شناسهٔ خبر: 57760167 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

اخاذی آنلاین با فالگیری مجازی

این کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه افراد نباید برای خداوند شریک قائل شوند، گفت: متوسل شدن به افراد عادی برای پیشگویی یعنی ما برای خداوند شریک قائل شده‌ایم و از لحاظ شرعی مشکل دارد و نوعی شرک محسوب می‌شود.

صاحب‌خبر -
این روزها بازار فالگیری و رمالی در فضای مجازی داغ داغ است، صفحات متعدد در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها ایجاد شده و افراد مدعی هستند که می‌توانند از آینده اطلاع دهند، بسته‌های پیشگویی و فالگیری که این افراد باعنوان‌های مختلف ارائه می‌دهند، بسیاری از افراد را وسوسه می‌کند حتی برای یکبار هم که شده سری به این فالگیرهای مجازی بزنند.
 
به گزارش ایسنا، در ابتدا که وارد صفحات فالگیری در فضای مجازی می‌شوی‌ تنوع نوع فال‌ها بسیار گسترده است، در این صفحات فال‌های روزانه‌، ماهانه، رل‌، کراش‌، کات، مجردها، ازدواج، رقیب احساسی و .... به‌صورت گروهی برای متولدین ماه‌ها به نمایش گذاشته می‌شود، در ابتدا ورود به این صفحات جنبه سرگرمی دارد، اما به مرور و با تبلیغات گسترده وسوسه می‌شوید تا فال شخصی خود را بگیرید و بدانید چه آینده‌ای در انتظارتان است.
 
شاید هزینه‌ای که بابت هر فال از افراد دریافت می‌شود، قابل توجه نباشد، اما اگر یک حساب سر انگشتی داشته باشیم، این افراد در پایان هر ماه پول هنگفتی را با سرگرم کردن افراد به جیب می‌زنند، اما فالگیری فضای مجازی به همین مسئله سرگرمی ختم نمی‌شود، برای گرفتن فال افراد باید یکسری اطلاعات شخصی در اختیار فرد فالگیر قرار دهند که این مسئله می‌تواند زمینه اخاذی را فراهم کند،
 
برخی فالگیرهای فضای مجازی پا را فراتر گذاشته و پس از پیشگویی نصف و نیمه بسته‌های پیشنهادی را به افراد برای رفع سنگینی، بخت‌گشایی، برگشت عشق و جذب معشوق ارائه می‌دهند و معتقدند که این ذکرهایی که افراد بابت آن باید هزینه پرداخت کنند، قرآنی هستند.
 
باتوجه به اینکه هیچ نام و نشانی از فالگیران مجازی وجود ندارد، بنابراین افراد نمی‌توانند در محاکم قضایی از این افراد بابت اخاذی و محقق نشدن فالشان شکایت کنند.
 
پیشگویی و اطلاع از آینده مورد رضایت دین اسلام نیست
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین صغیرا- مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه افزایش رمالی و فالگیری در فضای مجازی و حتی واقعی یک مسئله حائز اهمیت است، اظهار کرد: بحث فالگیری و پیشگویی قبل از دین مبین اسلام نیز رواج داشته است، اما اسلام این کار را باتوجه به آسیب‌هایی که به کانون خانواده و جامعه وارد می‌کرد، رد کرد.
 
وی افزود: پیشگویی و اطلاع از آینده مورد رضایت دین اسلام نیست، زیرا ائمه اطهار بر این مسئله تاکید دارند که افراد در حال زندگی‌ می‌کنند و زندگی آینده فرد وابسته به عملکرد کنونی او است، مثلا اگر کشاورزی می‌خواهد در آینده از زمین خود سود ببرد، باید بر روی زمین کار کند تا محصولی را برداشت کند.
 
صغیرا در ادامه با بیان اینکه پیشگویی حالات و رفتار آینده افراد امکانپذیر نیست، گفت: در گذشته نمادهایی را برای پیشگویی در نظر می‌گرفتند، برای مثال اگر پرنده از سمت راست وارد می‌شد، می‌گفتند خوش یمن است و اگر از سمت چپ می‌آمد او را بد یمن می‌دانستند، خداوند در قرآن کریم به این مباحث اشاره کردند و فرمودند که بندگان بدانید که پیش‌بینی آینده شما دست خداوند است و فالگیری را رد می‌کنند، هیچ کس به‌غیر از خداوند متعال نمی‌تواند از آینده اطلاع داشته باشد.
 
این کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه افراد نباید برای خداوند شریک قائل شوند، گفت: متوسل شدن به افراد عادی برای پیشگویی یعنی ما برای خداوند شریک قائل شده‌ایم و از لحاظ شرعی مشکل دارد و نوعی شرک محسوب می‌شود.
 
وی با اشاره به مسئله وحی، توضیح داد: وحی با پیشگویی تفاوت دارد، وحی از سوی خالق به نبی خود انجام می‌شود و نمی‌توان با فالگیری مقایسه کرد، وحی امری قدسی است و خداوند به افراد مورد از آینده خبر می‌دهد و این افراد مانند پیامبران شناخته شده بودند.
 
صغیرا ادامه داد: پیامبران ساخته شده دست خداوند هستند و اگر وحی به آن‌ها صورت می‌گرفت و قدرت آن‌ها در اطلاع از آینده به‌علت قدرتی بود که خداوند در اختیار آن‌ها قرار می‌داد و با پیش‌بینی و پیشگویی کاملا متفاوت است.
 
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه همان‌طور که فالگیری در فضای واقعی از سوی دین اسلام رد شده در فضای مجازی به حد اعلا مذموم است، خاطرنشان کرد: افراد در این فضا مدعی هستند که می‌توانند آینده افراد را پیشگویی کنند و هزینه‌هایی را نیز دریافت می‌کنند و پول‌های بادآورده را نیز به جیب می‌زنند.
 
وی اضافه کرد: فریب دادن افراد در فضای مجازی بسیار شایع و مرسوم است، فالگیری نیز نوعی فریب بوده و به همین دلیل در دین اسلام رد می‌شود، این افراد وسایلی را مورد استفاده قرار می‌دهند که کاملا متقلبانه است، شما هیچ اطلاعی از آن ندارید، در برخی موارد افراد را به خرید برخی وسایل و داروها ترغیب می‌کنند و این مسئله خلاف است.
 
صغیرا در پایان با تاکید بر اینکه مالی که از طریق فالگیری کسب می‌شود، غیرمشروع است، عنوان کرد: این مال از فریب افراد کسب می‌شود، بنابراین رویکرد عقلانی این است که به این سمت به‌ویژه در فضای مجازی حرکت نکنیم، زیرا در این فضا هیچ اطلاعی از اخلاق و گفتار فرد نداریم و موجب می‌شود زندگی افراد، ارتباطات دوستی و ... از هم بپاشد.

برچسب‌ها: