چیزی که همیشه یک کشور را عقب می‌اندازد و در 34 سال گذشته جواب منفی از آن گرفته ایم، افراط و تفریط بوده است زیرا این کشور رهبری دارد و باید تحت فرمان وی حرکت کرد.
وی اظهار داشت: در این مراسم یکی از سخنرانان مراسم تشییع شهدای غواص مطالبی تاریخی را از صدر اسلام مطرح کرد و نسبت داد، مبنی براینکه خیلی نیاز نیست رهبر جهان اسلام در موضوعات متعدد ورود کند و وقتی ما تشخیص دادیم، ایشان می‌توانند درباره هر موضوعی صحبت کنند که این تفکر بسیار خطرناک است و در صورت اجرایی شدن آن، سنگ روی سنگ در کشور بند نخواهد شد.
نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این مراسم از امامان حسن(ع) و حسین(ع) مثال‌هایی آورده شد، گفت: همین ائمه(ع) زمانی که حکمی را دادند، مورد پذیرش جامعه اسلامی قرار نگرفت و دلیل آن هم این بود که برخی در جامعه اسلامی آن زمان جلوتر از ائمه(ع) بودند و فتوا صادر می‌کردند و خودشان را مجتهد می‌دانستند.
وی تصریح کرد: نباید اجازه داد برخی‌ها که اجتهاد سیاسی ندارند در این حوزه ورود پیدا کنند؛ کشور ما رهبری دارد و ایشان خطوط قرمز مذاکرات را ترسیم می‌کنند، بنابراین نیاز نیست کسی آن را تفسیر یا مصادره به نفع خود کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با ابراز تاسف نسبت به اینکه صحبت‌های تند روز سه شنبه در برخی از تشییع کنندگان شهدا اثر گذاشته بود، اظهار داشت: متاسفانه بعضا مطالبی را به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای نسبت می‌دادند که درست نیست و مطمئنم هر اقدامی شود که برخلاف منویات و خواست رهبر معظم انقلاب باشد، قطعا شهدا نیز راضی به آن نخواهند بود.
این جانباز قطع نخاع دفاع مقدس خاطر نشان کرد: خوب بود در مراسم تشییع شهدا بر عبارت‌هایی که رهبر معظم انقلاب برای تیم مذاکره‌کننده به عنوان خطوط قرمز مشخص کردند تاکید و در عین حال از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای نیز پشتیبانی می‌شد، اما متاسفانه عبارت‌هایی که استفاده شد، خوب نبود.
وی با تاکید بر اینکه اقدامات این چنینی در این مسیر می‌تواند افراطی گری را به جامعه تزریق کند، خاطر نشان کرد: مبادا با این اعمال باعث آغاز یک سری خشونت‌ها در کشور باشیم و من از آینده نگران هستم و این موارد می‌تواند خشونت‌ها را در جامعه ترویج و تشویق کند.
* کاظم جلالی: برخی تصاویر مراسم تشییع شهدا، جفا به مذاکره کنندگان بود
کاظم جلالی رئیس فراکسیون رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی هم، استفاده جریانی و جناحی از ارزش‌ها و شهدا را ناشایست خواند و گفت: در مراسم تشییع پیکر 175 شهید غواص تصاویری دیدم که جفا به مذاکره کنندگان بود.
جلالی با اشاره به اینکه حضور مردم در مراسم تشییع 175 شهید غواص بسیار چشمگیر بود، افزود: من در بین مردم بودم و مشاهده کردم آنان با چه عشقی آمدند، عشق مردم به شهدا بود. عشق به کسانی بود که همه هستی خود را گذاشتند تا این انقلاب و ارزش‌های دینی باقی بماند البته نباید در داخل یک چنین فضای معنوی، عرفانی و حماسی رفتارهایی انجام شود که این رفتارها به سوءتعبیر منجر شود.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید کرد: استفاده جریانی و جناحی از ارزش‌ها و شهدا کار شایسته‌ای نیست. مردم یکپارچگی خود را نشان دادند. چهره‌هایی در این تجمع بزرگ دیدیم که متفاوت بود و جالب این که بسیاری از افراد در کمپین‌هایی که تشکیل داده بودند، خواستار حضور همگان در این مراسم بودند.
جلالی با تاکید بر این که در این مراسم بدنه و قاطبه مردم آمده بودند، گفت: این اتفاقات ملی را نباید ملوث برخی حرکات ناشایست کرد. مثلا برخی تصاویر از مذاکره کنندگان دیدم. آیا جواب مذاکره کنندگان این است؟ زیرا آنها همانطور که یکی از خطبای جمعه تعبیر کرده بود، رزمندگان جبهه مقابله با زیاده خواهی غرب هستند.
وی تاکید کرد: اگر این افراد مذاکره می‌کنند، برخاسته از نظامی هستند که ثمره خون شهداست. آنها ماموریت دارند و نباید آنها را تضعیف یا از موقعیتشان بهره‌برداری سیاسی کرد.
* وزیر ارشاد: برخی مخالفان دولت به دنبال دو قطبی کردن جامعه هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفت: امسال سال حساسی است و متاسفانه یک سری از مخالفان دولت به دنبال دوقطبی کردن جامعه هستند.
علی جنتی در گفتگو با ایرنا و در واکنش به این که عده‌ای در جهت تخریب دولت و خصوصا تیم هسته‌ای در حاشیه مراسم تشییع پیکرمطهر شهدا اقدام کردند، این مطلب را بیان کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این افراد با هدف‌های انتخاباتی، سعی می‌کنند با افترا، تهمت زدن، دروغ گفتن و تخریب، دولت را تضعیف کنند.
* نوبخت: برخی رفتارهای حاشیه تشییع شهدا مغایر با منافع ملی است
سخنگوی دولت هم در پاسخ به پرسشی در خصوص تخریب دولت و تیم هسته‌ای در مراسم تشییع شهدا، گفت: اگر دوستانی دغدغه‌ای دارند و بخواهند به این صورت در محافل مختلف مطرح کنند و موجب تضعیف این فرصت ملی شوند، قطعا یک رفتار مغایر منافع ملی را انجام می‌دهند.
محمد باقر نوبخت در حاشیه نشست هیات دولت، در پاسخ به خبرنگار ایرنا مبنی بر این که اخیرا در رخدادهای ملی شاهدیم که در جهت تخریب دولت و خصوصا تیم هسته‌ای اقدام می‌شود، گفت: تردید نداشته باشید کسانی که با هر انگیزه‌ای این کار را انجام دهند، خلاف مصالح ملی فعالیت می‌کنند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، این رفتارها در تعارض با توصیه رهبر معظم انقلاب است که به همه افراد داشتند و با صراحت بیان کردند.
سخنگوی دولت با تاکید بر این که همه از نظر ایشان مطلع هستند، تصریح کرد: تاسی از این نظر، قطعا منافع ملی ما را تامین می‌کند.

برچسب‌ها: