شناسهٔ خبر: 57783570 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

افسار کرونا از دست دولت چین رها شد/ شکست سیاست "کرونا صفر"/ سونامی مرده سوزان کرونایی در سراسر چین

در سراسر چین روزانه صدها جسد بیش از میانگین روزانه قبلی به کوره های جسدسوزی سپرده می شود.

صاحب‌خبر -

کوره‌‌های جسد سوزی در سراسر چین برای سوزاندن انبوه اجساد تلاش می‌کنند، زیرا این کشور وارد موجی از شیوع کرونا شده که مقامات گفته‌اند ردیابی و مقابله با آن غیرممکن است.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، پس از نزدیک به 3 سال از اعمال سیاست "کرونا صفر" دولت چین، با شیوع موج جدید همه گیری این ویروس و عقب نشینی دولت پکن از اعمال سیاست های سخت گیرانه به خاطر اعتراضات گسترده هفته های گذشته، به نظر می رسد دولت چین گارد تسلیم خود را در برابر شیوع همه گیری کرونا در این کشور بالا برده است.

پس از تصمیم ناگهانی دولت چین برای لغو سال‌ها قرنطینه و آزمایش‌های انبوه (در پی اعتراضات گسترده مردمی به اعمال سیاست های سخت گیرانه قرنطینه کرونایی) طی هفته ها و روزهای گذشته، موارد ابتلا به کرونا در سراسر چین افزایش یافته و بیمارستان‌ها با مشکل مواجه هستند و قفسه‌های داروخانه‌ها خالی شده است.

ایالات متحده هشدار داده است که با توجه به پتانسیل جهش های بیشتر و اندازه اقتصاد چین، شیوع این بیماری اکنون برای بقیه جهان نگران کننده شده است.

از شمال شرق کشور تا جنوب غرب  چین، کارگران کوره‌ های جسد سوزی به خبرگزاری فرانسه گفتند که در تلاش هستند تا با افزایش پرشمار تعداد اجساد مقابله کنند.

در شهر "چونگ کینگ" - شهری 30 میلیون نفری که مقامات این هفته از افراد مبتلا به علائم خفیف کووید خواستند سر کار بروند - یکی از کارگران کوره های جسد سوزی به خبرگزاری فرانسه گفت که فضای سردخانه آنها برای نگهداری اجساد تمام شده است.

یکی از کارکنان کوره جسد سوزی به خبرگزاری فرانسه گفت: "تعداد اجساد کشف شده در روزهای اخیر چندین برابر گذشته است."

او افزود: "ما بسیار شلوغ هستیم، دیگر فضای سردخانه ای برای اجساد وجود ندارد...ما مطمئن نیستیم (این افزایش اجساد مربوط به کووید باشد)، باید از رهبران مسئول بپرسید."

در کلانشهر جنوبی "گوانگژو" یک کارمند در یکی از کوره‌ های جسد سوزی به خبرگزاری فرانسه گفت که روزانه بیش از 30 جسد در این کوره سوزانده می شود. 

این کارمند گفت: " اجسادی از سایر شهرها به ما اختصاص داده اند. هیچ گزینه دیگری وجود ندارد."

یکی دیگر از کوره های جسد سوزی در این شهر هم گفت که آنها نیز "بسیار شلوغ" هستند.

یکی از کارکنان این کوره گفت: "این سه یا چهار برابر شلوغ تر از سال های گذشته است، ما روزانه بیش از 40 جسد را می سوزانیم، در حالی که قبل از آن بیشتر از 12 مورد روزانه  نداشته ایم."

آنها افزودند: "کل گوانگژو اینگونه است" و تاکید کردند که سخت است که بشود با اطمینان قطعی گفت که این موج افزایش اجساد مربوط به کووید-19 باشد چون مقامات آمار دقیقی به آنها ارایه نمی کنند.

در شهر "شنیانگ" در شمال شرقی  چین هم یکی از کارکنان یک شرکت خدمات تشییع جنازه گفت که اجساد متوفیان تا پنج روز بدون دفن رها می‌شوند، زیرا کوره‌های  جسد سوزی "کاملا پر شده اند."

او در پاسخ به سوال خبرگزاری فرانسه که آیا افزایش تقاضا به دلیل کووید است یا خیر، گفت: "نظر شما چیست؟ من هرگز چنین  چیزی را ندیده ام."


پتانسیل جهش  

در شهر پکن (پایتخت)، مقامات محلی روز سه‌شنبه تنها پنج مورد مرگ ناشی از کووید-19 را گزارش کردند - که نسبت به دو روز گذشته افزایش یافته است.

خبرنگاران خبرگزاری فرانسه در خارج از کوره‌ جسد سوزی شهر "دونگ جیائو"بیش از ده‌ها وسیله نقلیه را دیدند که در انتظار ورود بودند که بیشتر آنها نعش‌کشی یا اتوبوس‌های تشییع جنازه بودند.

تاخیرها آشکار بود و راننده ای که در جلوی صف قرار داشت به خبرگزاری فرانسه گفت که چندین ساعت منتظر بوده است.

پایان آزمایش های اجباری ردیابی تلفات ناشی از افزایش کووید در چین را دشوار کرده است، به طوری که مقامات هفته گذشته اذعان کردند که اکنون محاسبه تعداد مبتلایان "غیر ممکن" است.

مقامات بهداشتی پکن روز سه‌شنبه گفتند که تنها کسانی که مستقیما به دلیل نارسایی تنفسی ناشی از این ویروس جان باخته‌اند، در آمار مرگ‌ومیر کووید شمارش می‌شوند.

وانگ گوئیچیانگ از بیمارستان اول دانشگاه پکن در کنفرانس مطبوعاتی کمیسیون بهداشت ملی (NHC) گفت: در حال حاضر پس از آلوده شدن به سویه اومیکرون کرونا، علت اصلی مرگ بیماری‌های زمینه‌ای است.

او افزود: " افراد مسن دارای بیماری‌های زمینه‌ای دیگری هم هستند، تنها تعداد بسیار کمی از آنها مستقیما به دلیل نارسایی تنفسی ناشی از عفونت با کووید جان خود را از دست می‌دهند."

وزارت امور خارجه ایالات متحده روز دوشنبه گفت که این افزایش اکنون یک موضوع نگرانی بین المللی است.

"ند پرایس" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: "ما می دانیم که هر زمانی که ویروس در حال گسترش بوده و در چرخه طبیعت است، این امکان وجود دارد که جهش پیدا کند و تهدیدی برای مردم در همه جا باشد."

وی افزود: " تلفات این ویروس با توجه به اندازه تولید ناخالص داخلی چین و با توجه به اندازه اقتصاد چین، برای بقیه جهان نگران کننده است."