شناسهٔ خبر: 58067951 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

مرگ مشکوک هنرمندان در چین

مرگ اخیر چهره‌های عمومی شناخته‌شده، چون «گونگ» و «چو» باعث شده بسیاری در چین آمار‌های رسمی کووید را زیر سوال ببرند.

صاحب‌خبر -

کووید ۱۹ با اینکه نخستین‌بار از چین به تمام جهان گسترش یافت، اما این کشور از بدو شیوع پاندمی درصدد پنهان کردن آن بود؛ ابتدا آن را انکار کرد، اما بعد اطلاعات ناقصی از تعداد بیماران و جان‌باخته‌ها ارائه داد.

به گزارش دنیای اقتصاد، پس از فروکش کردن کرونا در این کشور، کم‌کم از هجمه اتهامات کاسته شد و چین از صدر اخبار کنار رفت. ولی در هفته‌های اخیر به نظر می‌رسد سویه جدید این بیماری دوباره دامن اژد‌های زرد را گرفته و آمار مرگ‌و‌میر افزایش یافته است. هر چند دولت این کشور تمایل دارد وضعیت را عادی نشان دهد، اما موجی از مرگ‌و‌میر‌ها در میان افراد مشهور در سراسر چین، نگرانی‌هایی ایجاد کرده است که ممکن است تعداد واقعی مرگ‌و‌میر ناشی از کووید-۱۹ بسیار بیشتر از آن چیزی باشد که مقامات گزارش می‌کنند.

از جمله بسیاری در رسانه‌های اجتماعی چینی در سوگ درگذشت «گونگ جین تانگ» در نخستین روز سال نو میلادی در ۸۳‌سالگی هستند که برای بازی در نقش پدر کانگ در کمدی «خانواده کانگ» شناخته شده که نخستین‌بار در سال ۲۰۰۰ به روی آنتن رفت. مرگ این بازیگر که چهره‌ای آشنا در میان چینی‌ها بود، در حالی از سوی رسانه‌های این کشور اعلام شد که علت مرگ هنوز نامشخص است.

ماه گذشته نیز هواداران اپرای پکن از درگذشت ناگهانی «چو لانلان»، خواننده سوپرانوی ۴۰ساله‌ای که در بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن اجرا کرد، شوکه شدند. در اعلامیه‌ای که توسط کالج هنر اپرای پکن منتشر شد، آمده است «چو لانلان» که در این موسسه تدریس می‌کرد، بر اثر بیماری درگذشت. رسانه‌های محلی گزارش دادند که خانواده او گفته‌اند از مرگ او متاسف هستند، اما در مورد علت آن توضیحی ندادند.

چین ماه گذشته محدودیت‌های مربوط به کووید سفر خود را کاهش داد که این تصمیم به افزایش چشمگیر شمار مبتلایان منجر شده است.

گزارش‌ها حاکی از شلوغی بیش از حد بیمارستان‌ها و محل سوزاندن اجساد شده است. در اواخر دسامبر، کمیسیون بهداشت ملی چین انتشار روزانه داده‌های کووید را متوقف کرد. سازمان بهداشت جهانی در اوایل این هفته از تعریف «بسیار محدود» چین از مرگ‌ومیر ناشی از کووید انتقاد کرد و هشدار داد آمار رسمی تاثیر واقعی شیوع این بیماری را نشان نمی‌دهد. مرگ اخیر چهره‌های عمومی شناخته‌شده، چون «گونگ» و «چو» باعث شده بسیاری در چین آمار‌های رسمی کووید را زیر سوال ببرند.

«وانگ جینگ گوانگ» کارگردانی که بیشتر با فیلم موفق «هرگز برنگرد» در سال ۲۰۱۳ شناخته شد نیز در میان جان‌باختگان اخیر بود که ماه گذشته در ۵۴سالگی درگذشت.

«نی ژن»، فیلمنامه‌نویس سرشناس چینی هم ماه گذشته در ۸۴سالگی درگذشت. نی برای نگارش فیلمنامه فیلم کلاسیک «فانوس قرمز را بلند کنید» در سال ۱۹۹۱ شناخته شده بود. افزایش شمار مبتلایان و مرگ‌و‌میر چینی‌ها بر اثر کرونا در حالی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که اعلام شده پس از تقریبا سه سال تعطیلی، سرانجام چین با لغو محدودیت‌های سختگیرانه دوباره به روی گردشگری بین‌المللی باز خواهد شد.

برچسب‌ها: