شناسهٔ خبر: 57836921 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

رپرتاژ آگهی

آکادمی ساخت مان تاسیس شد: تلاش برای بروز رسانی فناوری های ساخت در صنعت ساختمان

صاحب‌خبر -

نخستین مراسم جایزه بزرگ ساخت مان، 23 آذر ماه 1401 در سالن اجلاس سران با حضور اساتید برجسته و فعالان صنعت ساختمان و اعضای آکادمی و با حمایت گروه صنعتی بستانچی و مشارکت برترین سازندگان تهران برگزار و تندیس هایی به شرکت های برتر اهدا شد.

آکادمی ساخت مان تاسیس شد: تلاش برای بروز رسانی فناوری های ساخت در صنعت ساختمان

مهدی بستانچی رییس انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع ایرا1. صنعت ساختمان با وجود قدمت و پیشگامی تاریخی، اما در دوران ایران مدرن، بروز  شدنش به ویژه در بخش سازه و بنا با کندی و تاخیر مواجه بوده است. ما در افزایش کیفیت و تنوع محصولات ساختمانی پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته ایم اما همچنان در روش های ساخت به دلیل عدم سرمایه گذاری در فناوری، با عقب ماندگی روبرو هستیم که موجب سرعت پایین ساخت شده است و هم به سازنده و سرمایه گذار و هم به خریدار هزینه های قابل توجهی تحمیل می کند.

چندی پیش خبری منتشر شد که به تازگی کارخانه ی صنعتی سازی ساختمان های مادولار توسط هلدینگ غدیر مورد بهره برداری قرار گرفت و یک ساختمان 12 طبقه در 6 ماه به صورت کامل با فناوری مادولار ساخته و تحویل کارفرما شده است. با این حال تا بروز شدن و عمومی شدن فناوری های جدید ساختمان فاصله قابل توجهی داریم.

  1. آکادمی ساخت مان تاسیس شد: تلاش برای بروز رسانی فناوری های ساخت در صنعت ساختمانهمه می دانند صنعت ساختمان یک صنعت پیشران است و فعال شدندش موجی از رونق زنجیره گسترده تولید و اشتغال را در پی دارد. اما تورم حاکم بر نهاده های تولید و رشد صعودی قیمت زمین وهمچنین کاهش قدرت خرید مردم و نبود منابع بانکی کافی هم در سمت سازنده و هم در سمت خریدار، این صنعت را با چالش های جدی روبرو کرده است.

آمارها نشان می دهد صدور پروانه ساخت از حدود 180 هزار در ابتدای دهه 90 به حدود 90هزار در زمستان 1399 رسیده است. در تهران در سال 90 حدود 30هزار پروانه ساخت صادر شد در حالی که در پایان سال 1399 این شاخص به حدود 7 هزار پروانه رسید. آمارها می گوید حجم و اندازه بازار مسکن در سال های ابتدایی دهه 1400 به نسبت ابتدای دهه 90 تقریبا 50 درصد کاهش داشته است.

  1. با وجود این فشارها و چالش ها، جمعی از فعالان خوشنام صنعت ساختمان و اساتید نامدار این حوزه دورهم جمع شدیم تا با تاسیس «آکادمی ساخت مان»، تلاش شود با بروز رسانی فرایندهای مدیریتی، ارتقا فناوری ساخت ساختمان در ایران با تکنولوژی های روز جهان سرعت بیشتری بگیرد.

آکادمی ساخت مان تاسیس شد: تلاش برای بروز رسانی فناوری های ساخت در صنعت ساختمان

هدف از تاسیس آکادمی ساخت مان، کمک به رشد و اعتلای بنگاه های اقتصادی صنعت ساختمان با نگاه ارتقای سطح بلوغ سازمانی و تقویت سازماندهی و ارزیابی مداوم شاخص های فنی آنهاست. اعضای این آکادمی گروه های سازندگان، معماران، طراحان داخلی، صاحبان صنایع ساختمانی، شرکت های مشاور و پیمانکار و سازمان های فروش هستند.

ارزیابی اعضا با بررسی دقیق مدل های استاندارد جهانی در زمینه بلوغ سازمانی اعم از ایزو 9004، هفت S مکنزی و PMBOK با محوریت مدل هفت S مکنزی و استخراج و تجمیع دو مدل دیگر که به صورت اختصاصی برای ارزیابی سطح بلوغ سازمانی فعالان صنعت ساختمان ایران طراحی شده، انجام می پذیرد. در مدل ارزیابی آکادمی ساخت مان، هشت گروه اصلی شامل: استراتژی، ساختار، سیستم ها، ارزش های مشترک، سبک، سرمایه انسانی، مهارت ها و فناوری بررسی و اعضا رتبه بندی می شوند.

آکادمی ساخت مان تاسیس شد: تلاش برای بروز رسانی فناوری های ساخت در صنعت ساختمان

  1. نخستین مراسم جایزه بزرگ ساخت مان، 23 آذر ماه 1401 در سالن اجلاس سران با حضور اساتید برجسته و فعالان صنعت ساختمان و اعضای آکادمی و با حمایت گروه صنعتی بستانچی برگزار و تندیس هایی به شرکت های برتر اهدا شد. همراه با این جشن بزرگ، نمایشگاه ساختمان های نامدار با همراهی جمعی از بهترین تولیدکنندگان صنعت ساختمان ایران و برترین تامین کنندگان محصولات ساختمانی برگزار شد. به عنوان عضو «آکادمی ساخت مان» اعتقاد دارم آکادمی با افزایش انگیزه فعالان صنعت ساختمان، به تلاش برای افزایش مهارت ها و هم افزایی تجارب مدیریتی سرمایه انسانی و در نهایت ارتقا صنعت ساختمان ایران منجر می شود.

  2. در روزهایی که هر روز فشار اقتصادی بر مردم و صنعتگران بیشتر می شود و فضای اجتماعی متلاطم است، آرزوی حال خوب برای مردم تکه کلام همه ی برگزیدگان و داوران این جشن بود. من هم به عنوان یک صنعتگر و فعال حوزه ساختمان، امیدوارم مسئولین به جای مدیریت بر اساس آرزوها، بر اساس واقعیت های جامعه و اقتصاد ایران تصمیم بگیرند. ما به شدت نیازمند واقع‌بینی در اهداف و عملگرایی در تصمیمات هستیم.